Nationale Parken 2022

Verdien medailles met Apple Watch-uitdagingen

Een leuke aansporing om te sporten
Met de Apple Watch-uitdagingen kun je badges en iMessage-stickers verdienen. Lees hoe je meedoet aan de nieuwste uitdagingen en wat er nodig is om de beloningen te verdienen. Ook hebben we een tijdlijn van eerdere Apple Watch-uitdagingen.

Nieuwste uitdaging: Nationale Parken-dag op 27 augustus

Verdien een badge en stickers door op zaterdag 27 augustus erop te trekken ter ere van de nationale parken. Je moet een afstand van één mijl (1,6 km) wandelen, rennen, of met je rolstoel afleggen. Dit kan met elke app die de metingen doorgeeft aan de Gezondheid-app. Vaak organiseert Apple in dezelfde periode nog wat extra’s, zoals boeken, podcasts en andere content die met de natuur te maken hebben.

Sportieve Apple Watch-uitdagingen

Apple organiseert regelmatig uitdagingen, waar je als Apple Watch-gebruiker aan kunt meedoen. Je verdient dan een speciale badge en iMessage-sticker, als bewijs dat je de uitdaging hebt voltooid. In dit artikel lees je wat de eerstvolgende Apple Watch-uitdaging is en hoe je eraan kunt meedoen.

Hieronder lees je over:

Apple Watch-uitdagingen: hoe & wat

Apple organiseert twee soorten uitdagingen: de persoonlijke uitdaging die voor iedereen verschillend is en de algemene uitdaging. Soms gelden deze uitdagingen alleen in een bepaalde regio.

Meedoen aan een Apple Watch-uitdaging

Om de beloofde badge en sticker te verdienen moet je op de aangegeven dag een prestatie leveren, bestaande uit een workout. Soms moet je een bepaalde afstand afleggen (bijvoorbeeld 5 kilometer), maar het komt ook voor dat er een bepaalde tijdsuur geldt (bijvoorbeeld 30 minuten sporten). Meestal kun je de workout uitvoeren door te wandelen, hardlopen of rolstoelrollen.

Apple Watch uitdaging: medailles verdienen.

Je moet de inspanning registreren via de Workout-app op de Apple Watch of een third party-app die data deelt met de Gezondheid-app.

In de Activiteit-app op de iPhone zul je vlak voor de genoemde datum de uitdaging te zien krijgen. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de aangegeven workout uit te voeren. Is de uitdaging niet te zien of blijft het badgelogo grijs? Dan moet je even je Apple Watch herstarten.

Daarnaast biedt Apple ook persoonlijke uitdagingen op de Apple Watch, die per persoon verschillend zijn.

Bekijk ook

Zo werken de persoonlijke uitdagingen op de Apple Watch

De Apple Watch stelt persoonlijke uitdagingen aan je voor, zodat je allerlei speciale medailles kunt ontvangen in de Activiteit-app. Hier lees je hoe deze persoonlijke uitdagingen werken.

Help, mijn medaille verschijnt niet! Wat kan ik doen?

Heb je je doel gehaald, maar verschijnt de medaille niet in het overzichtsscherm van de Activiteit-app op je iPhone? In Apple’s eigen supportartikel staat dat het tot 9 dagen kan duren voordat de medaille verschijnt. Het is dus een kwestie van geduld hebben tot de medaille verschijnt.

Kun je niet wachten? Dan helpt het vaak om je Apple Watch even te rebooten. Zorg er ook voor dat zowel je iPhone als Apple Watch up-to-date zijn. Controleer verder of je Apple Watch verbinding kan maken met een Wi-Fi-netwerk.

Meedoen aan regionale Apple Watch-uitdagingen

Sommige uitdagingen zijn alleen beschikbaar voor inwoners van een bepaalde regio, met name in de VS. Je kunt er echter ook aan meedoen als je in Nederland, België of een ander land woont.

Je moet dan wel even je regionotatie aanpassen:

  1. Open op de iPhone de Watch-app en ga naar Algemeen > Taal en regio.
  2. Zet de Regio op Verenigde Staten. De Apple Watch gaat nu de regionotatie aanpassen en dat kan even duren. Geen zorgen: de klok blijft wel op Nederlandse tijd staan, maar de afstand is helaas wel in mijlen.

Baal je dat de afstand in mijlen is? Gelukkig kun je het ook weer instellen in kilometers:

  1. Open de Workout-app en blader naar de gewenste workout.
  2. Tik op de drie puntjes.
  3. Kies Afstand.
  4. Hou het scherm ingedrukt.
  5. Kies KM en start de workout.

Bij regionale uitdagingen kunnen de badges en medailles soms niet meer zichtbaar zijn. Meestal gaat het goed, maar je moet erop voorbereid zijn dat je een medaille ook wel weer eens kunt kwijtraken.

Buiten fietsen vastleggen met automatische workout detectie op de Apple Watch.

Eerdere uitdagingen in 2022

Deze uitdagingen waren eerder in 2022:

National Fitness Day in China

Je kon een badge verdienen door op 8 augustus een 20 minuten durende workout te doen op de National Fitness Day in China. Dit was een regionale uitdaging. National Fitness Day is een nationale sportdag die sinds de Olympische Spelen in Beijing van 2008 is ingevoerd.

Wereld Yogadag

Op 21 juni kon je een badge en stickers verdienen door 20 minuten yoga te doen op Wereld Yogadag. Dit kon je vastleggen met de Workout-app of met een andere geschikte app. Ook waren er speciale 20 minuten durende workouts bij Fitness+.

Internationale Dansdag

Op 29 april kon je een badge en stickers verdienen door 20 minuten een dansworkout te doen op Internationale Dansdag. Dit kon je vastleggen met de Workout-app of met een andere geschikte app.

Dag van de Aarde

Kom in beweging! Je kon een badge en stickers verdienen door op de Dag van de Aarde (22 april) een halfuur te gaan sporten. Het maakte niet uit welke workout dit was, dus luiaards konden ook kiezen voor ‘Voorbereiding en herstel’.

Internationale Vrouwendag

Op 8 maart 2022 kon je een badge en stickers verdienen door op Internationale Vrouwendag 20 minuten te gaan sporten. Je mocht kiezen uit alle sporten, dus ook ‘Voorbereiding en Herstel’.

Hartmaand

Op 14 februari was de Hartmaand Uitdaging, waarbij je 30 minuten moest gaan sporten om awards en stickers te verdienen. Er was die dag ook bij Fitness+ een speciale sectie met 30 minuten durende workouts te zien.

Apple Watch hartmaand uitdaging

Black History Month 2022

Verdien een Unity-award voor Black History Month door je bewegingsring zeven dagen op rij te sluiten in de maand februari.

Chinees Nieuwjaar op 1 januari 2022

Voor het Chinese Nieuwjaar moest je een workout van minstens 20 minuten gaan doen tussen 1 en 15 februari.

Chinees Nieuwjaar uitdaging

Januari-uitdaging 2022

De traditionele nieuwjaarsuitdaging van de Apple Watch vond ook dit jaar weer plaats. Je hebt er de hele maand januari de tijd voor. Het doel is om zeven dagen achter elkaar zowel je bewegingsring, trainingsring als staanring vol te maken. Als beloning krijg je daarvoor een medaille en een set van vijf geanimeerde iMessage-stickers.

Apple Watch uitdaging voor nieuwjaar 2022.

Eerdere uitdagingen in 2021

Deze uitdagingen waren eerder in 2021:

Veterans Day-uitdaging op 11 november

Het was een lange tijd stil, maar in november kwam er weer een Apple Watch-uitdaging aan: deze keer voor Veterans Day. Op 11 november kon je een award en stickers verdienen door een workout van 11 minuten te doen. Dit mag elk type workout zijn. Apple viert deze dag al vele jaren en nu ook weer.

Veterans Day stickers

Nationale Parken-uitdaging op 28 augustus

Op 28 augustus vierden we het bestaan van Nationale Parken. Door 1 mijl (1,6 kilometer) te gaan wandelen, rennen of met een rolstoel te gaan rollen kon je de National Parks-award met bijbehorende stickers verdienen. Apple viert dit vrijwel elk jaar. Dit jaar kun je ook meedoen door een workout met Fitness+ te doen, namelijk met de Time To Walk-wandelingen.

