Spotify Supremium

Spotify Supremium: nieuwe bundel met HiFi-muziek en andere extra’s

Twee jaar geleden doken al de eerste geruchten op over een Spotify-bundel met HiFi-audiokwaliteit. Het lijkt er nu echt te komen: Spotify Supremium biedt onder andere muziek in hoge resolutie en meer. Maar wanneer komt het nu eindelijk?

Spotify Supremium

Aanvankelijk werd gedacht dat de lossless bundel Spotify Platinum zou gaan heten, maar inmiddels zijn er veel meer aanwijzingen dat er gekozen is voor Spotify Supremium. Dit wordt nog eens bevestigd door code die in de app is gevonden. Daarin wordt ook een prijs van $19,99 per maand genoemd. Iets wat moeilijk te verkopen is omdat Apple Music het zonder meerprijs aanbiedt.


Spotify beloofde in februari 2021 voor het eerst een lossless audio-bundel en noemde het Spotify HiFi. Het zou nog hetzelfde jaar beschikbaar komen, maar dat gebeurde niet. Spotify beloofde ook muziek in cd-kwaliteit die je rechtstreeks op je device of op Spotify Connect-luidsprekers kunt afspelen. Een jaar later was er nog steeds geen HiFi-bundel en verscheen er een verklaring die ons geen stap verder bracht:

We weten dat audio van hifi-kwaliteit belangrijk voor je is. Wij denken er net zo over en we zijn verheugd om in de toekomst een Spotify HiFi-ervaring te kunnen bieden aan Premium-gebruikers. Maar we hebben nog geen details over de timing.

Daarna meldde Spotify meermaals dat de bundel “binnenkort” zou komen. De prijsstelling komt overeen met wat eerder uitlekte. In 2022 peilde het bedrijf of er interesse was in een Platinum-abonnement van $19,99 met HiFi en andere functies.

Spotify Supremium
Dit is de code waarin nu de naam Spotify Supremium en de prijs is ontdekt.

Toen Spotify voor het eerst de HiFi-bundel aankondigde, was het nog gebruikelijk dat je voor muziek in hogere kwaliteit meer geld betaalt. Ook streamingdiensten zoals Tidal vragen meer geld voor een betere audiokwaliteit. Maar ondertussen is de markt veranderd, waarbij Apple Music een grote factor is geweest. Je betaalt daar €10,99 per maand voor muziek in normale én hoge kwaliteit. Het enige knelpunt bij Apple is nog dat er maar weinig apparaten en accessoires zijn waarop je het kunt afspelen. Een andere ontwikkeling is dat Spotify tegenwoordig muziek in 320 kbps Ogg Vorbis aanbiedt en er zijn maar weinig mensen die de betere kwaliteit kunnen herkennen. Met een online test kun je bepalen of jij wél het verschil hoort.

Spotify beloofde eerder nog meer functies, zoals een tuner voor je hoofdtelefoon en functies zoals ‘Studio Sound’, ‘Library Pro’ en ‘Playlist Pro’. Verder zou je minder reclames bij podcasts te horen krijgen. In totaal zou de bundel de volgende extra’s bieden, bovenop het normale aanbod:

  • HiFi
  • Studio Sound
  • Headphone Tuner
  • Audio Insights
  • Library Pro
  • Playlist Pro
  • Limited-ad Spotify podcasts

Spotify redesign: muziek en podcasts

Van veel functies is alleen de naam bekend, zonder dat we weten wat het precies inhoudt. Wat er met HiFi bedoeld wordt is echter duidelijk: het gaat om muziek in een hoge kwaliteit.

Totdat de dienst uiteindelijk wordt aangekondigd zijn er wel wat trucs om Spotify in een hogere kwaliteit te beluisteren.

Bekijk ook

Zo beluister je Spotify in een veel betere geluidskwaliteit

Verbeter de geluidskwaliteit van Spotify met de 'Zeer hoog'-instelling. Je beluistert de muziek dan in een audiokwaliteit van 320 kbps, veel hoger dan de standaard instelling voor de geluidskwaliteit.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 22 september: Er is nu nieuwe info gevonden over Spotify Supremium, dus we hebben dit artikel bijgewerkt met de nieuwste info.

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone, iPad, Mac of ander device. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.