Close Your Rings uitdaging

Medailles verdienen met Apple Watch-uitdagingen: dit is de nieuwste

Nieuwste uitdaging: 50 minuten sporten!

Met de Apple Watch-uitdagingen kun je badges en iMessage-stickers verdienen. Lees hoe je meedoet aan de uitdagingen en wat er nodig is om de beloningen te verdienen. Ook hebben we een tijdlijn van eerdere Apple Watch-uitdagingen.

Sportieve Apple Watch-uitdagingen

Apple organiseert regelmatig uitdagingen, waar je als Apple Watch-gebruiker aan kunt meedoen. Je verdient dan een speciale badge en iMessage-sticker, als bewijs dat je de uitdaging hebt voltooid. In dit artikel lees je wat de eerstvolgende Apple Watch-uitdaging is en hoe je eraan kunt meedoen.

Hieronder lees je over:

Nieuwste Apple Watch-uitdaging 1 september

Apple viert op 1 september het 50-jarig bestaan van Redwood National Park. De uitdaging is simpel: doe een wandel-, hardloop- of rolstoel-workout van minimaal 50 minuten. Net als bij eerdere uitdagingen kun je speciale stickers verdienen. De uitdaging is wereldwijd beschikbaar.

Redwood National Park uitdaging

Eerdere uitdagingen in 2018

Hieronder vind je de uitdagingen die Apple eerder in 2018 heeft georganiseerd.

Juni 2018 – WWDC

Tijdens WWDC 2018 organiseerde Apple een Close Your Rings-uitdaging voor ontwikkelaars. Deze uitdaging liep van 3 t/m 7 juni. Om mee te doen moesten ontwikkelaars een speciale code aanvragen. Met maximaal vier vrienden kon je samenwerken om punten te verdienen. Als iedereen binnen het team elke dag de ringen sloot, kreeg het team bonuspunten. Wie meer dan 200 punten verzamelde kreeg een leuke verrassing uitgereikt.

April 2018 – Dag van de Aarde

Op 22 april was het Dag van de Aarde. Je moest net als voorgaand jaar een workout voltooien van minimaal dertig minuten. Elk type workout was geschikt: fietsen, zwemmen, hardlopen of roeien. De enige voorwaarde was dat de workout meetelde voor de Activiteit-app. Als beloning kreeg je drie geanimeerde iMessage-stickers en de bijbehorende medaille.

Stickers voor Earth Day uitdaging op de Apple Watch.

Maart 2018 – Internationale Vrouwendag

Op 8 maart moest je in het teken van de Internationale Vrouwendag je rode activiteitenring verdubbelen. Dat betekent dus dat je twee keer zoveel calorieën moest verbranden als normaal. Met deze uitdaging verdiende naast de medaille ook drie geanimeerde iMessage-stickers.

Uitdaging internationale vrouwendag

Februari 2018 – Hartmaand-uitdaging

In de week van 8 t/m 14 februari moest je elke dag de groene activiteitenring sluiten, dus minimaal 30 minuten per dag sporten. De uitdaging eindigde niet geheel toevallig op Valentijnsdag. Deze Hartmaand-uitdaging leverde drie geanimeerde iMessage-stickers op en een hartvormige medaille.

Hartmaand-uitdaging

Januari 2018 – Nieuwjaarsuitdaging

Apple begon het nieuwe jaar goed met de Nieuwjaarsuitdaging. Je moest in januari 2018 zeven dagen achter elkaar alle ringen volmaken, dus de groene ring voor training, rode ring voor calorieën en blauwe ring voor je sta-uren. Je kreeg als beloning onderstaande badge en iMessage-sticker, waarmee je tegen je vrienden kunt opscheppen.

Nieuwjaarsuitdaging voor Apple Watch in januari 2018.

Uitdagingen in 2017: Thanksgiving Apple Watch-uitdaging op 23 november

Na de Veterans Day-uitdaging op 11 november organiseerde Apple meteen alweer de volgende uitdaging. Op Thanksgiving, 23 november, kon je net als in 2016 een speciale badge en sticker verdienen als je 5 kilometer wandelde, hardliep of met je rolstoel voortbewoog. De uitdaging was identiek aan die van vorig jaar, alleen had de badge een blauwe kleur.

Thanksgiving uitdaging 2017

Apple Watch-uitdagingen: hoe & wat

Apple organiseert twee soorten uitdagingen: de persoonlijke uitdaging die voor iedereen verschillend is en de algemene uitdaging. Soms gelden deze uitdagingen alleen in een bepaalde regio.

Meedoen aan een Apple Watch-uitdaging

Om de beloofde badge en sticker te verdienen moet je op de aangegeven dag een prestatie leveren, bestaande uit een workout. Soms moet je een bepaalde afstand afleggen (bijvoorbeeld 5 kilometer), maar het komt ook voor dat er een bepaalde tijdsuur geldt (bijvoorbeeld 30 minuten sporten). Meestal kun je de workout uitvoeren door te wandelen, hardlopen of rolstoelrollen.

Nationale Parken-uitdaging

Je moet de inspanning registreren via de Workout-app op de Apple Watch of een third party-app die data deelt met de Gezondheid-app.

In de Activiteit-app op de iPhone zul je vlak voor de genoemde datum de uitdaging te zien krijgen. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de aangegeven workout uit te voeren. Is de uitdaging niet te zien of blijft het badgelogo grijs? Dan moet je even je Apple Watch herstarten.

Meedoen aan regionale Apple Watch-uitdagingen

Sommige uitdagingen zijn alleen beschikbaar voor inwoners van een bepaalde regio, met name in de VS. Je kunt er echter ook aan meedoen als je in Nederland, België of een ander land woont.

Je moet dan wel even je regionotatie aanpassen:

 1. Open op de iPhone de Watch-app en ga naar Algemeen > Taal en regio.
 2. Zet de Regionotatie op Verenigde Staten. De Apple Watch gaat nu de regionotatie aanpassen en dat kan even duren. Geen zorgen: de klok blijft wel op Nederlandse tijd staan, maar de afstand is helaas wel in mijlen.

Veterans Day

Tijdlijn van eerdere Apple Watch-uitdagingen

Hieronder vind je een overzicht van Apple Watch-uitdagingen die Apple eerder heeft georganiseerd. Achter de datum staat steeds welke prestatie je moest leveren:

 • 2018
  • Dag van de Aarde-uitdaging: workout van dertig minuten.
  • Internationale vrouwendag-uitdaging: verdubbel je ingestelde calorieëndoel op 8 maart.
  • Heart Month-uitdaging: sluit tussen 8 en 14 februari de groene activiteitenring gedurende 7 dagen.
  • Nieuwjaarsuitdaging: maak zeven dagen achter elkaar al je ringen vol in januari 2018
 • 2017
 • 2016
Bekijk ons complete overzicht Apple Watch tips. Met honderden tips voor Apple Watch bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2018
Categorie Apple Watch
Onderwerpen apple watch, workout
Device iPhone
Software iOS