Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
Spotify-app: podcast delen vanaf je iPhone.

Podcast delen in Spotify: zo deel je exact het juiste moment

Je kan in Spotify nu een podcast delen, precies op het moment waarop er over een bepaald onderwerp gesproken wordt. Hierdoor kan de ontvanger op het juiste moment beginnen met luisteren.

Podcasts nemen een steeds belangrijkere rol in binnen Spotify, als gevolg van de nog altijd groeiende populariteit van de podcasts. Soms wil je tijdens het luisteren van een podcast het fragment met iemand delen, bijvoorbeeld als er iets interessants verteld wordt. In Spotify kan je nu eenvoudig een podcast delen, precies vanaf het juiste moment. We laten je zien hoe je dat doet.

Spotify podcast delen: zo doe je dat

Het was al lange tijd mogelijk om in Spotify een podcast te delen, maar je deelde dan alleen een link naar een complete aflevering. Dat was nogal onhandig, zeker met langere afleveringen, omdat je soms liever alleen een fragment wil delen. Hoewel het niet mogelijk is om een deel uit de aflevering als los fragment te knippen, kun je nu wel in Spotify een podcast delen zodat hij begint met afspelen op precies het juiste moment. Dat doe je zo:

  1. Open de Spotify-app en start met luisteren van de aflevering van de podcast die je wil delen.
  2. Tik tijdens het luisteren op de deelknop, op het moment dat het fragment dat je wil delen begint. Je kan ook via de tijdsbalk terugscrollen naar het juiste moment.
  3. Zet in het deelmenu de schakelaar Vanaf [..:..] delen aan. Het is niet mogelijk om hier het moment in de aflevering aan te passen.
  4. Kies de app waarmee je het wil delen.

In Spotify een podcast delen.

De ontvanger kan meteen beginnen met luisteren vanaf het moment dat jij bij het delen aangegeven hebt. Hierdoor hoeft iemand niet zelf naar het juiste moment in de aflevering te scrollen en hoef je ook niet te zeggen dat diegene moet luisteren vanaf een bepaald moment.

Wil je toch liever een los fragment van een podcast delen, dan kan dat met Overcast. Die app knipt wel een zelf gekozen fragment uit een aflevering.

Bekijk ook

Overcast laat je nu korte podcast-fragmenten delen

Overcast is een van de bekendste apps om podcasts te luisteren. Een nieuwe functie lost een bekend probleem op: je wilt een interessant fragment delen met een vriend. Maar hoe doe je dat op een makkelijke manier?

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone of iPad. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify