Heart Month-uitdaging februari 2018

Verdien een medaille met Apple’s Hartmaand-uitdaging voor Apple Watch

Met de Apple Watch-uitdagingen kun je badges en iMessage-stickers verdienen. Lees alles over de nieuwste Apple Watch-uitdaging van dit moment, hoe je meedoet aan de uitdagingen en hoe het zit met uitdagingen in andere regio's. Ook hebben we een tijdlijn van eerdere Apple Watch-uitdagingen.

Sportieve Apple Watch-uitdagingen

Apple organiseert regelmatig uitdagingen, waar je als Apple Watch-gebruiker aan kunt meedoen. Je verdient dan een speciale badge en iMessage-sticker, als bewijs dat je de uitdaging hebt voltooid. In dit artikel lees je wat de eerstvolgende Apple Watch-uitdaging is en hoe je eraan kunt meedoen.

Hieronder lees je over:

Heart Month uitdaging

Nieuwste Apple Watch-uitdaging in februari: Hartmaand

In februari 2018 kun je meedoen aan de Hartmaand-uitdaging. In de week van 8 tot en met 14 februari moet je zorgen dat je elke dag de groene activiteitenring sluit, dus dat je minimaal 30 minuten per dag hebt gesport. De uitdaging eindigt niet geheel toevallig op Valentijnsdag.

Hartmaand-uitdaging

Je krijgt drie geanimeerde iMessage-stickers als beloning en natuurlijk ook de bijbehorende hartvormige medaille (als alles goed gaat). Het is de eerste keer dat de stickers geanimeerd zijn. Ze tonen een kloppend hart.

Apple Watch-uitdaging voor de Hartmaand.

De uitdaging voor de Hartmaand vind je in de Activiteit-app op je iPhone. De uitdaging is in alle landen beschikbaar. Het enige wat je nodig hebt is een Apple Watch en de motivatie om elke dag 30 minuten te gaan sporten. Het evenement valt samen met de Heart Month van de Amerikaanse Hartstichting.

Apple Watch uitdaging voor de Hartmaand.

Eerder in 2018: Apple Nieuwjaarsuitdaging op Apple Watch

Apple wil dat je het nieuwe jaar fit begint met de januari-uitdaging. In januari 2018 moest je zeven dagen achter elkaar alle ringen volmaken. Dat betekent dus de groene ringen voor training, rode ringen voor verbrande calorieën en blauwe ringen voor je sta-uren. Lukte het om dit zeven dagen achter elkaar te halen, dan krijg je onderstaande badge en iMessage-sticker, waarmee je tegen je vrienden kunt opscheppen.

Nieuwjaarsuitdaging voor Apple Watch in januari 2018.

Uitdagingen in 2017: Thanksgiving Apple Watch-uitdaging op 23 november

Na de Veterans Day-uitdaging op 11 november organiseerde Apple meteen alweer de volgende uitdaging. Op Thanksgiving, 23 november, kon je net als in 2016 een speciale badge en sticker verdienen als je 5 kilometer wandelde, hardliep of met je rolstoel voortbewoog. De uitdaging was identiek aan die van vorig jaar, alleen had de badge een blauwe kleur.

Thanksgiving uitdaging 2017

Apple Watch-uitdagingen: hoe & wat

Apple organiseert twee soorten uitdagingen: de persoonlijke uitdaging die voor iedereen verschillend is en de algemene uitdaging. Soms gelden deze uitdagingen alleen in een bepaalde regio.

Meedoen aan een Apple Watch-uitdaging

Om de beloofde badge en sticker te verdienen moet je op de aangegeven dag een prestatie leveren, bestaande uit een workout. Soms moet je een bepaalde afstand afleggen (bijvoorbeeld 5 kilometer), maar het komt ook voor dat er een bepaalde tijdsuur geldt (bijvoorbeeld 30 minuten sporten). Meestal kun je de workout uitvoeren door te wandelen, hardlopen of rolstoelrollen.

Nationale Parken-uitdaging

Je moet de inspanning registreren via de Workout-app op de Apple Watch of een third party-app die data deelt met de Gezondheid-app.

In de Activiteit-app op de iPhone zul je vlak voor de genoemde datum de uitdaging te zien krijgen. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de aangegeven workout uit te voeren. Is de uitdaging niet te zien of blijft het badgelogo grijs? Dan moet je even je Apple Watch herstarten.

Meedoen aan regionale Apple Watch-uitdagingen

Sommige uitdagingen zijn alleen beschikbaar voor inwoners van een bepaalde regio, met name in de VS. Je kunt er echter ook aan meedoen als je in Nederland, België of een ander land woont.

Je moet dan wel even je regionotatie aanpassen:

  1. Open op de iPhone de Watch-app en ga naar Algemeen > Taal en regio.
  2. Zet de Regionotatie op Verenigde Staten. De Apple Watch gaat nu de regionotatie aanpassen en dat kan even duren. Geen zorgen: de klok blijft wel op Nederlandse tijd staan, maar de afstand is helaas wel in mijlen.

Veterans Day

Tijdlijn van eerdere Apple Watch-uitdagingen

Hieronder vind je een overzicht van Apple Watch-uitdagingen die Apple eerder heeft georganiseerd. Achter de datum staat steeds welke prestatie je moest leveren:

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2018
Categorie Apple Watch
Onderwerpen apple watch, workout