Apple Watch Activiteit ringen voltooid.

De nieuwste Apple Watch-uitdaging is vandaag: Valentijnsdag

Een leuke aansporing om te sporten
Met de Apple Watch-uitdagingen kun je badges en iMessage-stickers verdienen. Lees hoe je meedoet aan de nieuwste uitdagingen en wat er nodig is om de beloningen te verdienen. Ook hebben we een tijdlijn van eerdere Apple Watch-uitdagingen.

Sportieve Apple Watch-uitdagingen

Apple organiseert regelmatig uitdagingen, waar je als Apple Watch-gebruiker aan kunt meedoen. Je verdient dan een speciale badge en iMessage-sticker, als bewijs dat je de uitdaging hebt voltooid. In dit artikel lees je wat de eerstvolgende Apple Watch-uitdaging is en hoe je eraan kunt meedoen.

Hieronder lees je over:

Nieuwste uitdaging: Hartmaand-uitdaging op Valentijnsdag 2024

De jaarlijkse Hartmaand-uitdaging is terug en vindt ook dit jaar plaats op Valentijnsdag, 14 februari. Zorg op deze romantische dag dat de groene trainingsring wordt gevuld en je krijgt een pakket digitale stickers en een speciale medaille. De Hartmaand-uitdaging werd in 2018 voor het eerst georganiseerd en in de loop der jaren zijn de voorwaarden om de medaille te verdienen wel wat veranderd. Zo moest je in 2018 zeven dagen op rij de groene ring volmaken en in 2021 je trainingsring twee keer volmaken. Wat dat betreft is de Hartmaand-uitdaging dit jaar een stuk makkelijker gemaakt: je hoeft maar één keer je trainingsring vol te maken.

Februari is American Heart Month en hoewel we dat in Nederland niet actief vieren, is het wel een goed moment om eens wat meer te gaan bewegen en over je hartgezondheid na te denken. Dat kan goed met de Apple Watch, door het meten van je cardioconditie of het bekijken van je cardioherstel. De uitdaging is wereldwijd beschikbaar.

Bekijk ook

Cardioconditie op de Apple Watch: bekijk je fitheid en VO2 Max

Je kunt op de Apple Watch je cardioniveau bekijken. Ook krijg je een waarschuwing als je cardioconditie te laag is. In deze tip lees je wat dit betekent en hoe je dit instelt.

Apple Watch medailles en uitdagingen bekijken

De Apple Watch heeft drie verschillende uitdagingen:

Op deze pagina zullen we de speciale uitdagingen bespreken. Soms gelden deze uitdagingen alleen in een bepaalde regio, maar we leggen verderop uit hoe je er dan toch aan kunt meedoen. Voor het bekijken van de uitdagingen en de medailles die je hebt verdiend ga je naar de Conditie-app op de iPhone. Blader omlaag en bij Medailles zie je welke prestaties je al succesvol hebt afgerond. Zijn er alleen grijze contouren zichtbaar, dan is het een uitdaging die je nog kunt verdienen: tik erop om te zien wat je moet doen. Je vindt hier ook de speciale uitdagingen en de medailles die je met speciale uitdagingen hebt verdiend.

Apple Watch uitdaging: medailles verdienen.

Meedoen aan een Apple Watch-uitdaging

Om de beloofde badge en sticker te verdienen moet je op de aangegeven dag een prestatie leveren, bestaande uit een workout. Soms moet je een bepaalde afstand afleggen (bijvoorbeeld 5 kilometer), maar het komt ook voor dat er een bepaalde tijdsuur geldt (bijvoorbeeld 30 minuten sporten). Meestal kun je de workout uitvoeren door te wandelen, hardlopen of rolstoelrollen.

Je moet de inspanning registreren via de Workout-app op de Apple Watch of een third party-app die data deelt met de Gezondheid-app.

In de Activiteit-app op de iPhone zul je vlak voor de genoemde datum de uitdaging te zien krijgen. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de aangegeven workout uit te voeren. Is de uitdaging niet te zien of blijft het badgelogo grijs? Dan moet je even je Apple Watch herstarten.

Daarnaast biedt Apple ook persoonlijke uitdagingen op de Apple Watch, die per persoon verschillend zijn.

Bekijk ook

Zo werken de persoonlijke uitdagingen op de Apple Watch

De Apple Watch stelt persoonlijke uitdagingen aan je voor, zodat je allerlei speciale medailles kunt verdienen in de Activiteit- en Conditie-app. Hier lees je hoe deze persoonlijke uitdagingen werken.

Help, mijn medaille verschijnt niet! Wat kan ik doen?

Heb je je doel gehaald, maar verschijnt de medaille niet in het overzichtsscherm van de Activiteit-app op je iPhone? In Apple’s eigen supportartikel staat dat het tot 9 dagen kan duren voordat de medaille verschijnt. Het is dus een kwestie van geduld hebben tot de medaille verschijnt.

Kun je niet wachten? Dan helpt het vaak om je Apple Watch even te rebooten. Zorg er ook voor dat zowel je iPhone als Apple Watch up-to-date zijn. Controleer verder of je Apple Watch verbinding kan maken met een Wi-Fi-netwerk.

Meedoen aan regionale Apple Watch-uitdagingen

Sommige uitdagingen zijn alleen beschikbaar voor inwoners van een bepaalde regio, met name in de VS. Je kunt er echter ook aan meedoen als je in Nederland, België of een ander land woont.

Je moet dan wel even je regionotatie aanpassen:

  1. Open op de iPhone de Watch-app en ga naar Algemeen > Taal en regio.
  2. Zet de Regio op Verenigde Staten. De Apple Watch gaat nu de regionotatie aanpassen en dat kan even duren. Geen zorgen: de klok blijft wel op Nederlandse tijd staan, maar de afstand is helaas wel in mijlen.

Baal je dat de afstand in mijlen is? Gelukkig kun je het ook weer instellen in kilometers:

  1. Open de Workout-app en blader naar de gewenste workout.
  2. Tik op de drie puntjes.
  3. Kies Afstand.
  4. Hou het scherm ingedrukt.
  5. Kies KM en start de workout.

Bij regionale uitdagingen kunnen de badges en medailles soms niet meer zichtbaar zijn. Meestal gaat het goed, maar je moet erop voorbereid zijn dat je een medaille ook wel weer eens kunt kwijtraken.

Buiten fietsen vastleggen met automatische workout detectie op de Apple Watch.

Eerdere uitdagingen in 2024

Ring in the New Year’-uitdaging

Maak in januari zeven dagen op rij al je ringen vol.

Hartmaand-uitdaging

Maak op 14 februari je trainingsring vol om de speciale medaille en iMessage-stickers te verdienen.

Eerdere uitdagingen in 2023

Deze uitdagingen waren eerder in 2023:

Veterans Day Challenge

Op 11 november kon er weer een medaille verdiend worden door te sporten. De uitdaging is simpel: doe een workout van minstens 11 minuten. Dat moet lukken. Dit was een regionale uitdaging, dus je moest je regio tijdelijk aanpassen naar VS.

National Park Challenge

Op 26 augustus kon je weer een nieuwe medaille verdienen met de National Park Challenge. Je verdiende een medaille door een workout van 20 minuten te doen.

National Fitness Day in China

Met deze regionale uitdaging moest je een workout van 20 minuten doen voor het verdienen van medailles en iMessage-stickers. Hij werd gehouden op 8 augustus 2023.

Internationale Yoga Dag

Op Internationale Yoga Dag (21 juni) kon je een medaille verdienen door een yoga-workout van minimaal 10 minuten te doen.

Apple Watch uitdaging yoga

Internationale Dansdag-uitdaging

Op 29 april 2023 vierde Apple de Internationale Dansdag. Als je een dansworkout van minstens 20 minuten vastlegde, verdiende je de speciale medaille en bijbehorende iMessage-stickers. Deze uitdaging werd in 2021 voor het eerst georganiseerd en is sindsdien jaarlijks terugkerend.

Apple Watch uitdagingen van april 2023: dag van de aarde en internationale dansdag

Dag van de Aarde-uitdaging

Dag van de Aarde en was op zaterdag 22 april 2023. Als je op deze dag een workout van 30 minuten of meer deed, verdiende je de speciale medaille en stickers voor iMessage. Deze uitdaging wordt al jarenlang op 22 april georganiseerd.

Internationale Vrouwendag uitdaging

Op woensdag 8 maart vierde Apple de Internationale Vrouwendag met een speciale uitdaging. Je moest 20 minuten een workout doen om een medaille en stickers te verdienen. Het mocht één van de vele workouts zijn (het zijn er momenteel bijna 20) in de Workouts-app van Apple. Maar je mocht ook één van de oefeningen in Fitness+ doen of een app gebruiken die sportactivitieten synchroniseert met HealthKit.

Black Unity-uitdaging

Maak in februari zeven dagen op rij de rode bewegingsring vol. Deze uitdaging werd in 2021 voor het eerst gehouden en is sindsdien een terugkerende uitdaging.

