Spotify offline

Zo kun je Spotify offline luisteren door muziek te downloaden

Je kunt Spotify offline beluisteren, zonder internetverbinding. In deze tip lees je alles over Spotify-albums en afspeellijsten offline opslaan en beluisteren.

Spotify is een streaming-muziekdienst, maar als je onderweg bent gaat het streamen van muziek wel ten koste van je databundel. Je kunt het dataverbruik van Spotify beperken door een lagere muziekkwaliteit te kiezen, maar je kunt ook offline luisteren met Spotify. Deze tip legt uit hoe je met Spotify complete albums en afspeellijsten offline kunt opslaan, zodat je er ook zonder internetverbinding naar kunt luisteren.

Spotify offline

Spotify offline gebruiken

Er zijn mobiele abonnementen waarbij het gebruik van mobiele muziekdiensten niet meetellen (zoals Deezer bij T-Mobile) maar voor de meeste mensen is dataverbruik nog steeds belangrijk. We leggen daarom uit hoe je met Spotify albums en afspeelijsten kunt downloaden voor offline gebruik.

Voor het offline luisteren moet je wel Spotify Premium-lid zijn, dat je onbeperkte toegang geeft tot alle functies van Spotify. Vind je dat te duur, dan kun je ook met meerdere mensen een Spotify-gezinsabonnement afsluiten, waarbij je voor een relatief laag bedrag allemaal een eigen account kunt hebben.

Spotify offline opslaan

Zo sla je afspeellijsten en albums van Spotify offline op:

 1. Zorg dat je met een Wi-Fi-netwerk verbonden bent.
 2. Blader naar de afspeellijst of het album om offline te luisteren. In het voorbeeld gebruiken we een afspeellijst.

Spotify offline afspeellijst kiezen

 1. Tik op de schakelaar achter Downloaden. Je kunt ook op de drie puntjes rechtsboven tikken en de optie Downloaden selecteren.
 2. Na een paar seconden zullen alle nummers gedownload zijn en kun je offline luisteren.
 3. Deze nummers nemen natuurlijk wel opslagruimte in beslag, dus als je ze op een later moment weer wilt verwijderen tik je opnieuw op de drie puntjes en vervolgens Download verwijderen.

Spotify offline afspeellijst

Spotify offline luisteren

Wil je de nummers die je offline hebt bewaard op een later moment beluisteren, dan werkt dat als volgt:

 1. Open de Spotify-app en blader naar Bibliotheek > Downloads.
 2. Je ziet alle albums en afspeellijsten die offline beschikbaar zijn overzichtelijk bij elkaar.

Spotify offline luisteren

Downloads niet zichtbaar?
Sommige mensen hebben de optie Downloads niet. In dat geval is het wat omslachtiger, maar je kunt toch de gedownloade albums en afspeellijsten terugvinden:

 1. Zet de iPhone in vliegtuigstand om de offline albums makkelijker te vinden.
 2. Ga in de Spotify-app naar Bibliotheek > Afspeellijsten of naar Bibliotheek > Albums, afhankelijk van wat je wilt.
 3. Je ziet nu de afspeellijsten of albums die offline beschikbaar zijn. Ze zijn te herkennen aan een groen download-icoontje.
 4. Trek de lijst omlaag en tik op de drie liggende streepjes naast het Filter-zoekvak om te zien welk filter actief is. Je zult zien dat daarbij de Downloads staan aangevinkt. Haal het vinkje weg om alle albums te zien, ook de niet-offline beschikbare. Hiervoor heb je wel weer een internetverbinding nodig.

Spotify-downloads in lagere kwaliteit

Houd er wel rekening mee dat je genoeg vrije ruimte op je toestel hebt. Eventueel kun je de kwaliteit waarmee de muziek wordt opgeslagen omlaag schroeven. Dit doe je als volgt:

 1. Ga in de Spotify-app naar Bibliotheek en tik rechtsboven op het tandrad om de instellingen te openen.
 2. Op het instellingenscherm van Spotify (zie afbeelding) ga je naar naar Geluidskwaliteit en blader omlaag naar het kopje Download.
 3. Kies de gewenste kwaliteit. Je kunt kiezen uit Normaal, Hoog en Extreem.
 4. Ook kun je hier instellen dat je nummers wil downloaden via je mobiele netwerk. Zet de schakelaar bij de optie Downloaden via mobiel aan.

Spotify downloadkwaliteit instellen

Alleen Spotify offline luisteren

Wil je zeker weten dat je alleen offline muziek luistert waardoor het geen data kost, dan zijn er twee manieren om dit te doen:

 • Optie 1: Ga in de Spotify-app naar Bibliotheek, tik rechtsboven op het tandrad en kies Afspelen > Offline.
 • Optie 2: Ga in de Instellingen-app naar Mobiel netwerk, blader omlaag en zet de schakelaar bij Spotify uit.

Spotify offline luisteren inschakelen

Een andere mogelijkheid om je dataverbruik onder controle te houden is om de streamingkwaliteit van Spotify aan te passen. Hieronder lees je hoe dat werkt:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2017
Categorieën Internet, Muziek
Onderwerpen muziek, spotify