Nationale Parken-award

Dag van de Lichamelijke Opvoeding op 14 augustus

Op 14 augustus kon je de badge voor Lichamelijke Opvoedingsdag in Rusland verdienen. Hiervoor moest je 30 minuten gaan sporten met een geschikte app. Het was voor het eerst dat Apple een uitdaging rondom deze dag organiseerde. Hiervoor moest je wel je regio wijzigen.

National Fitness Day op 8 augustus

Op China was het op 8 augustus National Fitness Day – een mooie gelegenheid om een badge te verdienen met 30 minuten sporten. Apple besteedt hieraan voor de derde keer aandacht. Ook dit is een regionale uitdaging.

Internationale Yoga Dag op 21 juni

Op 21 juni is het Internationale Yoga Dag en dat betekent dat Apple weer een uitdaging organiseert. Dit gebeurt al sinds 2019. Je kunt stickers en een badge verdienen door een workout te doen van minimaal 20 minuten. Dit moet uiteraard wel een yoga-workout zijn.

Yoga Dag 2021

Je kunt deze vastleggen met de Workout-app op de Apple Watch of een van de andere ondersteunde yoga-apps die hun data wegschrijven naar HealthKit. De badge die je kunt winnen ziet eruit als voorgaande jaren, maar nu met het jaartal 2021 erin. Verder zijn er stickers voor de Tree Pose, Crow Pose en Warrior 2.

Internationale Yoga Dag 2021

Internationale Dag van de Dans op 29 april

Apple daagde je uit om op 29 april minstens 20 minuten te gaan dansen. Sinds watchOS 7 heeft de Apple Watch een geoptimaliseerde Dans-workout die je hiervoor kunt gebruiken. Het is de eerste keer dat Apple in het kader van International Dance Day iets organiseert.

Medaille voor Internationale Dag van de Dans voor Apple Watch uitdaging.

Dag van de Aarde uitdaging op 22 april 2021

Op 22 april kon je mee doen aan de Earth Day Challenge: ga 30 minuten sporten en je krijgt een medaille. Apple pakte daarmee dit jaar de traditie weer op. Van 2017 tot en met 2019 was er ook een uitdaging op de Dag van de Aarde, maar vorig jaar sloeg Apple een jaartje over vanwege de coronapandemie. Nu was de uitdaging weer terug, waarbij je dus net als voorgaande keren een workout van 30 minuten moet doen met de Workout-app of een app die samenwerkt met de Gezondheid-app.

Earth Day 2021 stickers

Internationale vrouwendag op 8 maart 2021

Op maandag 8 maart 2021 was het Internationale vrouwendag en daarom organiseerde Apple een uitdaging: je moest een workout van tenminste 20 minuten doen. Dit mocht ook een yoga-workout zijn.

Apple Watch-uitdaging Internationale Vrouwendag

Hartmaand-uitdaging op 14 februari 2021

Apple organiseerde ook dit jaar weer de Hartmaand-uitdaging, maar de voorwaarden om de nieuwe medailles te verdienen zijn anders dan voorheen. Dit jaar moest je op Valentijnsdag je groene trainingsring twee keer vullen. Dat betekent dat je maar liefst 60 trainingsminuten moet halen om de medaille en iMessage-stickers te krijgen.

Apple Watch hartmaand uitdaging 2021.

Eenheid-uitdaging in februari

De Eenheid-uitdaging is een bijzondere: het is de eerste keer dat er een ‘Unity Challenge’ wordt georganiseerd ter ere van Black History Month. Tussen 1 en 28 februari moet je je Bewegen-ring zeven dagen op rij volmaken. Daarmee is de uitdaging iets gemakkelijker dan in januari, toen je zeven dagen op rij álle ringen moest volmaken.

Apple Unity Month 2021

Nieuwjaarsuitdaging januari 2021

Met ‘Ring in the New Year’ was het de bedoeling om tussen 1 en 31 januari zeven dagen op rij je ringen vol te maken. Het gaat daarbij om alle ringen, dus zowel voor staan, calorieën en training. Het is het derde jaar waarin Apple een dergelijke uitdaging organiseert.

Nieuwjaarsuitdaging 2021

Bekijk ons complete overzicht Apple Watch tips. Met honderden tips voor Apple Watch bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch