Spotify-jaaroverzicht.

Zo beluister je Spotify in een veel betere geluidskwaliteit

Verbeter de geluidskwaliteit van Spotify met de 'Extreem'-instelling. Je beluistert de muziek dan in een audiokwaliteit van 320 kbps, veel hoger dan de standaard instelling voor de geluidskwaliteit.

Spotify-jaaroverzicht.

Wil je de muziek van Spotify in de best mogelijke geluidskwaliteit horen? Zet dan de audiokwaliteit op ‘Extreem’. Je luistert dan muziek in 320 kbit/s en dat is beter dan de standaard instelling. Je hebt hiervoor wel een Spotify Premium-abonnement nodig. Maar zelfs als je Spotify gratis gebruikt kun je de geluidskwaliteit nog iets verbeteren.

Spotify geluidskwaliteit op ‘extreem’ zetten

Spotify heeft op de desktop vier instellingen voor het afspelen van muziek:

  • Normaal – ongeveer gelijk aan 96 kbit/s
  • Hoog – ongeveer gelijk aan 160 kbit/s
  • Extreem – ongeveer gelijk aan 320 kbit/s
  • Automatisch – afhankelijk van je netwerkverbinding

Op de desktop levert Spotify standaard de ‘hoge’ audiokwaliteit van 160 kbps. Maar waarom zou je blijven luisteren naar matig klinkende muziek, terwijl je ook de beschikking hebt over een veel betere geluidskwaliteit?

Je kunt dit verhogen naar 320 kbps door ‘Extreem’ te kiezen. De muziek klinkt mooier en met een diepere bas, al zul je het vooral horen als je een goede koptelefoon of speaker gebruikt.

Zo heel ‘extreem’ is het overigens niet, want het is nog geen lossless kwaliteit en het is dus ook niet te vergelijken met de 1411 kbps FLAC/ALAC van Tidal. Spotify experimenteert wel met muziek in hogere kwaliteit (via Spotify Hi-Fi), maar dat is nog niet op grote schaal voor iedereen beschikbaar. Apple Music werkt overigens met een geluidskwaliteit van 256 kbit/s AAC.

Geluidskwaliteit van Spotify op de iPhone

Op de iPhone hoor je het verschil in geluidskwaliteit misschien nog wel veel beter. Je hebt in de app drie opties voor het streamen: Automatisch, Normaal (96 kbps), Hoog (160 kbps) en Extreem (320 kbps). Bij het downloaden heb je drie opties: Normaal, Hoog en Extreem. Ook hier is de Extreem-optie alleen beschikbaar voor mensen met Spotify Premium.

Spotify adviseert de automatische instelling om data te besparen, maar de muziek heeft bij deze instelling geen lekkere bas en klinkt wat iel. Schakel daarom Extreem in voor het downloaden van muziek, zodat de nummers die je voor offline luisteren van Spotify opslaat een veel betere geluidkwaliteit hebben. Je iPhone moet hiervoor uiteraard wel voldoende opslagruimte hebben, dus het is minder geschikt als je heel veel albums en afspeellijsten wilt meenemen op een 32GB toestel.

Of je bij het streamen ook gebruik wilt maken van de geluidskwaliteit ‘Extreem’ is je eigen keuze. Ben je bang door je datalimiet heen te gaan, dan kun je het beter op de normale instelling laten staan of kiezen voor Hoog (160 kbps) voor een iets betere geluidskwaliteit.

Spotify geluidskwaliteit extreem

Zo pas je het aan:

  1. Ga in de Spotify-app naar het tabblad Bibliotheek.
  2. Tik op het tandwiel rechtsboven om de instellingen te openen.
  3. Tik op Geluidskwaliteit.
  4. Zet de kwaliteit bij Downloaden op Extreem.
  5. Zet eventueel de geluidskwaliteit bij Streaming ook op Extreem, als je dat wilt.

Via: @scarbir

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2017
Categorieën Apps, Muziek
Onderwerpen muziek, spotify