‘Met deze tool test Apple de AirPods op vuil of defecten’

Apple zou een nieuwe tool in gebruik genomen hebben als je problemen hebt met je AirPods. Met een speciaal hulpmiddel checkt Apple of er vuil in de AirPods zit of dat er een defect is.

Als je AirPods defect lijken, kan er van alles aan de hand zijn. Vuil vanuit je oren zoals oorsmeer kunnen bijvoorbeeld de uitgangen van de speaker blokkeren, waardoor het geluid doffer klinkt dan de bedoeling is. Maar vuil is niet altijd direct zichtbaar. Om te achterhalen of er sprake is van een defect aan de speakertjes of dat er toch sprake is van een blokkering, heeft Apple volgens een bron nu een nieuwe tool in gebruik. In de Apple Store kunnen ze daardoor beter zien wat er mis is met de AirPods.

‘Nieuwe tool checkt mogelijke AirPods defecten’

Afbeeldingen van de nieuwe tool zijn gedeeld door @choco_bit, een geruchtenlekker die wel vaker geheime informatie van Apple naar buiten brengt. De tool is een uitbreiding op Apple’s iPhone-audio test.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

In een speciale mal stopt Apple Support een speciaal geprepareerde iPhone, voorzien van een app voor diagnostische doeleinden. Linksonder is plek om de twee AirPods in te stoppen, zodat de oordopjes gericht zijn naar de microfoon van de iPhone in diezelfde mal. Op deze manier kan Apple testen of er daadwerkelijk sprake is van een defect of dat vuil of misschien wel een slecht gehoor van de gebruiker de boosdoener is.

De nieuwe tool zou het voor Apple makkelijker maken om gebruikers met klachten te helpen. Soms is het namelijk niet nodig om een AirPod te vervangen, want het schoonmaken is dan voldoende. Op dit moment werkt het alleen met de eerste en tweede generatie AirPods. Heb je zelf last van een verminderde geluidskwaliteit, dan kun je eenvoudig je AirPods schoonmaken met een aantal huis-tuin-en-keukenmiddeltjes. Lukt dat toch niet, dan kun je voor een AirPods-reparatie terecht bij onder andere de Apple Store.

Bekijk ook

Zo kun je je AirPods schoonmaken (ook AirPods Max)

Hoe kun je AirPods schoonmaken en vuil verwijderen? Welke middelen heb je daarvoor nodig? Alles over vuil verwijderen uit de AirPods, het oplaaddoosje en het reinigen van de AirPods Max lees je hier.

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.