Apple Watch Activiteit ringen voltooid.

Doelen in de Activiteit-app op Apple Watch wijzigen: nu ook je trainings- en stadoel aanpassen

Nieuw in watchOS 7

Is je ingestelde bewegingsdoel op je Apple Watch veel te hoog? Heb je telkens moeite met het halen van je trainingsdoel? Of lukt het maar niet om de twaalf sta-uren per dag te halen? Je kunt de doelen van de Activiteit-app op de Apple Watch op elk moment wijzigen, als blijkt dat je je dagelijkse doel maar met moeite haalt. Wij leggen je in deze tip uit hoe je dat doet. We laten ook zien hoe je snel je bewegingsdoelen van de weken kan bekijken.

Doelen Activiteit-app op Apple Watch wijzigen

De Activiteit-app op de Apple Watch bestaat uit drie ringen: rood, groen en blauw. De rode ring vul je door calorieën te verbranden, de groene door 30 minuten te trainen en de blauwe door twaalf keer per dag minimaal een minuut per uur te staan en te bewegen. Je kon altijd al je rode bewegingsring aanpassen, maar sinds watchOS 7 kun je ook je trainingsring en stadoel aanpassen. Wij laten je zien hoe je je ringen en doelen van de Activiteit-app kunt wijzigen.

Hoe wijzig ik het bewegingsdoel op de Apple Watch?

Elke maandagochtend krijg je een weekoverzicht van de vorige week. De Apple Watch stelt dan ook op basis van die resultaten een nieuw bewegingsdoel voor, die je op dat moment meteen kunt bijstellen. Je hoeft echter niet te wachten op dit weekoverzicht, want je kan dit op ieder moment aanpassen.

Hiervoor doe je het volgende:

 1. Open de Activiteit-app op je Apple Watch.
 2. Druk stevig op het scherm met Force Touch (in watchOS 6 en ouder) of scroll helemaal naar beneden (in watchOS 7 en nieuwer).
 3. Tik op Wijzig doel of Wijzig bewegingsdoel.
 4. Je kan nu je bewegingsdoel wijzigen door op het plusje of minnetje te tikken. Je kan ook aan de Digital Crown draaien om het doel te wijzigen. Het wijzigen gaat in stapjes van tien calorieën.
 5. Tik op Volgende of Werk bij om je wijzigingen op te slaan.

Bewegingsdoel in de Activiteit-app wijzigen.

Je nieuwe bewegingsdoel wordt meteen ingesteld, wat betekent dat je voor die dag dus al kan toewerken naar het aangepaste aantal calorieën.

Trainingsdoel wijzigen op de Apple Watch: zo pas je de groene ring aan

Vanaf watchOS 7 kun je je trainingsdoel aanpassen. Standaard staat dit ingesteld op 30 minuten per dag, maar je kan dit naar boven of beneden bijstellen. Dit doe je zo:

 1. Open de Activiteit-app op je Apple Watch.
 2. Scroll naar beneden en tik op Wijzig doelen.
 3. Je past eerst je bewegingsdoel aan. Wil je deze niet wijzigen, tik dan meteen op Volgende.
 4. Pas nu je trainingsdoel aan. Dit doe je door op het plusje of minnetje te tikken of door aan de Digital Crown te draaien.
 5. Tik nogmaals op Volgende en dan op OK om je wijzigingen op te slaan.

Je kan je trainingsdoel aanpassen in stapjes van vijf minuten. Het minimale aantal per dag is 10 minuten. Je kan je trainingsdoel instellen op maximaal 60 minuten per dag.

Omdat watchOS 7 alleen beschikbaar is op de Apple Watch Series 3 of nieuwer, kun je je trainingsdoel niet wijzigen op oudere modellen, zoals de Apple Watch Series 1 en 2.

watchOS 7: trainingsdoel en staandoel wijzigen op Apple Watch.

Staandoel wijzigen op de Apple Watch

Het aanpassen van je staandoel op de Apple Watch werkt hetzelfde als het wijzigen van je andere doelen:

 1. Open de Activiteit-app op je Apple Watch.
 2. Scroll naar beneden en tik op Wijzig doelen.
 3. Je past eerst je bewegings- en trainingsdoel aan. Wil je deze niet wijzigen, tik dan meteen twee keer op Volgende.
 4. Pas nu je staandoel aan. Dit doe je door op het plusje of minnetje te tikken of door aan de Digital Crown te draaien.
 5. Tik op OK om je wijzigingen op te slaan.

Je staandoel is minimaal 6 uur en maximaal 12 uur. Je kan het doel op ieder moment wijzigen. Ook hier geldt dat je minimaal watchOS 7 nodig hebt, met een Apple Watch Series 3 of nieuwer.

Bekijk nog meer tips over de Activeit- en Workout-app:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2020
Categorieën Apple Watch, Apps
Onderwerpen activiteit, apple watch
Device Apple Watch
Software watchOS

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch