Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
Apple Watch Spotify streaming

Zo kun je Spotify-muziek streamen op je Apple Watch

Je kunt muziek rechtstreeks streamen naar Spotify op je Apple Watch. Zo kun je muziek luisteren zonder je iPhone erbij te pakken.

Spotify streamen naar Apple Watch

Spotify heeft een Apple Watch-app, waarmee je het afspelen van muziek kunt bedienen. Ook kun je Spotify met Siri bedienen op de Apple Watch. Maar het is natuurlijk nog handiger als je de muziek rechtstreeks kunt streamen op de Apple Watch, zonder dat er tussenkomst van de iPhone nodig is. Dat kan met de stappen die we in deze tip bespreken. Dit komt vooral van pas als je op een Apple Watch Cellular Spotify wil gebruiken. Je kan dan bijvoorbeeld met alleen je Apple Watch een rondje gaan hardlopen en tegelijkertijd Spotify luisteren.

Spotify streamen op Apple Watch: dit heb je nodig

Je hebt een aantal dingen nodig om muziek te kunnen streamen via Spotify op de Apple Watch:

 • Spotify Premium
 • Apple Watch Series 3 of nieuwer
 • watchOS 6 of nieuwer (watchOS 7.1 of nieuwer wordt aangeraden)
 • Wifi- of Cellular-verbinding
 • Draadloze hoofdtelefoon of oortjes

Het werkt zowel met een wifi- als mobiele dataverbinding. Maar de functie zul je vooral in dat laatste geval gebruiken.

Zo kun je Spotify streamen op Apple Watch

Zo werkt het streamen van muziek rechtstreeks naar de Apple Watch:

 1. Zorg dat de Spotify-app op de Apple Watch is geïnstalleerd.
 2. Kies een nummer, album of afspeellijst.
 3. Tik op de knop rechtsonder (een groene rechthoek) om het apparaat te kiezen.
 4. Als je deze functie nog niet eerder hebt gebruikt, zie je een pop-up zoals op de afbeelding hieronder.
 5. Kies de Apple Watch als streaming apparaat.
 6. Kies de AirPods of andere oortjes die je wilt gebruiken.
 7. Gelukt? Dan krijgt het icoontje rechtsonder de contouren van een Apple Watch.

Spotify streamen op Apple Watch: muziek luisteren zonder iPhone.

Je kunt nu muziek van Spotify rechtstreeks streamen op je Apple Watch. Je hoeft dan dus niet meer verbonden te zijn met je iPhone. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de wifi-verbinding van vertrouwde netwerken of de aanwezige mobiele dataverbinding. Je kunt tijdens het streamen toegang krijgen tot je bibliotheek en je recent beluisterde afspeellijsten.

Er is geen zoekfunctie, dus je zult Siri voor Spotify moeten gebruiken om bijvoorbeeld een specifiek nummer of podcast te zoeken. Met de toevoeging “via Spotify” kun je allerlei commando’s gebruiken om je muziek te starten. Je bladert door je bibliotheek, bekijkt onlangs afgespeelde nummers en afspeellijsten, bekijkt welke nummers er in de huidige afspeellijst staan en je kan het huidige nummer pauzeren en liken. Zeg je tegen Siri op de Apple Watch bijvoorbeeld “Speel muziek via Spotify” dan heb je alle spraakopdrachten tot je beschikking die je ook op de iPhone en iPad gewend bent.

Heb je geen Cellular Apple Watch, maar wil je toch zonder iPhone muziek luisteren? Dan kan je ook op de Apple Watch offline naar Spotify luisteren.

Meer tips voor een Apple Watch met mobiele data? Lees dan verder:

Bekijk ook

Apple Watch 4G in Nederland gebruiken: zo doe je dat

De Apple Watch is er ook in een 4G-versie, ook wel de Apple Watch Cellular genoemd. Wat kun je allemaal met de Apple Watch 4G en hoe kun je hem in Nederland gebruiken? Dit artikel bespreekt de mogelijkheden.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch