tvOS 14.5 Final.

tvOS 14.5 voor de Apple TV is beschikbaar: nu met Kleurbalans

Apple heeft tvOS 14.5 uitgebracht voor de Apple TV HD en Apple TV 4K. In de nieuwste versie heeft Apple een handige nieuwe functie gestopt die de weergave van het beeld op je televisie verbetert.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

tvOS 14.5 beschikbaar

Tegelijkertijd met iOS 14.5 en alle andere nieuwe updates, is nu ook tvOS 14.5 beschikbaar. De update is verschenen voor zowel de Apple TV HD als de Apple TV 4K. Je vraagt je misschien af wat de nieuwe versie qua nieuwe functies biedt. Deze keer zit er een nieuwe functie in, die de beeldkwaliteit van jou Apple TV misschien wel verbetert!


Allereerst heeft Apple in deze versie bugs opgelost en achter de schermen verbeteringen doorgevoerd. Omdat Apple van tvOS-updates geen releasenotes vrijgeeft, weten we nooit precies wát Apple verbeterd heeft. Desalniettemin kunnen we je een paar interessante updates melden.

tvOS 14.5 Final.

De belangrijkste verbetering in tvOS 14.5 is de ondersteuning voor de Kleurbalans-functie. Apple demonstreerde deze nieuwe functie tijdens het Spring Loaded-event van april, in combinatie met de gloednieuwe Apple TV 4K 2021. Maar de functie is niet alleen voor het allernieuwste model. Ook de Apple TV HD en Apple TV 4K uit 2017 kunnen de functie gebruiken, mits je een iPhone met Face ID hebt. Door je iPhone met het scherm naar je televisie te draaien, meet hij of de kleurweergave juist is. Op basis van de resultaten van de meting, wordt een kleurcorrectie voorgesteld om de weergave van je televisie te verbeteren.

kleurkalibratie-apple-tv-14.5

Daarnaast biedt deze versie ook ondersteuning voor de nieuwe Apple TV 4K en de bijbehorende tweede generatie Siri Remote. Dit nieuwe model is vanaf 30 april te bestellen en wordt midden mei geleverd aan de eerste gebruikers, standaard met tvOS 14.5 geïnstalleerd. De Siri Remote is ook los te bestellen en dankzij tvOS 14.5 kun je hem gebruiken voor jouw huidige Apple TV HD of Apple TV 4K.

tvOS 14.5 downloaden
tvOS 14.5 is alleen beschikbaar op de Apple TV HD en Apple TV 4K. Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel met alle Apple TV-modellen. Daarin vind je precies hoe je de modellen kunt herkennen.

Je downloadt tvOS 14.5 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

tvOS 14

tvOS 14 is de grote software-update voor de Apple TV, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste verbeteringen zijn de uitgebreidere ondersteuning voor HomeKit, verbeteringen voor AirPlay 2 en picture in picture. tvOS 14 is te installeren op een Apple TV HD of nieuwer.

tvOS 14
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.