apple-watch-telefoongesprek-voeren

Apple Watch-notificaties stilhouden met je handpalm

Krijg je een notificatie op je Apple Watch, maar ben je vergeten om deze op stil te zetten? Met de palm van je hand kun je je Apple Watch het stilzwijgen opleggen, maar je moet het wel eerst inschakelen. Deze tip legt uit hoe het werkt.

Apple Watch-notificaties muten

Krijg je een belletje of een notificatie op je Apple Watch, maar ben je vergeten om deze op stil te zetten? Omdat de Apple Watch geen fysieke schakelaar heeft, heeft Apple een handige manier bedacht om dit snel te kunnen doen, zonder dat je daarvoor door de instellingen moet bladeren.

Apple Watch stilhouden door te bedekken

Om de functie te kunnen activeren, is het van belang om de juiste instellingen in de Watch-app op je iPhone aan te zetten:

  1. Ga in de Watch-app naar het tabblad Mijn Watch.
  2. Kies vervolgens Horen en voelen.
  3. Zet nu de schakelaar Bedek voor stilhouden aan.

Deze schakelaar is niet aanwezig in de Instellingen-app van de Apple Watch zelf, dus je zult het op de iPhone moeten regelen.

Apple Watch stilhouden

Zodra je een telefoongesprek of notificatie krijgt, kun je je Apple Watch direct stilhouden door je handpalm op het scherm te leggen. Het is van belang dat je je hand er niet boven houdt, maar tegen het gehele scherm aanduwt.

Het binnenkomende telefoongesprek zal meteen stoppen en vervolgens voel je een lange trilling om het stilhouden te bevestigen. Nu is de Apple Watch automatisch op stil gezet, waardoor ook de volgende meldingen geruisloos binnenkomen. Via de instellingen zet je het volume vervolgens weer aan.

Wil je binnenkomende telefoongesprekken op je Apple Watch stil houden of afwijzen? Ook daarvoor hebben we een tip:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2019
Categorie Apple Watch
Onderwerpen apple watch, notificaties, telefoon