Apple Watch-notificaties stilhouden met je handpalm

Krijg je een notificatie op je Apple Watch, maar ben je vergeten om deze op stil te zetten? Met de palm van je hand kun je je Apple Watch het stilzwijgen opleggen, maar je moet het wel eerst inschakelen. Deze tip legt uit hoe het werkt.

Apple Watch-notificaties muten

Omdat de Apple Watch geen fysieke mute-schakelaar heeft, kun je binnenkomende notificaties en geluidjes niet zomaar uitschakelen door een knop om te zetten. Gelukkig heeft Apple een handige manier bedacht om je Apple Watch snel het zwijgen op te leggen, zonder dat je daarvoor door de instellingen moet bladeren.

Apple Watch stilhouden door te bedekken

Om de functie te kunnen activeren, is het van belang om de juiste instellingen voor je Apple Watch eenmalig aan te zetten:

  1. Ga in de Watch-app naar het tabblad Mijn Watch.
  2. Kies vervolgens Horen en voelen.
  3. Zet nu de schakelaar Bedek voor stilhouden aan.

Je kunt het ook op de Apple Watch zelf regelen via Instellingen > Horen en voelen > Bedek voor stilhouden.

Apple Watch geluid op stil zetten met Bedek voor stilhouden

Apple Watch snel op stil zetten: zo doe je dat

Staat de instelling goed, dan is er nog maar één handeling nodig om je Apple Watch snel op stil te zetten. Zodra je een notificatie krijgt, kun je je Apple Watch direct stilhouden door je handpalm op het scherm te leggen. Het is van belang dat je je hand er niet boven houdt, maar tegen het gehele scherm aanduwt gedurende minimaal drie seconden. Ter bevestiging van het op stil zetten van je Apple Watch, voel je een trilling.

Het binnenkomende telefoongesprek of melding zal meteen stoppen en vervolgens. Nu is de Apple Watch automatisch op stil gezet, waardoor ook de volgende meldingen geruisloos binnenkomen. Via de instellingen of het Apple Watch Bedieningspaneel zet je het volume vervolgens weer aan.

Deze snelle beweging werkt met alle soorten meldingen die op je Apple Watch binnenkomen. Het werkt ook als je bijvoorbeeld het waterslot sneller wil ontgrendelen en niet wil wachten tot de speaker klaar is met piepen om het water eruit te spugen. Gebruik dit alleen als je het waterslot gebruikt om het scherm te vergrendelen, zonder dat je Apple Watch in contact komt met water. Gebruik je het waterslot wel in combinatie met water, dan is het belangrijk om de speaker zijn werk te laten doen en al het water eruit te laten komen.

Hou er rekening mee dat sinds watchOS 9.4 dit handgebaar voor het stilhouden van je Apple Watch niet meer werkt om een wekker op stil te zetten. Om een wekker op stil te zetten, moet je hem uitschakelen met de knop op het scherm. Hiermee voorkomt Apple dat wekkers onbedoeld tijdens je slaap stilgehouden worden.

Stilhouden op iPhone
Wil je binnenkomende telefoongesprekken op je iPhone stil houden of afwijzen? Ook daarvoor hebben we een tip, waarin we ook nog eens kort uitleggen hoe het op de Apple Watch werkt.

Bekijk ook

Telefoongesprek afwijzen op iPhone en Apple Watch

Je hebt niet altijd tijd of zin om een binnenkomend telefoongesprek op te nemen. In deze tip lees je alles over de verschillende manieren om een telefoongesprek vriendelijk af te wijzen op je iPhone of Apple Watch.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch