macOS High Sierra Berichten

Zo kun je iMessage in iCloud inschakelen

Met Berichten in iCloud zorg je ervoor dat alle iMessage-berichten gesynchroniseerd blijven tussen je apparaten. Ook worden de berichten opgeslagen in iCloud. Dit bespaart veel opslagruimte op je toestel. In deze tip lees je hoe je iMessage voor iCloud instelt op je iPhone, iPad en Mac.

Berichten in iCloud

Om Berichten in iCloud te gebruiken heb je minimaal iOS 11.4 en/of macOS 10.13.5 nodig. Ook moet je tweefactorauthenticatie voor je Apple iD ingeschakeld hebben.

iMessage synchroniseren met iCloud

Als je op zowel je Mac als iPhone en iPad inlogt met hetzelfde Apple ID, kun je op alle apparaten gebruikmaken van iMessage. Je berichten komen dan ook op alle apparaten binnen en worden daarop lokaal bewaard en gedownload. Vanaf iOS 11.4 en macOS High Sierra 10.13.5 is dit anders in te stellen, want dankzij Berichten in iCloud worden al je berichten veilig opgeslagen in iCloud en gesynchroniseerd tussen al je apparaten waarop je deze functie inschakelt. Heb je deze functie aan staan, dan wordt een bericht dat je van je iPhone verwijdert, ook verwijderd van je andere apparaten.

Berichten in iCloud inschakelen

Als je de Berichten-app voor het eerst opent met iOS 11.4, krijg je meteen een melding of je Berichten in iCloud wil inschakelen. Sla je dit scherm over, dan kun je op een later moment de functie activeren. Dit werkt als volgt:

Op iPhone, iPad en iPod touch

  1. Ga naar de Instellingen-app.
  2. Tik op je naam en selecteer iCloud.
  3. Zet de schakelaar bij Berichten aan.

Berichten in iCloud instellen.

Op de Mac

  1. Open Berichten (iMessage).
  2. Ga in het menu naar Berichten > Voorkeuren > Accounts.
  3. Selecteer in de zijbalk het bewuste account.
  4. Vink de optie Berichten in iCloud aan om de functie in te schakelen.

Let op: de optie is pas beschikbaar vanaf macOS 10.13.5!

Je kunt via dezelfde instelling ook Berichten in iCloud weer uitschakelen. Je kunt de functie per apparaat uitschakelen, dus je bepaalt zelf op welk apparaat je Berichten in iCloud gebruikt.

Zo werkt Berichten in iCloud
Zodra je Berichten in iCloud inschakelt, werkt de Berichten-app op een aantal fronten net even iets anders:

  • Dankzij Berichten in iCloud worden alle berichtjes in iCloud opgeslagen, in plaats van op elk individueel toestel. Dit bespaart lokale opslagruimte op je iPhone, iPad en Mac.
  • Alle gesprekken op elk apparaat waarop Berichten in iCloud ingeschakeld is, blijven synchroon. Dat wil zeggen dat als je een bericht van je iPhone verwijdert, dat dit ook verwijderd wordt van je Mac en iPad. Zet je Berichten in iCloud uit, dan moet je gesprekken op elk individueel apparaat apart beheren. Bovendien zit er meer vertraging in het doorsturen van berichten naar al je apparaten als je deze functie uitgeschakeld hebt.
  • Al je berichten, waaronder tekstberichten, foto’s en video’s en audiobestanden, worden versleuteld in iCloud bewaard. Staat deze functie uit, dan wordt het alleen lokaal versleuteld opgeslagen en meegenomen in je reservekopie. Reservekopieën zijn daardoor wat groter als je deze functie uitgeschakeld hebt.

Wat (nog) niet werkt is iCloud.com gebruiken om Berichten te bekijken of versturen. Wellicht dat Apple dat op een later moment mogelijk gaat maken.

Lees verder: de beste iMessage tips voor de Berichten-app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerp imessage
Software iOS, macOS