macOS High Sierra Berichten

Zo kun je iMessage-berichten in iCloud synchroniseren met al je apparaten

Met Berichten in iCloud zorg je ervoor dat alle iMessage-berichten gesynchroniseerd blijven tussen je apparaten. Ook worden de berichten opgeslagen in iCloud. Dit bespaart veel opslagruimte op je toestel. In deze tip lees je hoe je iMessage voor iCloud instelt op je iPhone, iPad en Mac.

Berichten via iCloud synchroniseren

Om Berichten in iCloud te gebruiken heb je minimaal iOS 11.4 en/of macOS 10.13.5 nodig. Ook moet je tweefactorauthenticatie voor je Apple iD ingeschakeld hebben. Het inschakelen van iCloud-synchronisatie voor iMessage heeft echter wel consequenties. Normaal gesproken zijn iMessage-berichten namelijk end-to-end versleuteld. Schakel je het maken van backups op iCloud in, dan is er geen sprake meer van end-to-end versleuteling. Er zal dan een kopie van de berichten op de Apple-servers worden bewaard en de sleutel bevindt zich ook op dezelfde server. Je leest meer hierover in ons artikel over iCloud-beveiliging.

iMessage synchroniseren met iCloud

Als je op zowel je Mac als iPhone en iPad inlogt met hetzelfde Apple ID, kun je op alle apparaten gebruikmaken van iMessage. Je berichten komen dan ook op alle apparaten binnen en worden daarop lokaal bewaard en gedownload.

Sinds iOS 11.4 en macOS High Sierra 10.13.5 is dit anders in te stellen, want dankzij Berichten in iCloud worden al je berichten ook opgeslagen in iCloud en gesynchroniseerd tussen al je apparaten waarop je deze functie inschakelt. Heb je deze functie aan staan, dan wordt een bericht dat je van je iPhone verwijdert, ook verwijderd van je andere apparaten. Pas hier wel mee op, want weg is weg. Je kunt geen backup meer terugzetten en je kunt door één foute handeling een complete conversatie wissen, die daarna niet meer terug te halen is.

Berichten in iCloud inschakelen

Je kunt op elk moment het synchroniseren van iMessage via iCloud inschakelen. Dit werkt als volgt:

Op iPhone, iPad en iPod touch

  1. Ga naar de Instellingen-app.
  2. Tik op je naam en selecteer iCloud.
  3. Zet de schakelaar bij Berichten aan.

Berichten in iCloud instellen.

Op de Mac

  1. Open Berichten (iMessage).
  2. Ga in het menu naar Berichten > Voorkeuren > Accounts.
  3. Selecteer in de zijbalk het bewuste account.
  4. Vink de optie Berichten in iCloud aan om de functie in te schakelen.

Let op: de optie is pas beschikbaar vanaf macOS 10.13.5!

Je kunt via dezelfde instelling ook Berichten in iCloud weer uitschakelen. Je kunt de functie per apparaat uitschakelen, dus je bepaalt zelf op welk apparaat je Berichten in iCloud gebruikt.

Zo werkt Berichten in iCloud
Zodra je Berichten in iCloud inschakelt, werkt de Berichten-app op een aantal fronten net even iets anders:

  • Dankzij Berichten in iCloud worden alle berichtjes in iCloud opgeslagen, in plaats van op elk individueel toestel. Dit bespaart lokale opslagruimte op je iPhone, iPad en Mac.
  • Alle gesprekken op elk apparaat waarop Berichten in iCloud ingeschakeld is, blijven synchroon. Dat wil zeggen dat als je een bericht van je iPhone verwijdert, dat dit ook verdwijnt van je Mac en iPad. Zet je Berichten in iCloud uit, dan moet je gesprekken op elk individueel apparaat apart beheren. Bovendien zit er meer vertraging in het doorsturen van berichten naar al je apparaten als je deze functie uitgeschakeld hebt.
  • Al je berichten, waaronder tekstberichten, foto’s en video’s en audiobestanden, worden versleuteld in iCloud bewaard. Staat deze functie uit, dan wordt het alleen lokaal versleuteld opgeslagen en meegenomen in je reservekopie. Reservekopieën zijn daardoor wat groter als je deze functie uitgeschakeld hebt.

Wat (nog) niet werkt is iCloud.com gebruiken om Berichten te bekijken of versturen. Wellicht dat Apple dat op een later moment mogelijk maakt.

Synchronisatie van iMessage werkt niet?

Komen de berichten wel op het ene apparaat binnen, maar niet op het andere? Of heb je een ander probleem met iMessage? Bekijk dan onze tip over iMessage-problemen. Vaak helpt het om iMessage even uit te schakelen of om opnieuw in te loggen.

Meer weten over iMessage? Bekijk dan onze lijst met de beste iMessage tips voor de Berichten-app!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2020
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen berichten, icloud, imessage
Devices iPad, iPhone, Mac
Software iOS, iPadOS, macOS