Siri Spotify

Zo gebruik je Spotify met Siri: alles wat je wil weten

Je kan Spotify met Siri gebruiken. Maar wat moet je daarvoor doen? Welk commando moet je geven en wat is er allemaal mogelijk? In deze tip lees je hoe Spotify met Siri werkt.

Spotify met Siri: zo gebruik je het

Siri komt niet alleen van pas voor het opvragen van het weer, het versturen van berichten of het bellen naar vrienden of familie. Je kan ook Siri voor apps instellen. Sinds oktober 2019 werkt Spotify met Siri, zodat je muziek kan afspelen en bedienen met je stem. We laten je hier zien wat je allemaal nodig hebt voor Spotify met Siri en hoe je alles uit deze functie haalt.

Wat heb ik nodig voor Spotify met Siri?

Om Spotify met Siri te gebruiken, heb je alleen maar een Spotify-account nodig en een iPhone of iPad met iOS 13 of iPadOS 13 of nieuwer. Het maakt niet uit of je een gratis Spotify-accounts hebt of een betaald Premium lid bent.

Samengevat heb je het volgende nodig:

 • iPhone (iOS 13 of nieuwer) of iPad (iPadOS 13 of nieuwer)
 • Spotify-account (gratis of Premium)
 • Versie 8.5.26 of nieuwer van de Spotify-app

Het werkt dus niet op de Apple Watch of op de Mac.

Moet ik Spotify met Siri instellen?

Om Siri te kunnen gebruiken in combinatie met Spotify, moet je de functie eenmalig inschakelen. Dit kan je als volgt doen:

 1. Open de Instellingen-app.
 2. Tik op Siri en zoeken.
 3. Scroll naar onderen en tik op Spotify.
 4. Zet de schakelaar bij Gebruik met Vraag het aan Siri aan.

Spotify met Siri instellen.

Een alternatieve manier is door je eerste commando te geven, waarna Siri vraagt of de assistent toegang mag krijgen tot Spotify.

Hoe kan ik Siri met Spotify gebruiken?

Je kan een groot aantal commando’s geven aan Siri om muziek af te spelen. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je er altijd “via Spotify” of “met Spotify” bij zegt. Siri weet dan dat het gevraagde commando niet via Apple Music of de Muziek-app, maar via Spotify gestart moet worden.

Je kan artiesten, nummers, albums en afspeellijsten opvragen. Enkele voorbeelden voor het bedienen van de muziek zijn:

 • “Speel Daft Punk via Spotify”
 • “Speel Around the World van Daft Punk via Spotify”
 • “Speel het album Lover van Taylor Swift met Spotify”
 • “Speel Top 50 Nederland via Spotify”
 • “Speel Discovery Weekly via Spotify”

Spotify met Siri commando.

Als je een koptelefoon of AirPods draagt, kun je het commando ook via die apparaten geven. Gebruik hiervoor het Hé Siri-commando op de AirPods 2 of nieuwer of activeer Siri handmatig en spreek je opdracht uit.

Ben je eenmaal begonnen met afspelen, dan kun je de muziek ook eenvoudig pauzeren, opnieuw afspelen of naar het volgende nummer gaan. Je gebruikt daarvoor deze commando’s:

 • “Pauzeer/Stop de muziek”
 • “Speel af”
 • “Speel volgende nummer”

Het is helaas niet mogelijk om een nummer via Siri aan je bibliotheek toe te voegen. Spotify heeft dit nog niet aan Siri toegevoegd.

Wil je Spotify combineren met andere taken, dan kan dat via de Opdrachten-app. Als je eenmaal een aantal commando’s aan Spotify via Siri gegeven hebt, kun je deze meenemen in de losse opdrachten die je zelf in de Opdrachten-app kan samenstellen.

CarPlay en speakers

Dankzij de ondersteuning van Siri met Spotify, kun je dit ook gebruiken in de auto met CarPlay of met geschikte speakers met AirPlay 2. In CarPlay gebruik je het Hé Siri-commando of hou je de thuisknop rechtsonder ingedrukt. Vervolgens gebruik je één van de commando’s zoals hierboven beschreven. Je hebt hiervoor de Spotify-app op de Apple TV niet nodig.

Voor speakers met AirPlay 2 gelden dezelfde commando’s als voor Apple Music, maar dan met de Spotify-toevoeging. Je kan met Siri de Spotify-muziek op speakers bedienen met onder andere deze commando’s:

 • “Speel Justin Bieber via Spotify in woonkamer”
 • “Speel Top 50 Nederland via Spotify in woonkamer”
 • “Stop de muziek in de woonkamer”

Je voert dit commando dus uit via je iPhone of iPad en gebruikt daarbij de kamer waarin de speaker toegevoegd is via de Woning-app voor HomeKit. Lees meer over hoe je AirPlay 2-speakers bedient met Siri in onze tip. Deze manier geldt werkt ook om de HomePod via Spotify te bedienen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
maart 2020
Onderwerpen
,
Categorie
Apps