Instagram Muziek verhalen

Zo kun je muziek toevoegen aan je Instagram Stories

Instagram heeft in Nederland nu ook de mogelijkheid om muziek toe te voegen aan je Instagram Stories. Je kunt kiezen uit duizenden muzieknummers. In deze tip lees je hoe het werkt.

Muziek voor je Instagram Stories

Sinds 2018 kun je je Instagram Stories voorzien van een achtergrondmuziekje. Er zijn duizenden nummers die je kunt doorzoeken op basis van categorie of trefwoord. Daarbij kun je precies het fragment selecteren dat bij jouw foto of filmpje past. Je kunt zelfs zorgen dat de songteksten in beeld verschijnen. In deze tip leggen we uit hoe het werkt.

Muziek toevoegen aan je Instagram Story, optie 1

 1. Open de Instagram Stories via het camera-icoontje.
 2. Maak een foto of video.
 3. Veeg omhoog en selecteer de muzieksticker.
 4. Kies een muzieknummer.
 5. Geef aan welk lettertype en design je wilt gebruiken.
 6. Kies een fragment.
 7. Publiceer de foto of video met muziek in je Story.

Instagram Stories muziek toevoegen

Muziek toevoegen aan je Instagram Story, optie 2

Het kan ook op een andere manier:

 1. Open de Instagram Stories via het camera-icoontje.
 2. Tik in het menu onderin op Muziek.
 3. Kies een muzieknummer, lettertype en design.
 4. Maak een foto en post deze in je Story.

Instagram Stories muziek toevoegen

Mensen die jouw Instagram-verhaal bekijken horen niet alleen de muziek, maar kunnen ook op de songtekst tikken om meer informatie op te vragen over de artiest. Ze kunnen ook naar het nummer luisteren via hun favoriete muziekdienst.

Beperkte muziekkeuze bij zakelijke accounts

Heb je een zakelijk profiel bij Instagram? Dan is het sinds januari 2021 meer mogelijk om via de Muzieksticker populaire nummers toe te voegen aan je Story. Je krijgt eventueel een melding in beeld waarin staat dat je zakelijke profiel onbedoeld toegang had tot het muziekaanbod. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat je met een zakelijk profiel ook geld kunt verdienen. Het is bij zakelijke profielen alleen mogelijk om rechtenvrije nummers te kiezen, die in de collectie van Facebook staan. Populaire artiesten ontbreken daardoor.

Wil je toch liever bekende nummers gebruiken? Dan is de enige optie om je profiel terug te zetten naar een persoonlijk profiel. Dit doe je door naar Instellingen > Account te gaan en onderin te tikken op Overschakelen naar persoonlijk account. Het duurt vervolgens enkele dagen voordat je weer toegang hebt tot de volledige muziekcollectie.

Meer tips voor Instagram Verhalen
Lees alles over Instagram Stories in onze andere tips!