Apple Watch water

Hartslagmeter koppelen met een Apple Watch

Je kunt een externe hartslagmeter koppelen met de Apple Watch, zodat je bijvoorbeeld een borstband kunt gebruiken. Deze tip legt het uit.

Apple Watch waterDe Apple Watch heeft een ingebouwde hartslagmeter, waarmee je op elk moment je hartslag kunt meten. Maar soms wil je ook een externe hartslagmeter koppelen, bijvoorbeeld als je via een borstband wilt meten of gedetailleerde metingen nodig hebt. In deze tip lees je, hoe je zo’n externe hartslagmeter via Bluetooth koppelt met de Apple Watch.

De Apple Watch werkt met Bluetooth 4 dus het is mogelijk dat oudere hartslagmeters niet gekoppeld kunnen worden. Met nieuwere modellen zoals de Wahoo TICKR moet het echter lukken.

Hartslagmeter koppelen met Apple Watch

Zo koppel je je externe hartslagmeter met je Apple Watch:

  1. Zorg dat je hartslagmeter ingeschakeld staat en via Bluetooth vindbaar is.
  2. Start de Instellingen-app op je Apple Watch.
  3. Tik op Bluetooth.
  4. Wacht tot de hartslagmeter in de lijst verschijnt.

Apple Watch hartslagmeter koppelen

Lukt het niet om te koppelen, dan kan het zijn dat de hartslagmeter al met de iPhone verbinding maakt. In dat geval kun je de Bluetooth-instellingen van de iPhone tijdelijk uit zetten om de hartslagmeter te dwingen om met je Apple Watch verbinding te maken. Ook kun je de hartslagmeter op de iPhone uit de lijst met gekoppelde apparaten halen, al is dat wat drastischer. Het opnieuw koppelen is net iets meer werk. Nog iets anders om rekening mee te houden: je kunt geen twee hartslagmeters tegelijk koppelen met de Apple Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2017
Categorie Apple Watch
Onderwerpen apple watch, hartslag, hartslagmeter