Tado draadloze thermostaat starterskit

Tado draadloze thermostaat en temperatuursensor nu verkrijgbaar

Bij diverse winkels
Tado heeft enkele nieuwe producten aangekondigd, waaronder een draadloze Smart Thermostat Starter Kit. Daarnaast komt er een Care & Protect-pakket voor onderhoud van je verwarmingssysteem. De draadloze thermostaat en temperatuursensor zijn nu verkrijgbaar in de winkel.

In september kondigde Tado twee nieuwe producten aan: de Slimme Thermostaat V3+ Starterskits en de Draadloze Temperatuursensor. Beide zijn vanaf nu verkrijgbaar bij diverse winkels. De Starterskit is gemakkelijk te installeren en is compatibel met 95% van alle verwarmingssystemen. Er is nu ook een draadloze variant. De Draadloze Temperatuursensoren zijn uitgerust met temperatuur- en vochtigheidsdetectoren en zijn bedoeld om meerdere Slimme Radiatorknoppen centraal te bedienen. Je kunt deze sensoren overal in de kamer plaatsen. Bewoners kunnen de kamertemperatuur vervolgens gemakkelijk met de hand aanpassen, zonder dat ze een smartphone nodig hebben. Ook ideaal voor minder technische huisgenoten.

Het gaat om deze producten:

  • Starterskit – Bedrade Slimme Thermostaat V3+: €199,99
  • Starterskit – Draadloze Slimme Thermostaat V3+: €229,99
  • Draadloze Temperatuursensor: €79,99

Je kunt voor Tado-producten terecht bij:

Hieronder lees je ons eerdere artikel van 2 september 2020.

Tado’s draadloze Smart Thermostat Starter Kit

Er is een nieuwe Tado V3+ Starterskit die geschikt is voor 95% van de verwarmingssystemen en die met bijna alle soorten ketels samenwerkt. Heb je echter geen bedrade kamerthermostaat op de cv-ketel aangesloten, dan kun je kiezen voor de nieuwe draadloze Starterskit. Die is €30 maar kan een uitkomst zijn voor sommige mensen. Dit zijn de prijzen:

  • Starterskit – Bedrade Slimme Thermostaat V3+: €199,99
  • Starterskit – Draadloze Slimme Thermostaat V3+: €229,99
  • Draadloze Temperatuursensor: €79,99

Bewoners kunnen de kamertemperatuur aanpassen via de draadloze temperatuursensor, die je voor 80 euro kunt aanschaffen. Omdat deze sensoren draadloos zijn kun je ze overal in de kamer plaatsen. Hiermee kun je meerdere slimme radiatorknoppen bedienen. Ook is het handiger dat de temperatuurmeting is losgekoppeld van de warmtebron. Het gaat er namelijk om hoe behaaglijk warm het bij jouw zitplek is en niet zozeer of de radiator het lekker warm heeft.

Tado draadloze thermostaat starterskit

Je kunt de sensoren ook in de kinderkamer of een vochtige kelder plaatsen, of op een andere plek waar de meting het meest nuttig is. De sensoren lijken qua uiterlijk op de thermostaat. Je kunt ze vanaf vandaag, samen met de nieuwe draadloze Starterskit, aanschaffen via Tado zelf. Binnenkort vind je ze ook bij jouw favoriete winkelier.

Tado-verpakking

Tado Care & Protect voor beter onderhoud

Tado heeft nog een ander nieuwtje, bedoeld om ketelstoringen te voorkomen. Care & Protect zorgt dat je verwarmingssysteem probleemloos blijft werken. De oplossing biedt 24/7 monitoring van je verwarmingssysteem en detecteert fouten voordat je er last van hebt. Als er iets fout is met de ketel krijg je daarover advies hoe te repareren of wie je kunt inschakelen voor hulp.

Tado-app

Volgens cijfers van Tado gaat een verwarmingssysteem elke 2-3 jaar kapot. Dat lijkt ons wat veel, maar het zou blijken uit gegevens van het Tado-klantenbestand. In de meeste gevallen zouden die storingen gemakkelijk nog dezelfde dag opgelost kunnen worden door de gebruikers zelf. Daarom krijg je continu informatie over de gezondheid van je systeem en krijg je een melding bij abnormaal gedrag. Is er iets mis, dan kun je met de doe-het-zelf-begeleiding zelf aan de slag. Na het beantwoorden van een aantal vragen over je systeem kun je kijken wat de beste oplossing is. Dit kan het herstarten van de ketel zijn, of het ontluchten van de radiatoren. Wil je niet zelf aan de slag dan kun je een professional inroepen via de Tado Boiler Repair Service.

Tado Care & Protect

Care & Protect wordt vanaf oktober toegevoegd als derde Skill aan de Tado Auto-Assist, naast de al bestaande Geolocatie en Open Raam Detectie. Het kost €2,99 per maand of €24,99 per jaar en kan op elk moment opgezegd worden. Om Care & Protect te gebruiken zul je wel de app moeten updaten.

Bekijk ook

Tado: alles over deze slimme thermostaat en radiatorknoppen

Tado staat als aanbeveling in onze lijst met slimme thermostaten, omdat het de enige is die HomeKit, OpenTherm, modulerende ketels én losse radiatorknoppen ondersteunt. Maar is het iets voor jou? Dat lees je in deze gids over het assortiment van Tado. Je ontdekt hoe het samenwerkt met HomeKit om de temperatuur te regelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.