Trainingsdoel wijzigen in watchOS 10

Doelen wijzigen voor de Activiteit-app op de Apple Watch: zo pas je je ringen aan

Of wijzig je bewegingsring op iPhone
Is je ingestelde bewegingsdoel op je Apple Watch veel te hoog? Heb je telkens moeite met het halen van je trainingsdoel? Lukt het maar niet om de twaalf sta-uren per dag te halen of wil je juist meer uitdaging? Je kunt de doelen van de Activiteit-app op de Apple Watch op elk moment wijzigen. Wij leggen je in deze tip uit hoe je dat doet.

Doelen in de Activiteit-app op Apple Watch wijzigen

De Activiteit-app op de Apple Watch laat drie ringen zien: rood, groen en blauw. De rode ring vul je door calorieën te verbranden, de groene door 30 minuten per dag te trainen en de blauwe door twaalf keer per dag op te staan en minimaal een minuut te bewegen. Zijn de ringen voor jou niet haalbaar of juist te makkelijk? Of wil je jezelf uitdagen? Dan kun je andere doelen instellen. Wij laten je zien hoe je de ringen en doelen van de Activiteit-app kunt wijzigen. En als je alleen een iPhone hebt, kun je sinds iOS 16 ook in de Conditie-app het doel van de rode bewegingsring aanpassen.

Activiteit-doelen wijzigen in watchOS 10

In watchOS 10 ziet de Activiteit-app er anders uit. De indeling is gewijzigd en bepaalde functies bevinden zich op een iets andere plek. Zo kun je je bewegingsdoel wijzigen:

 1. Open de Activiteit-app op je Apple Watch. Je ziet nu de drie gekleurde ringen.
 2. Blader één scherm omlaag en je ziet de grafiek voor beweging.
 3. Tik rechtsonder op het icoontje.
 4. Je kunt nu je bewegingsdoel wijzigen. Kies een waarde tussen 10 calorieën en 9999 calorieën.

Apple Watch bewegingsdoel wijzigen

Op dezelfde manier kun je het trainingsdoel en het staandoel aanpassen. Je vindt ze door vanaf het beginscherm van de Activiteit-app omlaag te bladeren. Tik steeds op het icoontje rechtsonder om het doel te wijzigen.

Wil je alle activiteit-doelen in één keer wijzigen, dan druk je op het beginscherm linksboven op het icoontje met de grafiek. Blader helemaal omlaag en je ziet een knop om je doelen te wijzigen.

Apple Watch activiteit-doelen wijzigen

Bekijk ook

Activiteit-app op de Apple Watch: vernieuwd in watchOS 10

Als je een Apple Watch draagt, heb je vast al ontdekt hoe verslavend de Activiteit-app is. In deze app kun je elke dag de drie gekleurde activiteitenringen vullen. Hoe werken deze ringen, welke bewegingsdoelen kun je instellen en hoe verdien je medailles? In deze tip leggen we alles uit over de Activiteit-app op de Apple Watch!

Bewegingsdoel wijzigen in watchOS 9 en eerder

In de Activiteit-app vind je ringen, die aangeven hoeveel je beweegt op een dag. Je kunt deze doelen op elk moment bijstellen.

Doelen in Activiteit-app

Hiervoor doe je het volgende:

 1. Open de Activiteit-app op je Apple Watch.
 2. Scroll helemaal naar beneden.
 3. Tik op Wijzig doelen.
 4. Je kan nu je bewegingsdoel wijzigen door op het plusje of minnetje te tikken. Je kan ook aan de Digital Crown draaien om het doel te wijzigen. Het wijzigen gaat in stapjes van tien calorieën.
 5. Tik op Volgende om je wijzigingen op te slaan.

Je nieuwe bewegingsdoel wordt meteen ingesteld, wat betekent dat je voor die dag dus al kan toewerken naar het aangepaste aantal calorieën.

Je kunt je doel ook eenvoudig wijzigen op de iPhone zelf:

 1. Open de Conditie-app en tik op je profielfoto rechtsboven.
 2. Kies voor Wijzig doelen.
 3. Stel het nieuwe bewegingsdoel in en tik op Wijzig bewegingsdoel.

Bewegingsdoel wijzigen als je alleen een iPhone hebt

Heb je geen Apple Watch en wel een iPhone, dan vind je sinds iOS 16 ook de Conditie-app op jouw toestel. Maar in plaats van drie gekleurde ringen, vind je dan alleen één rode bewegingsring. Ook hiervoor geldt dat je deze aan kan passen, mocht het ingestelde doel te hoog of juist te laag staan. Dat doe je zo:

 1. Open de Conditie-app en tik op je profielfoto rechtsboven.
 2. Kies voor Wijzig doel.
 3. Stel het nieuwe bewegingsdoel in en tik op Wijzig bewegingsdoel.

Bekijk ook

Zo gebruik je de Conditie-app op de iPhone (vernieuwd sinds iOS 17)

De Conditie-app op de iPhone biedt allerlei opties om je sportactiviteiten in de gaten te houden. In deze gids lees je wat je met de Conditie-app zoal kunt doen.

Trainingsdoel wijzigen in watchOS 9 en eerder

Je kon altijd al je rode bewegingsring aanpassen, maar sinds watchOS 7 kun je ook je trainingsring en stadoel aanpassen. Standaard staat dit ingesteld op 30 minuten per dag, maar je kan dit naar boven of beneden bijstellen. Dit werkt alleen als je een Apple Watch hebt. Het aanpassen van je traingsdoel (groene ring) doe je zo:

 1. Open de Activiteit-app op je Apple Watch.
 2. Scroll naar beneden en tik op Wijzig doelen.
 3. Je past eerst je bewegingsdoel aan. Wil je deze niet wijzigen, tik dan meteen op Volgende.
 4. Pas nu je trainingsdoel aan. Dit doe je door op het plusje of minnetje te tikken of door aan de Digital Crown te draaien.
 5. Tik nogmaals op Volgende en dan op OK om je wijzigingen op te slaan.

Je kan je trainingsdoel aanpassen in stapjes van vijf minuten. Het minimum per dag is 5 minuten en het maximum is 90 minuten training per dag.

Omdat watchOS 7 en nieuwer alleen beschikbaar is op recente Apple Watch-modellen, kun je je trainingsdoel niet wijzigen op oudere modellen, zoals de Apple Watch Series 1 en 2.

Je kunt je trainingsdoel ook eenvoudig wijzigen op de iPhone zelf:

 1. Open de Conditie-app en tik op je profielfoto rechtsboven.
 2. Kies voor Wijzig doelen.
 3. Eerst kun je het bewegingsdoel instellen. Wil je die niet wijzigen, tik dan meteen op Wijzig bewegingsdoel, zonder een aanpassing te doen. Vervolgens kun je het trainingsdoel wijzigen.

Apple Watch doelen wijzigen op de iPhone

Staandoel wijzigen in watchOS 9 en eerder

Het aanpassen van je staandoel op de Apple Watch werkt hetzelfde als het wijzigen van je andere doelen:

 1. Open de Activiteit-app op je Apple Watch.
 2. Scroll naar beneden en tik op Wijzig doelen.
 3. Je past eerst je bewegings- en trainingsdoel aan. Wil je deze niet wijzigen, tik dan meteen twee keer op Volgende.
 4. Pas nu je staandoel aan. Dit doe je door op het plusje of minnetje te tikken of door aan de Digital Crown te draaien.
 5. Tik op OK om je wijzigingen op te slaan.

Je staandoel is minimaal 6 uur en maximaal 12 uur. Je kan het doel op ieder moment wijzigen. Ook hier geldt dat je minimaal watchOS 7 nodig hebt, met een Apple Watch Series 3 of nieuwer.

Je kunt je staandoel ook eenvoudig wijzigen op de iPhone zelf:

 1. Open de Conditie-app en tik op je profielfoto rechtsboven.
 2. Kies voor Wijzig doelen.
 3. Eerst kun je het bewegingsdoel en trainingsdoel instellen. Wil je die niet wijzigen, tik dan meteen op Wijzig bewegingsdoel/trainingsdoel, zonder een aanpassing te doen. Vervolgens kun je het staandoel wijzigen.

Bekijk nog meer tips over de Activeit- en Workout-app:

Bekijk ook

Activiteitstrends: zo werken trends in de Conditie-app

Op de iPhone krijg je via de Conditie-app betere inzichten in de activiteit die door je Apple Watch is gemeten. Je ziet met de Activiteitstrends hoe je het afgelopen jaar hebt gepresteerd en hoe je ervoor staat. In deze tip leggen we uit hoe de Activiteitstrends werken.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch