Doelen in Activiteit-app

Doelen wijzigen in de Activiteit-app op de Apple Watch wijzigen: zo pas je je ringen aan

Is je ingestelde bewegingsdoel op je Apple Watch veel te hoog? Heb je telkens moeite met het halen van je trainingsdoel? Lukt het maar niet om de twaalf sta-uren per dag te halen, of wil je juist meer uitdaging? Je kunt de doelen van de Activiteit-app op de Apple Watch op elk moment wijzigen. Wij leggen je in deze tip uit hoe je dat doet.

Doelen in de Activiteit-app op Apple Watch wijzigen

De Activiteit-app op de Apple Watch laat drie ringen zien: rood, groen en blauw. De rode ring vul je door calorieën te verbranden, de groene door 30 minuten per dag te trainen en de blauwe door twaalf keer per dag op te staan en minimaal een minuut te bewegen. Zijn de ringen voor jou niet haalbaar of juist te makkelijk? Dan kun je andere doelen instellen. Wij laten je zien hoe je de ringen en doelen van de Activiteit-app kunt wijzigen.

Hoe wijzig ik het bewegingsdoel op de Apple Watch?

Elke maandagochtend krijg je een weekoverzicht van de vorige week. De Apple Watch stelt dan ook op basis van die resultaten een nieuw bewegingsdoel voor, die je op dat moment meteen kunt bijstellen. Je hoeft echter niet te wachten op dit weekoverzicht, want je kan dit op ieder moment aanpassen.

Doelen in Activiteit-app

Hiervoor doe je het volgende:

 1. Open de Activiteit-app op je Apple Watch.
 2. Scroll helemaal naar beneden (in watchOS 7 en nieuwer) of druk stevig op het scherm (in watchOS 6 en eerder).
 3. Tik op Wijzig doel of Wijzig bewegingsdoel.
 4. Je kan nu je bewegingsdoel wijzigen door op het plusje of minnetje te tikken. Je kan ook aan de Digital Crown draaien om het doel te wijzigen. Het wijzigen gaat in stapjes van tien calorieën.
 5. Tik op Volgende of Werk bij om je wijzigingen op te slaan.

Je nieuwe bewegingsdoel wordt meteen ingesteld, wat betekent dat je voor die dag dus al kan toewerken naar het aangepaste aantal calorieën.

Trainingsdoel wijzigen op de Apple Watch: zo pas je de groene ring aan

Je kon altijd al je rode bewegingsring aanpassen, maar sinds watchOS 7 kun je ook je trainingsring en stadoel aanpassen.

Vanaf watchOS 7 kun je ook je trainingsdoel aanpassen. Standaard staat dit ingesteld op 30 minuten per dag, maar je kan dit naar boven of beneden bijstellen. Dit doe je zo:

 1. Open de Activiteit-app op je Apple Watch.
 2. Scroll naar beneden en tik op Wijzig doelen.
 3. Je past eerst je bewegingsdoel aan. Wil je deze niet wijzigen, tik dan meteen op Volgende.
 4. Pas nu je trainingsdoel aan. Dit doe je door op het plusje of minnetje te tikken of door aan de Digital Crown te draaien.
 5. Tik nogmaals op Volgende en dan op OK om je wijzigingen op te slaan.

Je kan je trainingsdoel aanpassen in stapjes van vijf minuten. Het minimum per dag is 5 minuten en het maximum is 90 minuten training per dag.

Omdat watchOS 7 alleen beschikbaar is op de Apple Watch Series 3 of nieuwer, kun je je trainingsdoel niet wijzigen op oudere modellen, zoals de Apple Watch Series 1 en 2.

Staandoel wijzigen op de Apple Watch

Het aanpassen van je staandoel op de Apple Watch werkt hetzelfde als het wijzigen van je andere doelen:

 1. Open de Activiteit-app op je Apple Watch.
 2. Scroll naar beneden en tik op Wijzig doelen.
 3. Je past eerst je bewegings- en trainingsdoel aan. Wil je deze niet wijzigen, tik dan meteen twee keer op Volgende.
 4. Pas nu je staandoel aan. Dit doe je door op het plusje of minnetje te tikken of door aan de Digital Crown te draaien.
 5. Tik op OK om je wijzigingen op te slaan.

Je staandoel is minimaal 6 uur en maximaal 12 uur. Je kan het doel op ieder moment wijzigen. Ook hier geldt dat je minimaal watchOS 7 nodig hebt, met een Apple Watch Series 3 of nieuwer.

Bekijk nog meer tips over de Activeit- en Workout-app:

Bekijk ook

Activiteitstrends: zo werken trends in de Conditie-app

Op de iPhone krijg je via de Conditie-app betere inzichten in de activiteit die door je Apple Watch is gemeten. Je ziet met de Activiteitstrends hoe je het afgelopen jaar hebt gepresteerd en hoe je ervoor staat. In deze tip leggen we uit hoe de Activiteitstrends werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch