Zo deel je meerdere foto’s tegelijk op Instagram

Op Instagram kun je meerdere foto's en video's tegelijk delen als een slideshow. Hoe dat werkt, leggen we je uit in deze tip.

Op Instagram deel je meestal losse foto’s of video’s, die je volgers zien als ze door de app scrollen. Maar het is ook mogelijk om in één keer meerdere foto’s en video’s tegelijk te delen. Hoe het precies werkt leggen we je uit in deze tip.

Meerdere foto's Instagram

Meerdere Instagram-foto’s tegelijk delen

Het delen van meerdere foto’s en video’s werkt eigenlijk niet veel anders dan wanneer je één foto of video wilt delen. Ze vormen samen een slideshow waar mensen doorheen kunnen scrollen. Je hebt hierbij de volledige controle over de volgorde van de foto’s en video’s en over de filters die je toepast.

Zo werkt het delen van meerdere foto’s:

  1. Als eerste klik je in het menu onderin op het plusje. Je komt nu in het scherm waarin je een foto/video kunt maken of selecteren. Zorg dat je hier Bibliotheek hebt geselecteerd.
  2. Klik onderin het voorbeeld op de meeste rechtse knop Meerdere selecteren.
  3. Selecteer nu de foto’s en video’s die je wilt delen vanuit je bibliotheek. Klik ze aan in de volgorde waarin ze in de slideshow moeten komen te staan. Elke geselecteerde foto krijgt een blauw rondje met een cijfer. Als je klaar bent met je selectie klik je rechtsbovenin op Volgende.
  4. Onderin je scherm zie je de welbekende filters. Als je deze selecteert worden ze toegepast op al je foto’s. Je kunt de intensiteit van een filter instellen, maar alle andere bewerkingsopties voor foto’s kun je niet in één keer op de hele selectie toepassen.
  5. Wil je een losse foto of video bewerken met een eigen filter of een andere bewerkingsoptie, dan klik je daarop. Je komt nu in het bekende bewerkingsscherm van Instagram terecht. Klik op Klaar als je foto/video eruit ziet zoals je wilt. Let op: als je na het bewerken van een los item een filter kiest voor al je foto’s en video’s, dan wordt het losse filter verwijderd. Andere bewerkingen blijven wel gewoon bestaan.
  6. Mocht je nog extra foto’s of video’s willen toevoegen aan je selectie dan kan dat met het de plus-knop rechts naast de laatste foto. Ben je klaar om je selectie als slideshow te delen? Klik dan op Volgende. Je ziet nu het bekende deelvenster van Instagram. De tekst die je toevoegt, geldt voor al je foto’s; je kunt geen onderschrift per foto maken.

Instagram Slideshow bekijken

Bij het bekijken van deze foto’s en video’s op een profielpagina, geeft het icoontje rechtsboven weer dat er meerdere items in de post zitten. Bekijk je zo’n slideshow in je feed, dan geven de bolletjes onder de foto aan dat je kunt bladeren. Hoeveel foto’s en video’s er zijn, zie je bij een verzameling rechtsbovenin staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2017
Categorie Apps
Onderwerpen foto, instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram