Uitdaging Veterans Day

Medailles verdienen met Apple Watch-uitdagingen

Volgende uitdaging op 11 november

Met de Apple Watch-uitdagingen kun je badges en iMessage-stickers verdienen. Lees hoe je meedoet aan de nieuwste uitdagingen en wat er nodig is om de beloningen te verdienen. Ook hebben we een tijdlijn van eerdere Apple Watch-uitdagingen.

Nieuwste uitdaging: Veterans Day

De eerstvolgende uitdaging is voor Veterans Day op 11 november. Om de medailles en stickers te verdienen hoef je niet af te reizen naar een oorlogsgebied. Je hoeft maar een heel kleine inspanning te doen: 11 minuten sporten of langer met de Workout-app op de Apple Watch of een geschikte andere app. Mogelijk is dit een regionale uitdaging voor de Verenigde Staten en zul je hiervoor je regio tijdelijk moeten aanpassen (zie verderop).

Uitdaging Veterans Day

Hieronder lees je over:

Sportieve Apple Watch-uitdagingen

Apple organiseert regelmatig uitdagingen, waar je als Apple Watch-gebruiker aan kunt meedoen. Je verdient dan een speciale badge en iMessage-sticker, als bewijs dat je de uitdaging hebt voltooid. In dit artikel lees je wat de eerstvolgende Apple Watch-uitdaging is en hoe je eraan kunt meedoen.

Apple Watch-uitdagingen: hoe & wat

Apple organiseert twee soorten uitdagingen: de persoonlijke uitdaging die voor iedereen verschillend is en de algemene uitdaging. Soms gelden deze uitdagingen alleen in een bepaalde regio.

Meedoen aan een Apple Watch-uitdaging

Om de beloofde badge en sticker te verdienen moet je op de aangegeven dag een prestatie leveren, bestaande uit een workout. Soms moet je een bepaalde afstand afleggen (bijvoorbeeld 5 kilometer), maar het komt ook voor dat er een bepaalde tijdsuur geldt (bijvoorbeeld 30 minuten sporten). Meestal kun je de workout uitvoeren door te wandelen, hardlopen of rolstoelrollen.

Nationale Parken-uitdaging

Je moet de inspanning registreren via de Workout-app op de Apple Watch of een third party-app die data deelt met de Gezondheid-app.

In de Activiteit-app op de iPhone zul je vlak voor de genoemde datum de uitdaging te zien krijgen. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de aangegeven workout uit te voeren. Is de uitdaging niet te zien of blijft het badgelogo grijs? Dan moet je even je Apple Watch herstarten.

Daarnaast biedt Apple ook persoonlijke uitdagingen op de Apple Watch, die per persoon verschillend zijn.

Help, mijn medaille verschijnt niet! Wat kan ik doen?

Heb je je doel gehaald, maar verschijnt de medaille niet in het overzichtsscherm van de Activiteit-app op je iPhone? In Apple’s eigen supportartikel staat dat het tot 9 dagen kan duren voordat de medaille verschijnt. Het is dus een kwestie van geduld hebben tot de medaille verschijnt. Zorg er ook voor dat zowel je iPhone als Apple Watch up-to-date zijn. Controleer ook of je Apple Watch verbinding kan maken met een Wi-Fi-netwerk.

Meedoen aan regionale Apple Watch-uitdagingen

Sommige uitdagingen zijn alleen beschikbaar voor inwoners van een bepaalde regio, met name in de VS. Je kunt er echter ook aan meedoen als je in Nederland, België of een ander land woont.

Je moet dan wel even je regionotatie aanpassen:

  1. Open op de iPhone de Watch-app en ga naar Algemeen > Taal en regio.
  2. Zet de Regionotatie op Verenigde Staten. De Apple Watch gaat nu de regionotatie aanpassen en dat kan even duren. Geen zorgen: de klok blijft wel op Nederlandse tijd staan, maar de afstand is helaas wel in mijlen.