Hartmaand-uitdaging

Maak op 14 februari je trainingsring vol om de speciale medaille en iMessage-stickers te krijgen. De Hartmaand-uitdaging werd in 2018 voor het eerst georganiseerd en in de loop der jaren zijn de voorwaarden om de medaille te verdienen wel wat veranderd. Zo moest je in 2021 je trainingsring twee keer volmaken en in 2018 zeven dagen op rij de groene ring volmaken. Wat dat betreft was de Hartmaand-uitdaging van 2023 een stuk makkelijker.

Hartmaand 2023 Apple Watch uitdaging

Chinees Nieuwjaarsuitdaging

Doe tussen 22 januari en 5 februari een workout van tenminste 20 minuten ter ere van het Jaar van het Konijn.

Ring in the New Year’-uitdaging

Maak zeven dagen op rij al je ringen vol.

Eerdere uitdagingen in 2022

Deze uitdagingen waren eerder in 2022:

Veterans Day op 11 november

Je kon op 11 november een badge en stickers verdienen door 11 minuten te gaan sporten. Apple besteedde extra aandacht aan veteranen in de vorm van boeken, films en dergelijke.

Nationale Parken-dag op 27 augustus

Je kon een badge en stickers verdienen door op zaterdag 27 augustus erop uit te trekken ter ere van de nationale parken. Je moest een afstand van één mijl (1,6 km) wandelen, rennen, of met je rolstoel afleggen.

National Fitness Day in China

Je kon een badge verdienen door op 8 augustus een 20 minuten durende workout te doen op de National Fitness Day in China. Dit was een regionale uitdaging. National Fitness Day is een nationale sportdag die sinds de Olympische Spelen in Beijing van 2008 is ingevoerd.

Wereld Yogadag

Op 21 juni kon je een badge en stickers verdienen door 20 minuten yoga te doen op Wereld Yogadag. Dit kon je vastleggen met de Workout-app of met een andere geschikte app. Ook waren er speciale 20 minuten durende workouts bij Fitness+.

Internationale Dansdag

Op 29 april kon je een badge en stickers verdienen door 20 minuten een dansworkout te doen op Internationale Dansdag. Dit kon je vastleggen met de Workout-app of met een andere geschikte app.

Dag van de Aarde

Kom in beweging! Je kon een badge en stickers verdienen door op de Dag van de Aarde (22 april) een halfuur te gaan sporten. Het maakte niet uit welke workout dit was, dus luiaards konden ook kiezen voor ‘Voorbereiding en herstel’.

Internationale Vrouwendag

Op 8 maart 2022 kon je een badge en stickers verdienen door op Internationale Vrouwendag 20 minuten te gaan sporten. Je mocht kiezen uit alle sporten, dus ook ‘Voorbereiding en Herstel’.

Hartmaand

Op 14 februari was de Hartmaand Uitdaging, waarbij je 30 minuten moest gaan sporten om awards en stickers te verdienen. Er was die dag ook bij Fitness+ een speciale sectie met 30 minuten durende workouts te zien.

Apple Watch hartmaand uitdaging

Black History Month 2022

Verdien een Unity-award voor Black History Month door je bewegingsring zeven dagen op rij te sluiten in de maand februari.

Chinees Nieuwjaar op 1 januari 2022

Voor het Chinese Nieuwjaar moest je een workout van minstens 20 minuten gaan doen tussen 1 en 15 februari.

Chinees Nieuwjaar uitdaging

Januari-uitdaging 2022

De traditionele nieuwjaarsuitdaging van de Apple Watch vond ook dit jaar weer plaats. Je hebt er de hele maand januari de tijd voor. Het doel is om zeven dagen achter elkaar zowel je bewegingsring, trainingsring als staanring vol te maken. Als beloning krijg je daarvoor een medaille en een set van vijf geanimeerde iMessage-stickers.

Apple Watch uitdaging voor nieuwjaar 2022.

Eerdere uitdagingen in 2021

Deze uitdagingen waren eerder in 2021:

Veterans Day-uitdaging op 11 november

Het was een lange tijd stil, maar in november kwam er weer een Apple Watch-uitdaging aan: deze keer voor Veterans Day. Op 11 november kon je een award en stickers verdienen door een workout van 11 minuten te doen. Dit mag elk type workout zijn. Apple viert deze dag al vele jaren en nu ook weer.

