Medailles op de Apple Watch: nieuwe medaille in iOS 18.2 als je alle ringen sluit
Met de Activiteit-app op de Apple Watch kun je allerlei prestaties behalen. Bijvoorbeeld als je je trainingsring vol maakt of een ‘perfecte week’ scoort door elke dag je bewegingsdoelen te halen. Daarnaast zijn er allerlei uitdagingen waarmee je een medaille kunt verdienen. In deze tip leggen we uit welke medailles er zijn en hoe je ze kunt verdienen.
Nieuw! Speciale medaille als je alle ringen volmaakt
Apple voert in iOS 18.2 een nieuwe medaille in voor mensen die hun ringen elke dag volmaken. Je krijgt de medaille als je 100, 365, 500, 1000 en meer de drie ringen sluit. Vanaf 1000 krijg je telkens een nieuwe medaille wanneer je weer 250 keer je ringen vol hebt gemaakt. Dus als je vanaf de eerste verkoopdag van de Apple Watch elke dag je ringen heb gevuld, zou je nu op een streak van 3.500 moeten zitten. De ‘All Rings Closed’-medaille toont het cijfer, met daar omheen de gekleurde ringen.
Medailles op de Apple Watch
Op de Apple Watch vind je de behaalde medailles in de Activiteit-app. Waar je ze vindt is afhankelijk van de watchOS-versie:
- watchOS 10: tik op het beginscherm op het icoon rechtsonder.
- watchOS 9 en eerder: blader op het beginscherm omlaag tot je de medailles ziet.
Medailles op de iPhone
Op de iPhone vind je de medailles in de Conditie-app. Open deze app en blader omlaag naar het gedeelte ‘Medailles’. Door op Toon meer te tikken krijg je alle behaalde medailles te zien. Tik erop om een toelichting te bekijken.
Zo kun je medailles verdienen op de Apple Watch
Je weet nu waar je de medailles kunt vinden, maar hoe verdien je ze? Zoals je aan bovenstaande afbeelding kunt zien, zijn er meerdere manieren om een medaille binnen te slepen:
- Door dagelijks voldoende te bewegen
- Door regelmatig allerlei workouts te doen
- Door mee te doen aan uitdagingen
Medailles voor dagelijkse beweging
Apple probeert je met de Apple Watch aan te sporen om een actieve levensstijl te volgen, door dagelijks te bewegen, regelmatig te sporten en meermaals per dag op te staan van de bank. Standaard gaat Apple er vanuit dat je 500 calorieën per dag verbrandt met bewegen, 30 minuten intensief sport en 12 keer per dag opstaat om wat rond te lopen. Deze activiteitdoelen kun je zelf instellen, dus ben je ziek of geblesseerd, dan kun je ze ook wat lager instellen. Ben je supersportief ingesteld, dan kies je voor wat hogere waarden. Het is de bedoeling dat je dagelijks de 3 activiteit-ringen voor Bewegen, Training en Staan vol maakt. Lukt dat, dan krijg je medailles voor een perfecte week, perfecte maand en dergelijke. Je krijgt ook medailles voor de meeste dagen beweging op rij en als je je 200% of 400% van je bewegingsdoel hebt gehaald. Daarnaast krijg je een medaille voor het aantal keren dat je alle ringen hebt volgemaakt, zoals hierboven uitgelegd.
Medailles verdienen met workouts
Je kunt ook medailles verdienen als je een bepaalde workout hebt gedaan, bijvoorbeeld je eerste yoga-workout of je eerste fietsworkout. Daarnaast zijn er medailles te verdienen voor de langste wandeltocht, het grootste hoogteverschil, de langste fietsrit en 10 kilometer hardlopen.
Medailles verdienen met uitdagingen
Er zijn nog meer medailles te verdienen, namelijk door mee te doen aan uitdagingen. Er zijn drie varianten:
- Persoonlijke uitdagingen, waarbij je in een maand bijvoorbeeld 1500 trainingsminuten moet volmaken of 20 kilometer moet lopen.
- Speciale uitdagingen, bijvoorbeeld ter ere van Nationale Parkendag of Nieuwjaar. Apple noemt dit ‘Beperkte editie-uitdagingen’.
- Wedstrijden tegen vrienden: als je een vriend hebt uitgedaagd voor een wedstrijd krijg je een badge als jij de winnaar bent.
Deze medailles verschijnen ook in het overzicht. Bij de speciale uitdagingen krijg je bovendien stickers, die je in iMessage-gesprekken kunt gebruiken om op te scheppen over je prestaties.
Is het nou nodig om al deze medailles te verdienen? Nou, nee. Apple verplicht je tot niets en het is helemaal prima om de Apple Watch gewoon te gebruiken voor apps en notificaties. Maar ze kunnen je wel motiveren om eens wat nieuws te proberen of om eens een langere afstand af te leggen of je snelheid te verhogen. Zo kun je ongemerkt wat fitter worden, waarbij je zelf bepaalt aan welke uitdagingen je meedoet. Voor sommige mensen is het al moeilijk genoeg om de dagelijkse bewegingsring vol te krijgen, terwijl anderen proberen om alle medailles die voorhanden zijn, te bemachtigen. Jij bepaalt.
Help, mijn medaille verschijnt niet! Wat kan ik doen?
Heb je je doel gehaald, maar verschijnt de medaille niet in het overzichtsscherm van de Conditie-app op je iPhone? Volgens Apple kan het tot 9 dagen kan duren voordat de medaille verschijnt. Het is dus een kwestie van geduld hebben. Zorg er ook voor dat zowel je iPhone als Apple Watch up-to-date zijn. Controleer ook of je Apple Watch verbinding kan maken met een WiFi-netwerk.
Meer tips over de Activiteit-app en workouts:
- Activiteit-app op de Apple Watch werkt niet meer? Dit kun je doen
- Activiteit-app op de Apple Watch
- Activiteit-app voor beginners: zo word je fit met je Apple Watch
- Activiteitstrends: zo werken trends in de Conditie-app
Bekijk ons complete Apple Watch tipsoverzicht. Met meer dan 200 Apple Watch tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!
Taalfout gezien of andere suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!
Apple Watch
De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.
- Alles over de Apple Watch
- Apple Watch-modellen
- Apple Watch kopen
- Apple Watch 4G kopen
- Refurbished Apple Watch kopen
- Apple Watch vergelijken
- Apple Watch in roestvrij staal
- Apple Watch-horlogebandjes
- Apple Watch repareren
- Apple Watch Ultra: het topmodel
- Apple Watch SE voor instappers
- watchOS: het besturingssysteem van de Apple Watch
- Bekijken bij Apple