Muziek op meerdere apparaten bedienen.

Zo bedien je de audio op meerdere apparaten tegelijk via het Bedieningspaneel

Via het Bedieningspaneel kun je de audio op meerdere apparaten tegelijk bedienen, zoals op je iPhone en je Apple TV. Hierdoor wordt de muziek op je iPhone niet onderbroken als je de muziek op je Apple TV wil regelen. In deze tip lees je hoe dit werkt.

Audio op meerdere apparaten bedienen

De afspeelknoppen in het Bedieningspaneel gebruik je om de muziek op je iPhone of iPad te bedienen. Je kunt echter ook wisselen naar andere apparaten, waardoor je rechtstreeks vanuit het Bedieningspaneel de muziek op bijvoorbeeld de Apple TV of HomePod bedient.


Audio bedienen via Bedieningspaneel
Deze functie is beschikbaar vanaf iOS 11.2.5 en tvOS 11.2.5 en is heel eenvoudig te gebruiken:

  1. Open het Bedieningspaneel en druk stevig of lang op de afspeelknoppen rechtsboven.
  2. Onder de uitgeklapte mediabediening vind je extra apparaten, zoals een Apple TV. Tik hierop om van apparaat te wisselen.

Muziek op meerdere apparaten bedienen via het Bedieningspaneel.

Met deze functie speel je niet de muziek van je iPhone of iPad af op een Apple TV of HomePod, maar bedien je rechtstreeks de muziek die op het desbetreffende apparaat afgespeeld wordt. Heb je bijvoorbeeld muziek of een video op je Apple TV aan staan, dan kun je deze makkelijk pauzeren via bovenstaande methode. Door te wisselen tussen je iPhone of iPad en andere apparaten, bedien je alles vanaf hetzelfde toestel. De functie verschilt dus van AirPlay 2, waarmee je hetzelfde nummer vanaf je iPhone of iPad streamt naar meerdere speakers tegelijk.

Deze functie werkt alleen als alle apparaten verbonden zijn met hetzelfde netwerk. Het werkt dus niet als je op 4G zit of als je op een ander Wi-Fi-netwerk aangesloten bent. Het is niet mogelijk om op deze manier de audio op je iPad te bedienen vanaf je iPhone of andersom.

Bedienen via de Muziek-app
In het verlengde hiervan kun je ook via de Muziek-app een nummer afspelen op een ander apparaat, direct vanaf je iPhone of iPad:

  1. Open de Muziek-app en selecteer een nummer.
  2. Tik onderaan op het icoontje in het midden en selecteer dan het andere apparaat, zoals een Apple TV.
  3. Het andere apparaat is nu geselecteerd om muziek op af te spelen. Je streamt de muziek dan niet vanaf je iPhone of iPad naar het andere apparaat, maar bedient het rechtstreeks op je Apple TV of HomePod. Je kunt dan ook gewoon nog andere muziek luisteren en bedienen op je iPhone of iPad.

Muziek op meerdere apparaten bedienen vanuit de Muziek-app.

Bovenstaande methode via de Muziek-app werkt echter alleen als je een apparaat hebt dat geschikt is om Apple Music-muziek op af te spelen. Op de Apple TV of HomePod moet dus een geschikt account ingesteld zijn om hiervan gebruik te kunnen maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2018
Categorieën Apple TV, Basisfuncties, Muziek
Onderwerpen apple tv, bedieningspaneel, homepod, muziek
Devices Apple TV, HomePod, iPad, iPhone
Software iOS 11, tvOS 11