Veterans Day stickers

Nationale Parken-uitdaging op 28 augustus

Op 28 augustus vierden we het bestaan van Nationale Parken. Door 1 mijl (1,6 kilometer) te gaan wandelen, rennen of met een rolstoel te gaan rollen kon je de National Parks-award met bijbehorende stickers verdienen. Apple viert dit vrijwel elk jaar. Dit jaar kun je ook meedoen door een workout met Fitness+ te doen, namelijk met de Time To Walk-wandelingen.

Nationale Parken-award

Dag van de Lichamelijke Opvoeding op 14 augustus

Op 14 augustus kon je de badge voor Lichamelijke Opvoedingsdag in Rusland verdienen. Hiervoor moest je 30 minuten gaan sporten met een geschikte app. Het was voor het eerst dat Apple een uitdaging rondom deze dag organiseerde. Hiervoor moest je wel je regio wijzigen.

National Fitness Day op 8 augustus

Op China was het op 8 augustus National Fitness Day – een mooie gelegenheid om een badge te verdienen met 30 minuten sporten. Apple besteedt hieraan voor de derde keer aandacht. Ook dit is een regionale uitdaging.

Internationale Yoga Dag op 21 juni

Op 21 juni is het Internationale Yoga Dag en dat betekent dat Apple weer een uitdaging organiseert. Dit gebeurt al sinds 2019. Je kunt stickers en een badge verdienen door een workout te doen van minimaal 20 minuten. Dit moet uiteraard wel een yoga-workout zijn.

Yoga Dag 2021

Je kunt deze vastleggen met de Workout-app op de Apple Watch of een van de andere ondersteunde yoga-apps die hun data wegschrijven naar HealthKit. De badge die je kunt winnen ziet eruit als voorgaande jaren, maar nu met het jaartal 2021 erin. Verder zijn er stickers voor de Tree Pose, Crow Pose en Warrior 2.

Internationale Yoga Dag 2021

Internationale Dag van de Dans op 29 april

Apple daagde je uit om op 29 april minstens 20 minuten te gaan dansen. Sinds watchOS 7 heeft de Apple Watch een geoptimaliseerde Dans-workout die je hiervoor kunt gebruiken. Het is de eerste keer dat Apple in het kader van International Dance Day iets organiseert.

Medaille voor Internationale Dag van de Dans voor Apple Watch uitdaging.

Dag van de Aarde uitdaging op 22 april 2021

Op 22 april kon je mee doen aan de Earth Day Challenge: ga 30 minuten sporten en je krijgt een medaille. Apple pakte daarmee dit jaar de traditie weer op. Van 2017 tot en met 2019 was er ook een uitdaging op de Dag van de Aarde, maar vorig jaar sloeg Apple een jaartje over vanwege de coronapandemie. Nu was de uitdaging weer terug, waarbij je dus net als voorgaande keren een workout van 30 minuten moet doen met de Workout-app of een app die samenwerkt met de Gezondheid-app.

Earth Day 2021 stickers

Internationale vrouwendag op 8 maart 2021

Op maandag 8 maart 2021 was het Internationale vrouwendag en daarom organiseerde Apple een uitdaging: je moest een workout van tenminste 20 minuten doen. Dit mocht ook een yoga-workout zijn.

Apple Watch-uitdaging Internationale Vrouwendag

Hartmaand-uitdaging op 14 februari 2021

Apple organiseerde ook dit jaar weer de Hartmaand-uitdaging, maar de voorwaarden om de nieuwe medailles te verdienen zijn anders dan voorheen. Dit jaar moest je op Valentijnsdag je groene trainingsring twee keer vullen. Dat betekent dat je maar liefst 60 trainingsminuten moet halen om de medaille en iMessage-stickers te krijgen.

Apple Watch hartmaand uitdaging 2021.

Eenheid-uitdaging in februari

De Eenheid-uitdaging is een bijzondere: het is de eerste keer dat er een ‘Unity Challenge’ wordt georganiseerd ter ere van Black History Month. Tussen 1 en 28 februari moet je je Bewegen-ring zeven dagen op rij volmaken. Daarmee is de uitdaging iets gemakkelijker dan in januari, toen je zeven dagen op rij álle ringen moest volmaken.

Apple Unity Month 2021

Nieuwjaarsuitdaging januari 2021

Met ‘Ring in the New Year’ was het de bedoeling om tussen 1 en 31 januari zeven dagen op rij je ringen vol te maken. Het gaat daarbij om alle ringen, dus zowel voor staan, calorieën en training. Het is het derde jaar waarin Apple een dergelijke uitdaging organiseert.

Nieuwjaarsuitdaging 2021

Bekijk ons complete overzicht Apple Watch tips. Met honderden tips voor Apple Watch bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch