Muziek delen in Instagram Story

Zo deel je muzieknummers in je Instagram Story

Vanuit Spotify of Apple Music
Luister je muziek via Apple Music of Spotify en deel je dat graag met je vrienden? Wij leggen uit hoe je muziek gemakkelijk deelt in een fraai vormgegeven Instagram Verhaal.

Muziek van Apple Music en Spotify delen in je Instagram Story

Heb je wel eens het gevoel dat je graag met alles en iedereen dat ene supermooie liedje wil delen? Als je Spotify of Apple Music gebruikt, is het eenvoudig om muziek in je Instagram Story te delen. Met eenvoudige stappen maakt jouw muziek streamingdienst een fraaie plaat aan om in je Verhaal te zetten.

Er is nog een andere manier: door muziek aan je Instagram Story toe te voegen. Jouw volgers horen dan de muziek spelen en kunnen meteen de songteksten meelezen. In deze tip lees je hoe je een automatisch gegenereerde afbeelding van je muziek kunt delen.

Bekijk ook

Zo kun je muziek toevoegen aan je Instagram Stories

Instagram heeft in Nederland nu ook de mogelijkheid om muziek toe te voegen aan je Instagram Stories. Je kunt kiezen uit duizenden muzieknummers. In deze tip lees je hoe het werkt.

Muziek van Spotify in je Instagram Verhaal

De uitleg hieronder is speciaal voor Spotify-gebruikers. Heb je Apple Music, scrol dan iets verder naar beneden. Om te beginnen speel je in Spotify het nummer af wat je graag wil delen. Volg daarna deze stappen:

  1. Tik in de muziekweergave op de drie puntjes.
  2. Kies voor Deel en tik op Instagram Verhaal. Geef eventueel toestemming om Instagram te openen.
  3. Voeg de audio apart toe aan je verhaal. Lees ook onze tip over muziek toevoegen aan je Instagram Verhaal.
  4. Voeg eventueel extra’s toe en tik linksonder op de juiste plek waar je je verhaal wil delen.

Ben je benieuwd naar wat anderen van de door jou gedeelde muziek vinden? Voeg een poll toe aan je verhaal waarin mensen hun mening kunnen geven. Zo maak je het interactief en misschien knoop je nog eens een leuk gesprek aan!

Apple Music delen in Instagram Story

Voor Apple Music-gebruikers is de functie om muziek te delen ook beschikbaar. Helaas is het hierbij niet mogelijk om de daadwerkelijke muziek ook nog toe te voegen aan je verhaal, zoals dat bij Spotify wel kan. Als Apple Music gebruiker kun je dus enkel een fraai plaatje delen. Zo plaats je er een:

  1. Open de Muziek-app en zoek het nummer dat je wil delen. Dat mag ook vanuit de muziekweergave zijn.
  2. Tik bij het liedje op de drie puntjes.
  3. Tik op Deel en tik op het Instagram symbool in het zojuist verschenen deelmenu. Scrol eventueel naar links over de apps om Instagram te vinden. Geef eventueel toestemming om Instagram te openen. Het kan een paar secondes duren tot Instagram wordt geopend.
  4. Voeg eventueel extra’s toe en tik onderin op de juiste plek waar je je verhaal wil delen (openbaar of alleen beste vrienden).

Muziek van Apple Music delen op Instagram Story

Door extra’s toe te voegen aan je Verhaal zoals een poll kun je de interactie aangaan met je kijkers. Je kunt ook wat tekst toevoegen met bijvoorbeeld een leuk weetje over dat specifieke nummer. Onthoud dat niet iedereen altijd zit te wachten om muziek te luisteren, dus geef ze een reden!

Misschien wil je niet dat iedereen jouw Instagram Story kan bekijken. Als dat zo is kun je bepaalde mensen het recht om jouw Story te bekijken ontnemen. Hoe je dat doet lees je in onze aparte tip over Instagram Stories verbergen voor anderen.

Bekijk ook

Zo kun je Instagram Stories verbergen van of voor vrienden

Je kunt je Instagram Stories verbergen voor vrienden, zodat ze niets te zien krijgen van jouw dagelijkse bezigheden. Maar je kunt er omgekeerd ook voor zorgen dat je zelf de Instagram Stories van een bepaalde vriend niet meer te zien krijgt. Beide opties leggen we in deze tip uit.

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek.

Apple Music