HomePod met Spotify.

HomePod en Spotify: dit kun je ermee

Nog niet alles kan, maar wel veel
De HomePod werkt vooral samen met Apple Music en iTunes, maar je kan de speaker ook gebruiken voor het afspelen van muziek via Spotify. Wat kun je allemaal doen met Spotify op de HomePod? Wij zetten alle mogelijkheden voor je op een rij.

De HomePod en HomePod mini werken met Spotify, maar de mogelijkheden zijn lang niet zo uitgebreid als met Apple Music. Wat kun je precies wel en niet doen met de HomePod in combinatie met Spotify?

Werkt de HomePod met Spotify?

Ben je abonnee van Spotify, dan kun je de muziek van de streamingdienst gewoon afspelen via de HomePod. De HomePod is namelijk een AirPlay 2-speaker. Dat betekent dat je alle audio vanaf je iPhone of iPad naar je HomePod kunt doorsturen en die vanaf de speaker kunt afspelen. Wel is de voorwaarde dat je iPhone of iPad met hetzelfde wifi-netwerk verbonden moet zijn als de HomePod zelf.

De HomePod werkt niet rechtstreeks met Spotify. Dat betekent dat je dus altijd een iPhone of iPad nodig hebt voor het selecteren van muziek. De HomePod is ook geen Spotify Connect-speaker, zoals veel andere draadloze speakers dat wel zijn.

Bekijk ook

Spotify Connect: wat is het, welke apparaten zijn geschikt?

Met Spotify Connect kun je muziek afspelen in het hele huis, zonder dat je dure Sonos-speakers nodig hebt. In deze gids lees je hoe Spotify Connect werkt, welke speakers geschikt zijn en wat je verder nodig hebt.

Hoe gebruik ik HomePod met Spotify?

Om Spotify op je HomePod af te spelen vanaf je iPhone of iPad, volg je het volgende stappenplan:

 1. Open de Spotify-app en selecteer een nummer.
 2. Tik onderaan op het speakericoontje.
 3. Hier verschijnen nu alle mogelijke speakers. Kies voor AirPlay & Bluetooth.
 4. Selecteer nu je HomePod om de muziek op af te spelen.

Spotify op de HomePod gebruiken.

Je kan ook Siri op de iPhone gebruiken om Spotify op de HomePod af te spelen. Zie daarvoor de uitleg verderop in deze tip.

Om Spotify vanaf je Mac af te spelen op je HomePod, is het vereist om al het geluid van je Mac door te sturen. Spotify op de Mac ondersteunt zelf geen AirPlay, dus gebruik je de standaard ingebouwde AirPlay-functie van de Mac. Dit werkt als volgt:

 1. Start een nummer in Spotify op je Mac.
 2. Klik in de macOS-menubalk op het speakericoontje.
 3. Selecteer de HomePod.

Een tussenoplossing is om de muziek vanaf je iPhone af te spelen, en dit vervolgens te bedienen vanaf je Mac. Open hiervoor Spotify op je iPhone, stuur de audio door via AirPlay naar je HomePod en klik dan onderin in Spotify op de Mac rechtsonder op het speakericoontje. Je ziet daar dat de muziek afgespeeld wordt via de iPhone. Hierdoor kan je de muziek pauzeren en afspelen vanaf je Mac, terwijl het geluid uit de HomePod-speaker komt.

Spotify op de Mac via de HomePod.

Werkt Siri op de HomePod met Spotify?

Siri op de HomePod gebruik je voor het bedienen van allerlei functies. In combinatie met Apple Music kun je ook specifieke nummers, afspeellijsten of radiostations opvragen, direct via de HomePod. Helaas werken de spraakcommando’s op de HomePod niet in combinatie met Spotify. Je kan met een Spotify-abonnement dus niet aan Siri op de HomePod vragen om een bepaald nummer af te spelen.

Dat wil gelukkig niet zeggen dat Siri helemaal onbruikbaar is in combinatie met Spotify. Onderstaande Siri-commando’s voor Spotify die je direct aan de HomePod kunt vragen, werken wél. Je moet hiervoor wel eerst een nummer afspelen vanaf je iPhone naar de HomePod, via AirPlay. Daarna geef je aan de HomePod deze opdrachten:

 • ‘Hé Siri, pauzeer muziek’
 • ‘Hé Siri, speel af’ (nadat je gepauzeerd bent)
 • ‘Hé Siri, volgende nummer’
 • ‘Hé Siri, zet het geluid harder/zachter’
 • ‘Hé Siri, hoe heet dit nummer/deze artiest’

Zoals je ziet gaat het om standaardopdrachten die niet specifiek voor Spotify zijn. Bovenstaande spraakopdrachten werken namelijk voor alle muziek die je via AirPlay afspeelt, dus ook voor radio-apps of apps van andere muziekdiensten.

Maar er is nog een andere manier. Siri werkt met Spotify op de iPhone en iPad, waardoor je dus aan de assistent op je iPhone of iPad kan vragen om muziek te spelen. Je kan dan ook tegen Siri op je iPhone zeggen om dit af te spelen op de HomePod. Je kan ook de opdracht geven om de muziek in een specifieke kamer af te spelen. Dit werkt zo:

 • ‘Hé Siri, speel muziek via Spotify op de HomePod’
 • ‘Hé Siri, speel Phil Collins via Spotify op de HomePod’
 • ‘Hé Siri, speel mijn afspeellijst Discover Weekly via Spotify in de woonkamer’

Bekijk ook

Zo gebruik je Spotify met Siri: alles wat je wil weten

Je kan Spotify met Siri gebruiken. Maar wat moet je daarvoor doen? Welk commando moet je geven en wat is er allemaal mogelijk? In deze tip lees je hoe Spotify met Siri werkt.

Heb je geen HomePod, maar een andere AirPlay 2-speaker? Dan gebruik je daarvoor dezelfde commando’s. Meer over het afspelen van muziek via Siri en AirPlay 2 lees je in onze tip.

Bekijk ook

Siri en AirPlay 2: zo gebruik je Siri voor het afspelen van muziek

Met een AirPlay 2 speaker kun je je muziek afspelen via Siri op de iPhone of iPad. In deze tip laten we zien hoe je dit gebruikt en welke commando's je kunt geven aan Siri.

Tot slot kan je de HomePod ook verbinden met je Apple TV en vanaf daar via de Spotify-app muziek afspelen. Je hebt dan ook geen iPhone nodig om muziek te streamen naar de HomePod, want dan gaat alles via de Apple TV. Het voordeel hiervan is dat de muziek niet stopt met spelen als je met je iPhone van huis gaat. Je huisgenoten kunnen dan gewoon blijven luisteren.

Bekijk ook

Zo koppel je de HomePod met een Apple TV voor Dolby Atmos en surroundgeluid

Wil je de HomePod met een Apple TV gebruiken? In deze tip lees je hoe je beide apparaten koppelt. Je kunt geen spraakopdrachten voor de Apple TV geven via de HomePod en apps opstarten, maar je kunt wel de HomePod als speaker voor de tv gebruiken. Met de Apple TV 4K wordt je HomePod zelfs een Dolby Atmos-speaker met surroundgeluid.

Wat werkt er niet met HomePod en Spotify?

Heb je Spotify en overweeg je een HomePod mini te kopen, dan ben je dus niet helemaal verloren. Dankzij AirPlay werkt het afspelen van muziek gewoon en je kunt ook via Siri basiscommando’s geven, zoals pauzeren of afspelen. Wil je echt alles uit de HomePod halen, dan ben je voorlopig nog beter af met Apple Music of Deezer. Je kan dus niet tegen Siri op de HomePod zeggen om muziek af te spelen via Spotify. Dat werkt alleen met Apple Music en Deezer. Lees meer over hoe je een standaard muziekdienst op de HomePod kan instellen.

Bekijk ook

Standaard muziekdienst instellen op de HomePod: wat zijn de opties?

De HomePod ondersteunt meerdere muziekdiensten die je standaard in kan stellen. Maar welke muziekdienst kun je op de HomePod instellen en hoe doe je dat?

Wat is het verschil tussen Spotify op de HomePod en Apple Music?

Apple Music biedt op de HomePod een aantal voordelen die Spotify niet heeft. Met Apple Music kun je muziek ook afspelen als de eigenaar van de HomePod niet thuis is. Apple Music op de HomePod werkt geheel zelfstandig, terwijl je voor Spotify dus altijd een ander device (iPhone, iPad of Mac) in de buurt moet hebben. Ook kun je met Apple Music aan Siri vragen om soortgelijke muziek af te spelen, om nummers aan je bibliotheek toe te voegen en meer. Die mogelijkheden heb je niet met HomePod en Spotify.

Bekijk ook

Zo kun je muziek bedienen met Siri op de HomePod (mini)

Hoe kun je met Siri muziek bedienen op de HomePod? Hoe beluister je een bepaald nummer of genre? En Wat moet kun je nog meer aan Siri vragen bij muziek afspelen op de HomePod? In deze tip lees je alle optie met genres, stemmingen en andere commando's.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!