Twelve South Forte for Apple Watch met iPhone

Zo kun je meldingen op zowel iPhone als Apple Watch ontvangen

Wil je dat je iPhone-scherm bij een nieuwe melding ook oplicht wanneer je je Apple Watch draagt? Met deze tip laten we je zien hoe je pushberichten op zowel je iPhone als je Apple Watch kunt ontvangen en hoe je eventueel de Draagdetectie kunt uitschakelen.

Meldingen ontvangen op Apple Watch en iPhone

Apple heeft de Apple Watch zo ontworpen dat deze de pushberichten van je iPhone volledig overneemt. Maar als de meldingen op je Apple Watch verschijnen, zie je ze niet meer op je iPhone. Hoe kun je toch zorgen dat je ze op beide apparaten ontvangt? Dat lees je in deze tip.


Meldingen ontvangen
Apple wil voorkomen dat je iPhone en Apple Watch tegelijkertijd gaan trillen wanneer er een melding binnenkomt. Het betekent echter ook dat het scherm van je iPhone nooit oplicht wanneer er nieuwe meldingen zijn; je krijgt ze alleen te zien op je Watch. Met deze tip laten we je zien hoe je toch pushberichten tegelijk op zowel je iPhone als je Apple Watch kunt ontvangen.

Twelve South Forte for Apple Watch met iPhone

De Apple Watch is bedoeld als verlengstuk van je iPhone en is met zijn kleine scherm met name geschikt om je te informeren over nieuwe meldingen. Zo ontvang je bijvoorbeeld allerlei meldingen over nieuwe e-mails, maar kies je er zelf voor of je deze op je Watch leest, of op het grotere scherm van je iPhone. Je hoeft dan niet steeds je iPhone in de gaten te houden voor nieuwe berichten.

Ligt je iPhone echter voor je neus op tafel, dan zou het wel handig zijn als het scherm van je iPhone oplicht bij een nieuwe melding. Helemaal bij apps waarbij je de meldingen op stil hebt gezet. Met deze tip kun je meldingen op zowel je iPhone als je Apple Watch ontvangen. Er zitten echter wel een paar nadelen aan.

Draagdetectie uitschakelen

Om het scherm bij nieuwe pushberichten op zowel je iPhone als je Apple Watch te laten oplichten moet je de Draagdetectie van je Watch uitzetten. Dit doe je op de volgende manier:

  1. Open de Mijn Watch-app op je iPhone.
  2. Ga naar Toegangscode > Draagdetectie.
  3. Zet Draagdetectie met de schakelaar op uit.

Je krijgt nu een melding te zien dat sommige metingen van activiteit niet langer beschikbaar zijn en je Apple Watch niet automatisch meer vergrendeld wordt. Dat is helaas een nadeel van het uitzetten van de draagdetectie-functie. Je kunt na het uitzetten je Apple Watch niet meer met een code beveiligen en de ring met je staandoel is in de Activiteiten-app op je Watch ook niet meer beschikbaar.

Na bovenstaande stappen zou het scherm van je iPhone weer moeten oplichten bij nieuwe meldingen. Is dit nog niet het geval dan kun je proberen je Apple Watch en iPhone opnieuw op te starten. Alleen je Apple Watch opnieuw opstarten is vaak voldoende.

Draagdetectie in- en uitschakelen kan ook op de Apple Watch:

  • Open de Instellingen-app op je Apple Watch.
  • Tik op Toegangscode.
  • Schakel Draagdetectie uit.
  • Schakel vervolgens Draagdetectie weer in.

Voordelen en nadelen van Draagdetectie uitzetten

Zoals we hierboven melden zitten er voor- en nadelen aan het uitzetten van de draagdetectie-functie van je Apple Watch. Doordat de Watch niet meer kan zien of je de Apple Watch draagt kan deze ook geen meldingen tonen dat je moet gaan staan. Door het ontbreken van de staandoel-ring in de Activiteiten-app is het ook niet meer mogelijk om alle drie de ringen vol te krijgen op een dag. Zo kun je geen medailles meer halen. Je Apple Watch is door het ontbreken van een code ook minder goed beveiligd. De voordelen zijn echter dat je iPhone scherm nu wel oplicht wanneer je iPhone voor je ligt. Ook kun je nu gemiste meldingen op je Apple Watch zien wanneer je deze een tijd niet hebt omgehad. Een ander voordeel is dat de batterij van je Watch op deze manier een stuk langer meegaat, bijna twee keer zo lang.

In toekomstige watchOS updates zou het handig zijn als Apple in de instellingen een simpele optie aanbiedt waarmee je de meldingen makkelijk op beide apparaten kunt tonen.

Meer tips over Apple Watch
Lees nog meer tips voor je Apple Watch op onze website, zoals deze:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2019
Via Via SoftPedia
Categorie Apple Watch
Onderwerpen apple watch, notificaties, pushberichten