Baal je dat de afstand in mijlen is? Gelukkig kun je het ook weer instellen in kilometers:

  1. Open de Workout-app en blader naar de gewenste workout.
  2. Tik op de drie puntjes.
  3. Kies Afstand.
  4. Druk met Force Touch op het scherm.
  5. Kies KM en start de workout.

Workout uitdaging in kilometers

Eerdere uitdagingen in 2020

Deze uitdagingen waren eerder in 2020:

Nationale Parken op 30 augustus 2020
Op 30 augustus vierde Apple het bestaan van de Nationale Parken met een uitdaging op de Apple Watch. Om de stickers te verdienen moest je een wandeling, hardlooprondje of rolstoeltraject van minimaal één mijl (1,6 km) afleggen. Apple organiseert al drie jaar dergelijke uitdagingen. Vorig jaar viel het samen met de 100e verjaardag van Grand Canyon National Park.

Apple Watch uitdaging Nationale Parken

Chinese nationale sportdag op 8 augustus

Apple vierde de nationale sportdag van China met een uitdaging op de Apple Watch. De uitdaging gold alleen in China, maar was toch te behalen door je regio te wijzigen naar China. Je moest op 8 augustus minstens 30 minuten sporten, om speciale badges en stickers te verdienen.

China-sportdag

China viert deze nationale sportdag sinds in 2008 de Olympische Spelen in Beijing plaatsvonden. Toch was het nog maar de derde keer dat Apple eraan meedeed. Het was bovendien een van de weinige regionale uitdagingen.

Yoga Dag op 21 juni

Op 21 juni organiseerde Apple een uitdaging vanwege Internationale Yoga Dag (International Yoga Day). Je moest 20 minuten yoga doen om de uitdaging te halen. Ook dit was een uitdaging die je gemakkelijk thuis kon doen. Het viel bovendien op een zondag, een dag waarop veel mensen vrij zijn.

Yoga Dag 2020

Wereldmilieudag 5 juni

Na een paar maanden stilte heeft Apple een nieuwe uitdaging gevonden: World Environment Day, oftewel Wereldmilieudag op 5 juni. Je moest je staanringen vullen en minimaal een minuut bewegen gedurende 12 uur op de dag. Het was de eerste keer dat Apple aandacht besteedt aan Wereldmilieudag. De dag wordt sinds 1974 jaarlijks door de Verenigde Naties georganiseerd. Rolstoelgebruikers moesten elk uur even gaan rollen met hun rolstoel.

Wereldmilieudag Apple Watch-uitdaging

De uitdaging gold wereldwijd. Lukte het om de blauwe ring op je Apple Watch te vullen, dan kreeg je stickers en badges die je met je vrienden kunt delen.

Internationale Vrouwendag-uitdaging op 8 maart

Op 8 maart was er voor de derde keer op rij een activiteit ter ere van Internationale Vrouwendag. Ook waren er in de Apple Store diverse activiteiten onder de noemer ‘Zij creëert’. In Nederland en België ging het echter om de standaard sessies, die een beetje waren aangepast, terwijl je in grote steden als Parijs en Londen sessies met speciale sprekers kon bijwonen.

De Apple Watch-uitdaging was vrij eenvoudig: ga 20 minuten wandelen, rennen of voortbewegen in je rolstoel. Je krijgt dan een speciale medaille en stickers voor iMessage. De uitdaging gold wereldwijd en je kreeg vooraf nog een herinnering.

Hartmaanduitdaging in februari 2020

Net als voorgaande jaren staat februari in het teken van het hart. Daarom is er ook dit jaar weer de hartmaanduitdaging. Maak zeven dagen op rij je trainingsring vol. Dit moet je doen tussen 8 februari en 14 februari. Dat wordt dus wandelen, rennen, fietsen of een andere workout doen, zolang je maar 30 minuten per dag flink beweegt en de groene ring vol maakt.

Apple Watch hartmaand uitdaging medaille.

Als beloning krijg je drie stickers die je in iMessage kan versturen en uiteraard de speciale medaille voor in de Activiteit-app. Je ziet de stickers hieronder.

