Apple-Watch-Health-Fitness

Apple Watch batterij besparen tijdens het sporten

Gaat je Apple Watch te snel leeg als je regelmatig de Workout-app gebruikt? Dan kun je met een paar simpele handelingen een stroombesparende modus inschakelen. In deze tip leggen we je uit hoe dit werkt.

Apple-Watch-Health-Fitness

Een veelgehoorde klacht over de Apple Watch is de beperkte accuduur van de smartwatch. Gelukkig zijn er wat manieren om de accu wat langer mee te laten gaan, bijvoorbeeld als je gaat sporten.

Terwijl jij je in het zweet werkt doet de Watch zijn best om je hartslag te meten, en hoewel de data die dit oplevert interessant kan zijn, kost het ook een flink deel van je batterij.

Stroombesparing Apple Watch inschakelen tijdens het sporten

Apple zorgde er al voor dat de Apple Watch minder vaak je hartslag meet. De Workout-app viel hier echter niet onder, en meet je hartslag continu terwijl jij aan het sporten bent. Door deze metingen uit te schakelen moet de batterij van je Watch langer meegaan, zeker als je de Apple Watch regelmatig gebruikt om je sportprestaties in kaart te brengen.

Onthoud wel dat je door onderstaande stappen te volgen alleen stroombesparing inschakelt bij de loop- en ren-workouts. Bij alle andere sportsessies van de app wordt je hartslag nog wel regelmatig opgemeten. Een nadeel van deze stroombesparing is uiteraard dat je calorieverbruik minder nauwkeurig wordt berekend. Ga dus zelf na of extra accuduur dit waard is. Je schakelt de stroombesparing als volgt in:

  1. Open de Watch-app op je iPhone.
  2. Ga naar het onderdeel Mijn Watch en kiest voor Algemeen.
  3. Scroll naar onderen naar de optie Stroombesparing bij work-outs.
  4. Zet de schakelaar aan. Hierdoor wordt de hartslagsensor uitgeschakeld tijdens wandel- of hardloopwork-outs.

Stroombesparing tijdens work-outs in Apple Watch.

Gebruik je een aparte hartslagmeter die via Bluetooth gekoppeld is aan je Apple Watch, dan wordt deze niet uitgeschakeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2016
Categorieën Apple Watch, Apps
Onderwerpen batterijduur, sport
Device Apple Watch