Instagram selfiestickers

Zo verberg je Instagram Stories van vrienden, als je ze niet wilt zien

Je kunt je Instagram Stories verbergen voor vrienden, zodat ze niets te zien krijgen van jouw dagelijkse bezigheden. Maar je kunt er omgekeerd ook voor zorgen dat je zelf de Verhalen van een bepaalde vriend niet meer te zien krijgt. Beide opties leggen we in deze tip uit.

Instagram Stories verbergen

Als je dagelijks Instagram Stories gebruikt, dan herken je misschien wel het probleem dat er soms vrienden zijn die heel saaie Stories maken. Die wil je niet steeds tegenkomen tijdens het bekijken van Stories, maar tegelijkertijd wil je de vriend(in) ook niet meteen ontvolgen. Instagram heeft daar een slimme oplossing voor bedacht: je kunt Instagram Stories verbergen van specifieke vrienden. Dit is dus eigenlijk een mute-knop voor bepaalde vrienden.

Zo kun je Instagram Stories verbergen

Het verbergen van de Instagram Stories van een vriend werkt eigenlijk heel simpel. In de lijst Verhalen bovenaan je timeline (de rij avatars waar je doorheen kunt scrollen en waar je op kunt klikken om te beginnen met kijken) selecteer je de vriend in kwestie. In plaats van kort op de avatar te klikken, houd je je vinger vast. Vervolgens verschijnt er een menu onderin je scherm en kun je op Uitschakelen klikken. Vanaf nu zie je Stories van de vriend in kwestie niet meer terug in Instagram, terwijl zijn of haar foto’s wel gewoon in je timeline verschijnen.

Instagram Stories verbergen

Goed om te weten: mensen die je uitschakelt merken daar niets van. Ze kunnen dit nergens opvragen in Instagram, al kun je uiteindelijk natuurlijk wel door de mand vallen als later een gebeurtenis uit de Stories ter sprake komt.

Verborgen Instagram Verhalen toch weer bekijken

Het kan natuurlijk zijn dat je het Verhaal van iemand die je hebt uitgeschakeld later toch wil bekijken. Je kunt de Verhalen van die persoon handmatig openen. Door in de Story-lijst bovenaan je timeline helemaal naar rechts te swipen zie je de avatars van je verborgen vrienden heel licht weergegeven. Tik je op zo’n avatar dan bekijk je gewoon iemands Verhaal. Daarnaast kun je hem of haar weer inschakelen door lang op de avatar te drukken en op Inschakelen te tikken.

Jouw Instagram Story verbergen voor een vriend

Het kan natuurlijk ook andersom zijn: dat je je eigen Story (tijdelijk) wilt verbergen voor een vriend. Bijvoorbeeld zodat je ex niet mee kan kijken hoe je met je nieuwe liefde op vakantie gaat of dat je beste vriendin niet kan zien hoe je haar supriseparty aan het voorbereiden bent.

  1. Om je Verhaal te verbergen voor iemand anders ga je naar de Story-camera door naar links te swipen vanaf je tijdlijn.
  2. Vervolgens klik je linksboven in de hoek op het tandwieltje.
  3. Bovenaan zie je ‘Verhaal verbergen voor’ staan en zie je als je daar op klikt een lijst met mensen die recent je Verhaal hebben bekeken.
  4. Deze kun je aanvinken om je Verhaal voor hen te verbergen. Ook kun je zoeken naar gebruikers.

Instagram Stories verbergen

Een andere manier om je Verhalen voor iemand te verbergen is door vanuit je eigen Story omhoog te swipen. Je ziet dan wie je verhaal hebben bekeken en kunt vervolgens met het kruisje je Verhaal voor iemand verbergen.

In het eerder genoemde instellingen-scherm kun je altijd zien voor hoeveel personen je je Verhaal verbergt. Deze personen komen bovenaan te staan in de lijst waarin je personen kunt selecteren, waardoor je ze ook makkelijk weer uit kunt vinken. Personen voor wie je je Stories verbergt, kunnen niet zien dat je dit hebt gedaan. Het lijkt voor hen gewoon alsof je geen foto’s of video’s in je Verhaal hebt zitten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2018
Categorie Apps
Onderwerpen instagram, sociaal netwerk

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram