Instagram Dark mode.

Zo deel je meerdere foto’s tegelijk op Instagram

Op Instagram kun je meerdere foto's en video's tegelijk delen in een carrousel of diashow. Hoe dat werkt, leggen we je uit in deze tip. Zo kun je foto's die wat minder mooi zijn 'verbergen' achter een mooie coverfoto.

Meerdere foto’s delen op Instagram

Op Instagram deel je meestal losse foto’s of video’s. Maar het is ook mogelijk om in één keer meerdere foto’s en video’s tegelijk te delen in een carrousel. Er kunnen allerlei redenen zijn om dit te doen. Je hebt bijvoorbeeld 5 foto’s geschoten van hetzelfde gebouw vanuit verschillend perspectief en je wilt ze allemaal laten zien, maar je wilt niet dat er 5 vrijwel dezelfde foto’s achter elkaar staan op je tijdlijn. Of je hebt een vrij lelijke foto die je niet op je tijdlijn wilt hebben, maar wel aan je volgers wilt laten zien. Daar zijn twee oplossingen voor: gebruik de foto in een Instagram Story of publiceer een reeks foto’s waarbij je de mooiste voorop zet. Hoe het maken van een carrousel met foto’s en het toepassen van filters op meerdere foto’s tegelijk precies werkt, leggen we je uit in deze tip.

Meerdere Instagram-foto’s selecteren

Het delen van meerdere foto’s en video’s werkt eigenlijk niet veel anders dan wanneer je één foto of video wilt delen. Je moet alleen tijdens een van de stappen op een speciaal icoontje drukken en vervolgens meerdere foto’s selecteren.

Ze vormen samen een slideshow waar mensen doorheen kunnen scrollen. Je hebt hierbij de volledige controle over de volgorde van de foto’s en video’s en over de filters die je toepast.

Zo kun je meerdere foto’s selecteren:

  1. Tik onderin het scherm op het plusje om een nieuwe foto toe te voegen.
  2. Zorg dat je de Bibliotheek in beeld hebt.
  3. Rechtsonder op de grote foto zie je een icoon voor Meerdere selecteren.
  4. Tik op de foto’s en video’s die je wilt delen, in de volgorde waarin ze in de carrousel moeten komen te staan.
  5. Elke foto krijgt een blauw rondje met een cijfer.
  6. Tik op het cijfer om een foto te verwijderen.
  7. Als je klaar bent met je selectie tik je rechtsboven op Volgende.

Instagram meerdere filters selecteren

Filters op meerdere foto’s toepassen in Instagram

Je kunt elke foto voorzien van een eigen filter. Maar als je veel soortgelijke foto’s hebt, bijvoorbeeld van hetzelfde gebouw, wil je misschien liever op allemaal hetzelfde filter toepassen. Dat kan.

Als je voor alle foto’s hetzelfde filter wilt hebben, tik je meteen op een van de filters onderin het scherm. Het filter wordt nu toegepast op alle foto’s tegelijk. Wil je liever per foto een ander filter, dan kan dat ook. Je kunt door zijwaarts te vegen door alle foto’s bladeren. Tik op de foto die je wilt bewerken en selecteer één van de foto’s. Je kunt ook een individuele foto nog bewerken. Hiervoor tik je op het icoontje met de twee overlappende cirkels.

Instagram filters toepassen op meerdere foto's

Meerdere foto’s posten op Instagram

Uiteindelijk wil je de foto’s natuurlijk ook nog publiceren. Bedenk je op het laatste moment dat je nog extra foto’s wilt toevoegen aan je slideshow (oftewel carrousel), dan kan dat. Blader naar de laatste foto in de serie en tik op het plusje. Het is niet mogelijk om de volgorde nog aan te passen.

Ben je klaar om je selectie te delen? Dan druk je op Volgende. Vul een omschrijving in en andere details en tik op Delen. De tekst die je toevoegt, geldt voor al je foto’s; je kunt geen onderschrift per foto maken.

Instagram meerdere foto's publiceren

Instagram carrousel bekijken

Mensen die jouw Instagram-feed bekijken, zien op verschillende manieren dat er meerdere foto’s aanwezig zijn, waar ze doorheen kunnen bladeren door te swipen. Dit zijn de aanwijzingen dat er meerdere foto’s te zien zijn:

  • Een reeks bolletjes onder de foto’s
  • Een icoontje rechtsboven dat er meerdere foto’s aanwezig zijn
  • Tijdens het bekijken van de foto’s zie je met de cijfers 1/4, 2/4, 3/4 enzovoort welke foto in de serie het is

Lees meer over Instagram in onze uitgebreide uitleg, of bekijk onze vele Instagram-tips!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!