Muziekliefhebbers-apps

Beste apps voor muziekliefhebbers op je iPhone en iPad

Welke apps moet je als muziekliefhebber écht op je toestel hebben staan? iCulture zet de beste muziek-apps voor je op een rijtje - en daarbij kijken we verder dan Spotify, Shazam en Apple's Muziek-app.

Beste apps voor muziekliefhebbers voor iPhone en iPad

Voor veel mensen is de iPhone vooral een muziekspeler. Om echt van muziek te kunnen genieten heb je apps nodig en in dit overzicht vind je de beste muziekapps op een rijtje. Het gaat hier om apps om muziek te ontdekken en op de hoogte te blijven van releases en nieuws rondom jouw favoriete artiesten. Populaire apps als Spotify, Tidal en Apple Music bespreken we in onze lijst met de beste streaming muziekdiensten voor iPhone en iPad.

Deze apps bespreken we hieronder:

#1 Paste

Een relatief nieuwe app, die tienduizenden exclusieve live muziektracks bevat, uit archieven die ver terug gaan tot in de jaren zestig. En nee, dan hebben we het niet alleen over Fats Domino. Ook vind je nieuwe muziek van bands die in de Paste Magazine Studio in New York en de Daytrotter Studio langs zijn geweest. Van de Rolling Stones, The Grateful Dead, Aretha Franklin en U2 tot Wilco, St. Vincent, Mac DeMarco en The Lumineers, je kunt alles gratis streamen. En allemaal live, ongeacht welk genre je zoekt.

Muziekliefhebbers-apps

#2 Line ‘em Up

Muziekliefhebbers en festivals. Ze passen bij elkaar als Hall & Oates. Of Simon & Garfunkel. Line ‘em Up is een Nederlandse app waarmee je makkelijk een persoonlijke line-up voor een muziekfestival maakt. Zo ontdek je ook minder bekende bands. Door te swipen stel je zelf de perfecte line-up samen, die je als een soort poster kunt delen met je vrienden. Zo kun je meteen zien welke acts je vrienden willen zien. De app geeft je een overzicht van de muziekfestivals voor de komende maanden. Je kunt de app daarom ook gebruiken om te kijken of een bepaald muziekfestival genoeg leuke acts heeft geprogrammeerd en of jouw favoriete artiesten ergens optreden. Wij zijn er enthousiast over.

Bekijk ook

Review: Line 'em Up! is de perfecte app voor muziekfestivals

Line 'em Up is een nieuwe Nederlandse app waarmee je makkelijker een persoonlijke line-up voor een muziekfestival bekijkt. Zo ontdek je ook minder bekende bands.

#3 TicketSwap

Over festivals gesproken: daar heb je natuurlijk wel een kaartje voor nodig. Concertkaartjes kopen doe je via de Ticketmaster-app (link), maar als een concert is uitverkocht kun je beter terecht bij de Nederlandse aanbieder TicketSwap. Je krijgt notificaties wanneer er tickets vrijkomen en betaalt geen belachelijke prijzen. TicketSwap biedt vooral zekerheid: als verkopers weet je zeker dat je je geld krijgt, terwijl kopers gegarandeerd weten dat ze een origineel ticket in handen hebben.

#4 Festileaks

De Festileaks-app is je startpunt voor het allerlaatste nieuws rondom muziekfestivals wereldwijd: Pinkpop, Rock Werchter, Lowlands, Pukkelpop, Down The Rabbit Hole, Best Kept Secret, Zwarte Cross, Sziget, Glastonbury, Roskilde, Primavera Sound, Lollapalooza, Graspop, We Are Electric, NOS Alive, Benicassim… er komt geen einde aan. Je bent als eerste op de hoogte als een bepaalde artiest naar Nederland of België komt.

#5 SoundCloud

SoundCloud is een app die maar om één ding draait: mensen nieuwe muziek laten ontdekken op basis van hun eigen voorkeuren. Je kunt er zelf audio mee uploaden of het gebruiken als luisterpaal. Andere mensen die SoundCloud gebruiken kun je volgen, zodat je ziet wat voor muziek ze maken of delen met andere mensen. Daardoor is SoundCloud een plek waar je veel nieuwe muziek kunt vinden en beluisteren. Je kunt met de app alle muziek beluisteren die jij en je vrienden leuk vinden en verzamelen. Ook kun je muziek organiseren en afspeellijsten samenstellen.

#6 Vevo

Vevo is de YouTube-variant die alleen maar draait om muziekvideo’s. Hiermee kun je legaal kijken naar allerlei videoclips. Je geeft in de app aan welke artiesten je goed vindt, waarna Vevo allerlei videoclips achter elkaar zet zodat je deze allemaal kunt bekijken. Ook kun je alle recente Vevo-playlists bekijken die de makers aanraden. Je krijgt een notificatie wanneer je favoriete artiesten een nieuwe video, samenwerkingsproject of live video uitbrengen. In je profiel is te zien welke playlists en video’s jij leuk vindt. Vevo is beschikbaar in Nederland en enkele andere landen. Daarbuiten werkt de app niet, dus ook niet in België.

#7 Earbits

Earbits is een muziek-app die het anders aanpakt dan de gebruikelijke apps zoals Spotify en Apple Music. Earbits brengt jou gratis muziek, maar laat je niet zelf zomaar je eigen nummers kiezen. Je kunt wel muziek delen via de sociale netwerken, wat jij vervolgens weer Groovies oplevert. Deze kun je daarna weer gebruiken om zelf on-demand muziek op te vragen. In Earbits vind je echter niet de Adele’s, Justin Biebers of Taylor Swifts van deze wereld, maar de meer onafhankelijke en nieuwe artiesten met hart voor muziek. De app ziet er verder verzorgd uit en laat je eenvoudig nieuwe muziek ontdekken in je zelfgekozen genre’s. Je kunt ook muziek kiezen op basis van je huidige stemming.

#8 Hype Machine

Hij bestond al langer, maar je kan Hype Machine toch het beste zien als een uitgebreide variant van het inmiddels gestopte Shuffler.fm. Hype Machine zet de nieuwste ontdekkingen van muziekblogs op een rij en speelt ze onafgebroken af in de muziekspeler. Aansluitend kan je in Hype Machine ook op artiesten zoeken, kan je muziek luisteren per blog en kan je filteren op remixes of juist niet. Je hoeft geen honderden blogs te volgen om op de hoogte te blijven. Ook staat er elke week een nog niet verschenen album in de spotlight.

#9 Record Bird

Update: Record Bird is helaas in juli 2018 gestopt. Met deze app kon je zien welke nieuwe albumreleases eraan kwamen. Record Bird waarschuwde je als je favoriete band of muzikant een nieuwe album uitbracht, waarna je het meteen met je vrienden kon delen. Kijk voor alternatieven naar Festileaks, Numu of Musicality.

Meer apps voor muziekliefhebbers

Natuurlijk zijn er nog veel meer apps voor muziekliefhebbers, zoals deze:

 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Adviseert naar welke muziek je moet luisteren.
 • Musicality (gratis, iPhone/iPad, iOS 10.0+) - Toont de nieuwste releases van je favoriete artiesten.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Waarschuwt als je favoriete iTunes-artiesten iets nieuws hebben.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Houdt nieuwe releases in de gaten.
 • Hum (€2,99, iPhone, iOS 11.0+) - Een soort voicememo-app voor nieuwe songideeën.
 • SongShift (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 13.0+) - Afspeellijsten overzetten tussen muziekdiensten.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Apple’s eigen app voor muziekideeën.
 • Spotify - Muziek en podcasts (gratis, iPhone/iPad/ Watch/ TV + IAP, iOS 13.0+) - De alom bekende app, waar je het meest uit haalt als je Premium-lid bent. Lees ook onze uitleg Spotify.
 • Shazam (gratis, iPhone/iPad/ Watch, iOS 14.0+) - De bekende app om muzieknummers te herkennen. Tegenwoordig onderdeel van Apple. Heeft in-app aankopen.
 • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Dezelfde app, maar dan met vooraf betalen.
 • SoundHound (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 14.0+) - Een andere populaire app om muziek te herkennen.
 • SoundHound∞ (€6,99, iPhone/iPad/ Watch, iOS 14.0+) - De betaalde versie van SoundHound.

Wil je meer weten over muziek herkennen met apps, bekijk dan onderstaande lijst.

Bekijk ook

De beste apps voor muziek herkennen op je iPhone en iPad

Wil je muziek herkennen met je iPhone? Dat kan met apps! Wij hebben de beste apps voor het analyseren en herkennen van muzieknummers voor je in een lijst gezet. Zo ontdek je nieuwe nummers tijdens een feestje of het luisteren naar de radio.

 • YouTube Music (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 13.0+) - Heel wat mensen gebruiken YouTube om naar muziekvideo’s te kijken en nummers te luisteren. Met YouTube Music kun je zonder reclame luisteren naar muziek, ook offline.
 • Qello: Watch Concerts & Docs (gratis, iPhone/iPad/ TV + IAP, iOS 11.2+) - Live concerten kijken.
 • Musixmatch (gratis, iPhone/iPad/ Watch + IAP, iOS 13.0+) - Songteksten vinden voor je favoriete nummers.
 • myTuner Radio Nederland België (gratis, iPhone/iPad/ Watch/ TV + IAP, iOS 12.1+) - Je kunt natuurlijk ook naar radiostations luisteren om nieuwe muziek te ontdekken. myTuner Radio is onze favoriete app op dat gebied en in onderstaande lijst vind je nog meer tips voor radio-apps.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt: dit zijn de beste radio-apps voor je iPhone

Radio luisteren op de iPhone gaat prima met deze iPhone en iPad apps. iCulture zet de 5 beste radio apps voor iOS op een rij, zodat je weet welke radio-app je het beste kunt gebruiken.

Populaire apps als Spotify, Tidal en Apple Music bespreken we in onze lijst met de beste streaming muziekdiensten voor iPhone en iPad.

https://www.iculture.nl/gids/beste-streaming-muziekapp-iphone-ipad/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!