Spotify-app

Zo beluister je Spotify in een veel betere geluidskwaliteit

Verbeter de geluidskwaliteit van Spotify met de 'Zeer hoog'-instelling. Je beluistert de muziek dan in een audiokwaliteit van 320 kbps, veel hoger dan de standaard instelling voor de geluidskwaliteit.

Wil je de muziek van Spotify in de best mogelijke geluidskwaliteit horen? Zet dan de audiokwaliteit op ‘Zeer hoog’. Je luistert dan muziek in 320 kbit/s en dat is beter dan de standaard instelling. Je hebt hiervoor wel een Spotify Premium-abonnement nodig. Maar zelfs als je Spotify gratis gebruikt kun je de geluidskwaliteit nog iets verbeteren.

Spotify geluidskwaliteit op ‘zeer hoog’ zetten

Op de desktop levert Spotify standaard de ‘hoge’ audiokwaliteit van 160 kbps. Je kunt echter gemakkelijk overschakelen naar de betere geluidskwaliteit door de schakelaar bij Streaming in hoge kwaliteit aan te zetten. Vanaf dat moment luister je naar een kwaliteit van 320 kbps. De muziek klinkt mooier en met een diepere bas, al zul je het vooral horen als je een goede koptelefoon of speaker gebruikt.

Spotify Desktop audiokwaliteit

Vroeger heette deze instelling ‘Extreem’, maar zo heel extreem is het niet. Het is nog geen lossless kwaliteit en het is dus ook niet te vergelijken met de 1411 kbps FLAC/ALAC van Tidal. Spotify experimenteert wel met muziek in hogere kwaliteit (via Spotify Hi-Fi), maar dat is nog niet op grote schaal voor iedereen beschikbaar. Apple Music werkt overigens met een geluidskwaliteit van 256 kbit/s AAC.

Geluidskwaliteit van Spotify op de iPhone

Op de iPhone hoor je het verschil in geluidskwaliteit misschien nog wel veel beter.

Je hebt in de app vijf opties voor het streamen van muziek:

  • Laag – ongeveer gelijk aan 24 kbit/s
  • Normaal – ongeveer gelijk aan 96 kbit/s
  • Hoog – ongeveer gelijk aan 160 kbit/s
  • Zeer hoog – ongeveer gelijk aan 320 kbit/s
  • Automatisch – afhankelijk van je netwerkverbinding

Bij het downloaden heb je drie opties: Normaal, Hoog en Zeer hoog. Die laatste optie is alleen beschikbaar voor mensen met Spotify Premium.

Zo pas je de Spotify geluidskwaliteit aan:

  1. Ga in de Spotify-app naar het tabblad Bibliotheek.
  2. Tik op het tandwiel rechtsboven om de instellingen te openen.
  3. Tik op Geluidskwaliteit.
  4. Zet de kwaliteit bij Downloaden op Zeer hoog.
  5. Zet eventueel de geluidskwaliteit bij Streaming ook op Zeer hoog, als je dat wilt.

Spotify geluidskwaliteit iPhone

Spotify adviseert de automatische instelling om data te besparen, maar de muziek heeft bij deze instelling geen lekkere bas en klinkt wat iel. Schakel daarom ‘Zeer hoog’ voor het downloaden van nummers via je Wi-Fi-netwerk. Zo heb je de nummers voor offline luisteren van Spotify beschikbaar in een veel betere geluidkwaliteit. Je iPhone moet hiervoor uiteraard wel voldoende opslagruimte hebben, dus het is minder geschikt als je heel veel albums en afspeellijsten wilt meenemen op een 32GB toestel.

Of je bij het streamen ook gebruik wilt maken van de geluidskwaliteit ‘Zeer hoog’ is je eigen keuze. Ben je bang door je datalimiet heen te gaan, dan kun je het beter op de normale instelling laten staan of kiezen voor Hoog (160 kbps) voor een iets betere geluidskwaliteit.

Meer tips voor Spotify vind je hier:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2019
Categorieën Apps, Muziek
Onderwerpen muziek, spotify