Instagram selfiestickers

Zo kun je Instagram Stories verbergen van of voor vrienden

Je kunt je Instagram Stories verbergen voor vrienden, zodat ze niets te zien krijgen van jouw dagelijkse bezigheden. Maar je kunt er omgekeerd ook voor zorgen dat je zelf de Instagram Stories van een bepaalde vriend niet meer te zien krijgt. Beide opties leggen we in deze tip uit.

Instagram Stories verbergen van of voor jouzelf

Als je dagelijks Instagram Stories doorbladert, dan herken je misschien wel het probleem dat er soms vrienden zijn die verhalen maken over onderwerpen die jou totaal niet interesseren. Die wil je niet steeds tegenkomen op Instagram, maar tegelijkertijd wil je die vriend(in) ook niet meteen ontvolgen. Instagram heeft daar een slimme oplossing voor bedacht: je kunt Instagram Stories verbergen van specifieke vrienden. Dit is dus eigenlijk een soort mute-knop. Je krijgt nog wel de gewone fotoberichten van vrienden te zien, maar niet meer de Stories.


Een ander probleem is dat je je eigen Stories niet aan iedereen wilt laten zien. Heb je bijvoorbeeld last van een pestkop of wil je niet dat je ouders meekijken, dan zijn er twee oplossingen: je verbergt je Story voor bepaalde personen, of je deelt een Story alleen met je beste vrienden. Beide mogelijkheden bespreken we verderop in deze tip.

Instagram Stories van anderen verbergen

Het verbergen van de Instagram Stories van een vriend werkt eigenlijk heel simpel:

  1. In de lijst met Stories bovenaan je timeline ga je naar de vriend waarvan je het verhaal wilt dempen. Of blader handmatig naar de vriend in kwestie.
  2. Houd je vinger iets langer op de avatar gedrukt.
  3. Kies onderin het scherm de optie Dempen.
  4. Kies de optie Verhaal dempen of Verhaal en berichten dempen. In dit geval willen we alleen het verhaal dempen.

Vanaf nu zie je Stories van de vriend in kwestie niet meer terug in Instagram, terwijl zijn of haar foto’s wel gewoon in je timeline verschijnen.

Instagram Story dempen

Goed om te weten: mensen die je uitschakelt merken daar niets van. Ze kunnen dit nergens opvragen in Instagram. Wil je toch incidenteel weer een verhaal bekijken, dan kan dat. Blader in de lijst met Story-avatars helemaal naar rechts. De personen waarvan je het verhaal hebt gedempt staan helemaal aan de rechterkant en de avatar is licht-doorzichtig weergegeven. Tik op de avatar om het verhaal toch te bekijken.

Heb je meer hulp nodig bij het negeren van accounts op sociale media (ook op Twitter en Facebook), lees dan onderstaande tip.

Bekijk ook

Zo negeer je accounts op sociale media: Twitter, Instagram en Facebook

Op Twitter, Instagram en Facebook kan je mensen negeren, zonder dat je mensen hoeft te ontvolgen. Je blijft namelijk wel verbonden met elkaar, en je kunt elkaar nog steeds privéberichten sturen, maar de berichten van deze persoon verschijnen niet in je tijdlijn. In deze tip leggen we aan je uit hoe je dit voor elkaar krijgt.

Verborgen Verhalen toch weer bekijken, dempen opheffen

Het kan natuurlijk zijn dat je de verhalen later toch weer wilt bekijken. Je kunt als volgt het dempen weer opheffen:

  1. Blader in de lijst Story-lijst bovenin het scherm helemaal naar rechts.
  2. Je ziet de avatars van je verborgen vrienden heel licht weergegeven.
  3. Houd je vinger iets langer op de avatar. Uit het menu dat onderin het scherm verschijnt kies je Dempen opheffen.

Jouw Instagram Story verbergen

Het kan natuurlijk ook andersom zijn: dat je je eigen Story (tijdelijk) wilt verbergen voor een vriend. Bijvoorbeeld zodat je ex niet kan meekijken, of dat je beste vriendin niet kan zien hoe je haar supriseparty aan het voorbereiden bent.

  1. Veeg vanuit je eigen Story omhoog.
  2. Je ziet nu wie jouw verhaal hebben bekeken. Blader naar de vriend die jouw verhalen niet meer mag zien.
  3. Tik op de drie puntjes achter de naam en kies Je verhaal verbergen.

Deze persoon krijgt nu geen verhalen van jou meer te zien en dat kan na verloop van tijd gaan opvallen.

In het instellingen-scherm van je account kun je altijd zien voor hoeveel personen je je Verhaal verbergt. Deze personen staan bovenaan in de lijst, zodat je ze ook makkelijk weer uit kunt vinken. Personen voor wie je je Stories verbergt, kunnen niet zien dat je dit hebt gedaan. Het lijkt voor hen gewoon alsof je nooit meer Instagram Verhalen post.

Instagram Stories alleen voor beste vrienden

Je kunt er ook voor kiezen om een Story te maken die alleen voor beste vrienden zichtbaar is. Bij het plaatsen van elke nieuwe Story geef je aan of je het met iedereen wilt delen, of alleen met je beste vrienden.

  1. Om je Verhaal te verbergen voor anderen ga je naar je eigen Instagram-pagina.
  2. Tik rechtsboven op de drie liggende streepjes en kies Goede vrienden.
  3. Je komt nu op het scherm Beste vrienden. Zet een vinkje bij alle accounts die je verhaal mogen zien en tik op Klaar.
  4. Bij het plaatsen van een verhaal tik je op de groene knop Beste vrienden.

Instagram Story alleen beste vrienden

In dit geval zullen mensen die niet in de lijst van goede vrienden staan, er niets van merken. Je zult incidenteel een Story maken die alleen voor je beste vrienden is, maar alle normaal gepubliceerde Stories zien ze nog wel. De beste vrienden zien aan de hand van een ‘Beste vrienden’-balkje dat ze tot een uitverkoren groep behoren.

Hoe je in Instagram beste vrienden instelt, lees je in onderstaande tip.

Bekijk ook

Zo kun je Instagram Verhalen alleen delen met beste vrienden

Je kunt Instagram Verhalen alleen delen met je beste vrienden. Zo voorkom je dat iedereen kan meekijken.

Meer tips over Instagram? Bekijk dan deze eens!

Bekijk ook

Instagram: alles over deze populaire foto-app

Instagram is dé bekende sociale media-app voor iPhone en Android. Met filters geef je je foto's een bijzonder uiterlijk, je maakt Stories of deelt een live video. Deze pagina vertelt er alles over.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!