iphone-x-spotify-lifestyle

Heb je AirPods en Spotify? Met deze tips geniet je optimaal van je muziek

Heb je AirPods, maar ben je geen abonnee van Apple Music? Niet getreurd! Met Spotify geniet je net zo goed van je AirPods en met deze tips weet je hoe je de muziek het best laat klinken.

AirPods met Spotify: werkt dat?

Als je geen Apple Music gebruikt, vraag je je misschien af of Apple’s draadloze oortjes wel goed samenwerken met andere muziekdiensten zoals Spotify. Goede vraag, want Spotify maakt geen deel uit van Apple’s ecosysteem. Gelukkig maakt het niet uit of je je AirPods gebruikt met Apple Music, Spotify, Deezer of een andere streaming muziekdienst. Als je je AirPods maar koppelt aan een apparaat van Apple, dan zit je goed. Je kunt zelfs Spotify en Siri combineren om spraakopdrachten te geven. In dit artikel geven je wat meer informatie over hoe je de kwaliteit van Spotify met AirPods kan verbeteren en welke mogelijkheden er nog meer zijn.

Functies van AirPods met Spotify

Ook met Spotify, kun je gewoon naar het volgende liedje springen door twee keer op één van de oortjes te tikken of in de steeltjes te drukken. Je kunt ook “Hé, Siri” te roepen als je een vraag hebt. De muziek pauzeert automatisch als je één van de AirPods uit je oor haalt. In de Bluetooth-instellingen van je apparaat kun je deze AirPods-instellingen voor tikken aanpassen, zodat je AirPods precies doen wat jij wil.

Handen-halen-AirPods-uit-Case

Ook kun je met de AirPods Pro gewoon gebruik blijven maken van de transparantiemodus en noise cancelling. Lees ons artikel eens door als je meer wil leren over de AirPods bedienen met druksensor.

Bekijk ook

Zo kun je AirPods bedienen met de druksensor in de steeltjes

De AirPods Pro en AirPods 3 zijn voorzien van een speciale druksensor in de steeltjes. Dit is een soort knop waarmee je telefoongesprekken kunt opnemen, muziek bedienen en meer.

Het beste geluid via Spotify

Om het geluid van je AirPods beter af te stemmen op jouw voorkeur, kun je de audio optimaliseren door een equalizer te kiezen. Een equalizer legt op bepaalde toonhoogtes wat meer nadruk, zodat het voor jou misschien net wat beter kan klinken. In de instellingen van je iPhone kun je voor alle audio die je iPhone afspeelt een equalizer toepassen. Met de instellingen die Apple je voorschotelt, heb je echter maar beperkte mogelijkheden om het geluid te personaliseren. In de Spotify-app is geluidsweergave veel nauwkeuriger aan te passen. Met deze stappen pas je via de equalizer van Spotify het geluid aan:

  1. Open Spotify en zorg dat je op het Home-tabblad bent.
  2. Tik linksboven op je profielfoto en ga naar Instellingen en privacy.
  3. Ga naar Afspelen en scroll iets naar beneden naar Equalizer.

Spotify equalizer

Vervolgens kun je hier kiezen uit 22 verschillende mogelijke equalizers. Mocht de gewenste instelling er niet bij zitten, dan kun je zelf bepaalde frequenties meer of minder benadrukken door de witte bolletjes te verplaatsen. Let wel, deze instellingen gelden dus alleen binnen de Spotify-app.

Je kunt de equalizerbalk aanpassen door een van de witte punten te pakken en deze op of neer te schuiven. Zo kun je het helemaal finetunen. Er zijn geen ‘beste’ EQ-instellingen voor AirPods in Spotify. Dit ligt er namelijk maar helemaal aan welk genre muziek je graag luistert en of je graag zware bassen (of juist niet) hoort. Probeer een beetje met de EQ-slider te schuiven om te kijken wat het beste bij jou past.

Wil je meer tips over de geluidskwaliteit van Spotify? Lees dan het onderstaande artikel.

Bekijk ook

Zo beluister je Spotify in een veel betere geluidskwaliteit

Verbeter de geluidskwaliteit van Spotify met de 'Zeer hoog'-instelling. Je beluistert de muziek dan in een audiokwaliteit van 320 kbps, veel hoger dan de standaard instelling voor de geluidskwaliteit.

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro