Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Apple kondigt WWDC 2021 aan: op deze datum wordt iOS 15 onthuld

Apple heeft de WWDC 2021 officieel aangekondigd en heeft ook de datum bekendgemaakt. In juni vindt de jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars plaats, mét jaarlijkse presentatie van onder andere iOS 15.

Update 24 mei 2021: Apple heeft het schema van WWDC 2021 nu officieel bekendgemaakt en zoals verwacht zal de keynote op 7 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd plaatsvinden. Daarna volgt de gebruikelijke Platforms State of the Union (14:00 uur PDT), de aankondiging van de Apple Design Awards (14:00 uur PDT) gevolgd door workshops, engineering-sessies, 1-op-1 labs en meer.


Voor 2021 zijn er ook nieuwe Pavilions, een makkelijke manier voor ontwikkelaars om relevante sessies, labs en activiteiten rondom een bepaald onderwerp te ontdekken. Deze zijn te vinden via de Apple Developer-app. Daarnaast zijn er Digital Lounges, waar je tekstgebaseerde vragen en antwoorden kunt vinden. Ontwikkelaars krijgen meer dan ooit de mogelijkheid om rechtstreeks vragen te stellen aan medewerkers en engineers in meer dan 200 sessies en labs.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 30 maart 2021.

Ieder jaar houdt Apple de WWDC, oftewel de Worldwide Developer Conference. Dit is een conferentie voor ontwikkelaars waar zij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de besturingssystemen te horen krijgen. De conferentie staat dan ook voor een groot deel in het teken van onder andere iOS en macOS. De datum van WWDC 2021 is bekendgemaakt en wordt gehouden vanaf 7 juni 2021. Ook komt de Swift Student Challenge weer terug.

Datum WWDC 2021 bekend

De WWDC vindt ook dit jaar een hele week plaats, volledig virtueel. Sinds vorig jaar is Apple genoodzaakt om de fysieke conferentie in te ruilen voor een virtuele variant. Normaal gesproken reizen ontwikkelaars wereldwijd af naar Californië om de conferentie bij te wonen, maar vanwege de pandemie is dat nog altijd niet mogelijk. De WWDC wordt dus helemaal online gehouden, met online sessies, presentaties en meer. Op 7 juni trapt Apple af met de jaarlijkse keynote. De WWDC 2021 duurt tot en met 11 juni.

Tijdens de WWDC 2021 presentatie onthult Apple naar verwachting iOS 15, iPadOS 15, macOS 12, watchOS 8 en tvOS 15. Deze versies verschijnen later dit jaar voor het grote publiek, maar vanaf juni is het eerst de beurt aan ontwikkelaars met de betaversies. Tijdens de presentatie laat Apple zien welke functies er allemaal nieuw zijn en welke verbeteringen er allemaal nog meer toegevoegd worden. Er is ook nog een kans dat Apple enkele nieuwe producten gaat aankondigen, zoals een nieuwe Mac. Daar is nu nog niets concreets over bekend, maar Apple werkt wel aan een aantal nieuwe MacBooks en iMac.

Lees meer over de aankomende besturingssystemen in onze overzichten. Voor meer informatie over de WWDC 2021, lees je onze uitlegpagina.

https://www.iculture.nl/uitleg/wwdc/wwdc-2021/

Swift Student Challenge: studenten tonen hun kunsten

Apple heeft ook weer een uitdaging voor studenten opgezet. Studenten die dol zijn op coderen kunnen hun vaardigheden laten zien met Swift Playgrounds. De uitdaging is om een interactieve scene te maken die je in drie minuten kan uitvoeren. Swift Playgrounds is Apple’s app waarmee je spelenderwijs leert coderen via Apple’s codetaal Swift. De app is beschikbaar op zowel iPad als Mac en studenten kunnen op beide apparaten deelnemen. Vanaf nu tot en met 18 april kunnen studenten hun Swift playground aanmelden. De winnaars krijgen van Apple exclusieve WWDC 2021 outfit, een pinset en een jaar gratis toegang tot het Apple Developer Program.

Swift Student Challenge 2021.

Op Apple’s website vind je meer informatie over de Swift Student Challenge. Daar kun je je ook aanmelden. Om mee te doen moet je 16 jaar of ouder zijn en ingeschreven staan bij een in aanmerking komende onderwijsinstelling.

Wat kun je van iCulture verwachten?

Bij iCulture volgen we alle ontwikkelingen uiteraard op de voet. Alles over de nieuwe software-updates en andere nieuwe producten lees je in onze gratis app en op de site terug in uitgebreide artikelen zodra het nieuws bekendgemaakt wordt. Zo houden we je op de hoogte van alle onderwerpen die tijdens de presentatie langskomen en je kunt meteen meepraten met andere iCulture-lezers in de reacties onder de artikelen. Ben je niet thuis of in de buurt van een computer? Via ons Twitter-account @iCulture en onze iCulture-app doen we ook verslag van al het belangrijke nieuws. De Apple Event livestream kun je ook vanuit dit artikel terugkijken.

Bekijk ook

Zo kijk je vanavond de livestream van Apple's WWDC-keynote

Wil jij vandaag de livestream van de WWDC volgen? Via allerlei apparaten bekijk je de livestream van Apple-events, zodat je met eigen ogen de aankondigingen van Tim Cook en anderen kunt zien.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 24 mei: Info over schema toegevoegd.

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.