Hartmaand uitdaging Apple Watch stickers.

Nieuwjaarsuitdaging in januari 2020

Na een jaar afwezigheid was de nieuwjaarsuitdaging in januari 2020 weer terug. Je kon een speciale badge winnen in de Activiteit-app en je kreeg speciale stickers in iMessage en FaceTime als je de uitdaging behaalde. De enige voorwaarde was dat je zeven dagen op rij al je ringen vol moest maken. Je moest dus minstens 30 minuten per dag sporten, je calorieëndoel halen en twaalf sta-uren halen.

Apple Watch-uitdaging voor januari 2020

Eerdere uitdagingen in 2019

Benieuwd naar de eerdere uitdagingen in 2019? Hieronder vind je een overzicht van de uitdagingen die dit jaar geweest zijn:

Thanksgiving uitdaging op 28 november

Op 28 november kon je 5 kilometer gaan wandelen, rennen of in je rolstoel voortbewegen om een speciale badge te verdienen. In 2016 en 2017 was er op Thanksgiving ook een badge te verdienen, maar in 2018 sloeg Apple een jaartje over. De medaille die je kon verdienen heeft veren als een kalkoen.

Veterans Day-uitdaging op 11 november

Op 11 november kon je een badge verdienen door minstens 11 minuten een workout te doen. De badge zag er helaas hetzelfde uit als in 2018, met een Amerikaanse vlag en een gouden ster. Ook hier ging het weer om een regionale uitdaging: je kreeg de uitdaging alleen te zien als je je regio op VS had gezet.

Sportdag-uitdaging op 14 oktober (Japan)

Op 14 oktober moest je wat extra moeite doen om de medaille te behalen. Je moest er namelijk je regio voor wijzigen naar Japan, omdat de uitdaging alleen voor Japanners was bedoeld. Je mocht elk type uitdaging uitvoeren, als je maar 30 minuten bewoog om je trainingsring vol te maken. Je moest deze activiteiten vastleggen in de Workout-app of in elke andere app die workout-data deelt met HealthKit.

Apple Watch uitdaging 14 oktober

100 jaar Grand Canyon op 25 augustus

Apple gaf je op 25 augustus de mogelijkheid om stickers te verdienen met een wandeling, hardlooptraining of rolstoel-workout van tenminste 3 mijl, oftewel 4,8 kilometer. Dit is de lengte van de South Kaibab Trail van Cedar Ridge en weer terug. Je verdiende er exclusieve stickers en een badge mee.

Apple Watch uitdaging Grand Canyon

Begin augustus organiseerde Apple tussendoor ook nog een uitdaging in China om National Fitness Day te vieren. Hiervoor moest je 30 minuten of langer gaan sporten.

Internationale Yoga Dag op 21 juni

21 juni is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Yoga Dag (International Day of Yoga). Deze keer moest je een yoga-oefening van minimaal 15 minuten doen om de medaille te verdienen. Je verdiende hiermee drie verschillende geanimeerde stickers die met yoga te maken hebben.

Apple Watch uitdaging Yoga Dag

Dag van de Aarde op 22 april

Traditiegetrouw organiseerde Apple ook in 2019 weer een uitdaging op de Dag van de Aarde. Je verdiende een medaille en stickers voor iMessage als je op maandag 22 april (Tweede Paasdag) een workout van minimaal 30 minuten uitvoerde. Het maakte daarbij niet uit wat voor workout het was, als deze maar meetelde in de Activiteit-app. Je ontving onderstaande medaille.

Apple Watch Earth Day 2019.

Maart 2019 – Internationale Vrouwendag

Op 8 maart 2019 kon je een medaille behalen in het kader van de Internationale Vrouwendag. Je kreeg de medaille als je een wandel-, hardloop- of rolstoelworkout van 1,6 kilometer voltooide. Als dat lukte, ontving je onderstaande medaille en stickers voor iMessage.

Apple Watch-uitdaging voor Internationale Vrouwendag.

Februari 2019 – Hartmaand-uitdaging

Net als in 2018 organiseerde Apple dit jaar de Hartmaand-uitdaging. Van 8 tot en met 14 februari moest je elke dag de groene trainingsring volmaken. Dat betekent dus dat je een week lang minimaal 30 minuten moest trainen. Is dat gelukt, dan kreeg je een speciale medaille en geanimeerde iMessage-stickers. Dit jaar is het onder andere een groen met roze sticker, met in het midden een hartje.

Apple Watch Hartmaand uitdaging in 2019.

Eerdere uitdagingen in 2018

Hieronder vind je de uitdagingen die Apple eerder in 2018 heeft georganiseerd.

November 2018 – Veterans Day

Op 11 november was er een regionale uitdaging voor Veterans Day. Dat betekent dat je je regio moest aanpassen naar de VS. Net als in 2017 moest je een warkout van ten minste 11 minuten doen op de betreffende dag. De dag wordt overigens gehouden om de Amerikanen te eren die in het leger hebben gediend.

Veterans Day

September 2018 – Nationale Parken-uitdaging

Apple vierde op 1 september het 50-jarig bestaan van Redwood National Park. De uitdaging was simpel: doe een wandel-, hardloop- of rolstoel-workout van minimaal 50 minuten. Net als bij eerdere uitdagingen kon je wereldwijd speciale stickers verdienen.

Redwood National Park uitdaging

Juni 2018 – WWDC

Tijdens WWDC 2018 organiseerde Apple een Close Your Rings-uitdaging voor ontwikkelaars. Deze uitdaging liep van 3 t/m 7 juni. Om mee te doen moesten ontwikkelaars een speciale code aanvragen. Met maximaal vier vrienden kon je samenwerken om punten te verdienen. Als iedereen binnen het team elke dag de ringen sloot, kreeg het team bonuspunten. Wie meer dan 200 punten verzamelde kreeg een leuke verrassing uitgereikt.

April 2018 – Dag van de Aarde

Op 22 april was het Dag van de Aarde. Je moest net als voorgaand jaar een workout voltooien van minimaal dertig minuten. Elk type workout was geschikt: fietsen, zwemmen, hardlopen of roeien. De enige voorwaarde was dat de workout meetelde voor de Activiteit-app. Als beloning kreeg je drie geanimeerde iMessage-stickers en de bijbehorende medaille.

Stickers voor Earth Day uitdaging op de Apple Watch.

Maart 2018 – Internationale Vrouwendag

Op 8 maart moest je in het teken van de Internationale Vrouwendag je rode activiteitenring verdubbelen. Dat betekent dus dat je twee keer zoveel calorieën moest verbranden als normaal. Met deze uitdaging verdiende naast de medaille ook drie geanimeerde iMessage-stickers.

Uitdaging internationale vrouwendag

Februari 2018 – Hartmaand-uitdaging

In de week van 8 t/m 14 februari moest je elke dag de groene activiteitenring sluiten, dus minimaal 30 minuten per dag sporten. De uitdaging eindigde niet geheel toevallig op Valentijnsdag. Deze Hartmaand-uitdaging leverde drie geanimeerde iMessage-stickers op en een hartvormige medaille.

Hartmaand-uitdaging

Januari 2018 – Nieuwjaarsuitdaging

Apple begon het nieuwe jaar goed met de Nieuwjaarsuitdaging. Je moest in januari 2018 zeven dagen achter elkaar alle ringen volmaken, dus de groene ring voor training, rode ring voor calorieën en blauwe ring voor je sta-uren. Je kreeg als beloning onderstaande badge en iMessage-sticker, waarmee je tegen je vrienden kunt opscheppen.

Nieuwjaarsuitdaging voor Apple Watch in januari 2018.

Bekijk ons complete overzicht Apple Watch tips. Met honderden tips voor Apple Watch bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2020
Categorie Apple Watch
Onderwerpen apple watch, workout
Device iPhone
Software iOS

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch