LG televisies 2018

LG start met uitrol AirPlay 2 en HomeKit voor televisies uit 2018

Het gaat toch gebeuren!
LG is gestart met de uitrol van AirPlay 2- en HomeKit-updates voor televisies uit 2018. LG trok te belofte om de 2018-modellen een update te geven opeens weer in, maar kwam er later weer op terug. Gelukkig lijkt het uiteindelijk nog helemaal goed te komen.

Update 28 december 2020: Nog net voor het einde van het jaar trakteert LG de gebruikers op een update voor televisies uit 2018. Het gaat onder andere om de LCD-modellen met SK en UK in het typenummer en de OLED-modellen met B8 tot en met Z8. Deze tv’s draaien op webOS 4.0. Met dank aan tipgevers Frank en Maarten.

Update 7 september 2020: Na het goede nieuws van dit voorjaar en het slechte nieuws van eerder deze maand, is er nu tóch weer goed nieuws: in een aankondiging op Twitter laat LG weten dat AirPlay 2- en HomeKit-ondersteuning wel degelijk gepland staat voor de tv’s uit 2018. De eerdere tweet waarin LG de komst van de update ontkende, is inmiddels verwijderd. LG belooft nu dat de AirPlay 2- en HomeKit-update voor de 2018-modellen later dit jaar uit komt. Meer informatie deelt het bedrijf zodra de update uit is.

We zouden echter nog niet te vroeg juichen. LG heeft nu al een paar keer beloofd dat de update naar de 2018-modellen komen, om dit vervolgens weer te ontkrachten. Wij geloven het pas als de update daadwerkelijk beschikbaar is.

Tegelijkertijd laat het bedrijf weten dat de Apple TV-app nu wereldwijd beschikbaar is op de OLED en Super UHD 2018-modellen van LG. Wij schreven eind vorige maand al dat de Apple TV-app beschikbaar is op LG-tv’s uit 2018.

Bekijk ook

Apple's TV-app vanaf nu beschikbaar op LG tv's uit 2018

Apple heeft de TV-app ook uitgebracht op smart tv's van LG. Aanvankelijk was de app alleen beschikbaar op modellen uit 2019. Inmiddels zijn ook de modellen uit 2018 aan de beurt.

Update 3 september 2020: Eerder dit voorjaar leek het erop alsof er goed nieuws was voor bezitters van LG-tv’s uit 2018. In een supportdocument was te lezen dat modellen uit 2018 later dit jaar toch nog een update voor AirPlay 2 krijgen. Nu laat LG aan een gebruiker weten (via MacRumors) dat dit toch niet het geval is. LG zegt dat er ‘geen plannen zijn om tv’s van voor 2019 te updaten met AirPlay 2 of HomeKit-functies’.

Bij de eerste aankondiging van LG voor de ondersteuning van AirPlay 2 en HomeKit begin 2019, waren veel gebruikers teleurgesteld dat modellen van 2018 geen update kregen. Dat komt vooral omdat Samsung sommige modellen uit 2018 wel voorzien heeft van AirPlay 2, terwijl televisies van Sony uit 2018 naast AirPlay 2 ook HomeKit aan boord hebben. Er is zelfs een petitie opgestart, waar meer dan 20.000 mensen hun handtekening op gezet hebben.

Helaas heeft dat dus niet gezorgd voor de komst van de update voor de 2018-modellen. Wat de exacte reden is waarom LG er toch vanaf ziet, is niet duidelijk. Mogelijk gaat het om een fout in het supportdocument van destijds. Een andere mogelijkheid is dat LG de functie wel overwoog, maar er nu toch vanaf gezien heeft.

Ben je nu op zoek naar een ander model? In ons overzicht vind je welke televisies AirPlay 2 ondersteunen.

Bekijk ook

Deze televisies zijn geschikt voor AirPlay 2

In deze gids laten we zien welke televisies op dit moment geschikt zijn voor AirPlay 2. Met deze techniek kun je vanaf je iPhone of iPad direct muziek of video streamen naar je televisie, zonder tussenkomst van een ander apparaat.

Oorspronkelijk artikel april 2020:
De LG-update voor televisies uit 2019 kwam vorig jaar zomer beschikbaar. Daarmee leek bij LG de kous af: de fabrikant zei dat ze “niet konden garanderen” dat er op oudere modellen een fijne gebruikerservaring geleverd zouden worden. Alleen de nieuwere modellen zouden ondersteuning voor HomeKit en AirPlay 2 krijgen. Maar nu lijkt de fabrikant toch een helpende hand toe te steken voor mensen die een wat oudere televisie hebben en misschien heeft dat wel te maken met een petitie, die door meer dan 20.000 mensen werd ondertekend. Ook bepaalde modellen uit 2018 krijgen de update. Dat blijkt uit een supportdocument dat LG op de website heeft gezet.

LG-update voor televisies uit 2018

Het gaat om diverse smart-tv’s uit 2018, namelijk de LCD-modellen met SK en UK in het typenummer en de OLED-modellen met B8 tot en met Z8. Deze tv’s draaien op webOS 4.0. De software zal in de meeste landen beschikbaar komen en wordt in oktober 2020 verwacht. Er zijn slechts enkele uitzonderingen waar de update niet uit komt: China, Iran, Soedan, Syrië en Venezuela.

Bepaalde LG-televisies uit 2018 krijgen later dit jaar ook de TV-app, zodat een nog grotere groep mensen naar de dienst Apple TV+ kan gaan kijken.

LG 2018 televisies

AirPlay 2 zorgt ervoor dat je video’s, muziek, podcasts en andere content direct vanaf je iPhone, iPad en Mac kunt streamen naar een televisie. Je hebt dan geen Apple TV meer nodig. De HomeKit-ondersteuning zorgt ervoor dat je makkelijk het geluidsvolume, de bron en de aan/uitknop kunt regelen, zonder dat je een andere afstandsbediening nodig hebt. Je regelt het dan via de Woning-app op je iPhone.

Bekijk ook

AirPlay 2-update voor LG-tv's vanaf vandaag beschikbaar

LG heeft laten weten dat de aankomende HomeKit-update voor de haar televisies vanaf 25 juli beschikbaar is. De update is alleen beschikbaar voor de nieuwste tv's uit 2019.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 07 september: LG heeft opnieuw van zich laten horen en belooft nu wél een AirPlay 2- en HomeKit-update uit te brengen voor de 2018-modellen.
  • 2020 - 03 september: Artikel bijgewerkt met nieuwe reactie en gewijzigde plannen van LG.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

71 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.