LG televisie met HomeKit en AirPlay 2.

AirPlay 2-update voor LG-tv’s vanaf vandaag beschikbaar

Enkel op de nieuwste 2019-modellen
LG heeft laten weten dat de aankomende HomeKit-update voor de haar televisies vanaf 25 juli beschikbaar is. De update is alleen beschikbaar voor de nieuwste tv's uit 2019.

Afgelopen januari was LG één van de eerste televisiemakers die aankondigde haar toestellen te voorzien van HomeKit en AirPlay 2. Bij deze aankondiging van LG-televisies met AirPlay 2 liet het bedrijf nog weten dat de update voor 2019 gepland stond. Nu heeft LG bekendgemaakt dat we niet al te lang op de update hoeven te wachten.


Update 25 juli 2019: LG bevestigt opnieuw dat de update alleen beschikbaar is voor de 2019-modellen van de smart-tv’s. Er komt (voorlopig) geen update voor oudere tv’s. Eerder ontstond er wat verwarring, doordat de PR-afdeling van LG UK beweerde dat de update beschikbaar zou komen voor ‘alle LG TV-modellen met AI ThinQ, zowel de huidige als de oudere modellen’. In een statement tegenover 9to5Mac zegt LG dat dit niet juist is:

LG kan niet garanderen dat tv-modellen van vóór 2019 dezelfde naadloze ervaring kunnen leveren. Daarom heeft LG momenteel geen plannen om de tv’s voor 2019 te updaten voor AirPlay 2 of HomeKit, hoewel dit in de toekomst misschien een mogelijkheid is.

De deur staat dus op een piepklein kiertje, maar voorlopig hoef je er echt niet op te rekenen dat de update beschikbaar komt op modellen uit 2018 of eerder.

Update 24 juli 2019: LG heeft nu in een persbericht officieel laten weten dat de update voor AirPlay 2 en HomeKit op geselecteerde televisies vanaf 25 juli uitgerold wordt in meer dan 140 landen. Mocht je de update op 25 juli nog niet zien, dan wordt aangeraden om het volgende week of de week erna nog eens te proberen.

LG televisie met HomeKit en AirPlay 2.

LG legt verder uit wat er zoal mogelijk is met de update. Zo kun je dankzij AirPlay 2 al je content van je iPhone of iPad naar je televisie streamen. De HomeKit-functie laat je je televisie in de Woning-app zetten, zodat je hem aan kan zetten, van bron kan wisselen, het volume aan kan passen en kan meenemen in je automatiseringen. Deze HomeKit-functie ontbreekt bijvoorbeeld bij Samsung. De TV-app komt niet beschikbaar op de LG-tv’s.

Update 23 juli 2019: Op Twitter laat LG Australië weten dat de HomeKit-update voor haar geschikte televisies volgende week verschijnt. Dat zou betekenen dat de update in de week van maandag 29 juli beschikbaar komt. Om de functies van HomeKit en AirPlay 2 op deze LG-tv’s te kunnen gebruiken, heb je minimaal iOS 12.4 nodig.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

AirPlay 2-update voor LG-tv’s halverwege 2019

In een persbericht laat LG weten dat de leveringen van haar nieuwste televisies wereldwijd gestart wordt. Daarin vermeldt het bedrijf ook dat de eerder aangekondigde AirPlay 2-update halverwege het jaar verschijnt. Als alles zonder vertraging loopt, kunnen we de update dus waarschijnlijk ergens tussen juni en september verwachten. Dankzij de update verschijnt de televisie in de Woning-app, kun je hem automatiseren met andere HomeKit-accessoires, kun je streamen met AirPlay 2 en Siri gebruiken. Google Assistent is standaard al inbegrepen en er wordt ook nog gewerkt aan een update voor Amazon Alexa.

LG 2019 smart-tv.

Bij de aankondiging van de HomeKit-update was er veel teleurstelling onder bezitters van huidige modellen. De update werd namelijk alleen aangekondigd voor de nieuwste 2019-serie en verschijnt dus niet voor tv’s uit 2018 en 2019. Nederlander Doney den Ouden was het er niet mee eens en startte een petitie, waar inmiddels bijna 8000 handtekeningen voor gezet zijn. Het lijkt er nu op dat LG niet van plan is om hier naar te luisteren, want de update staat vooralsnog alleen gepland voor de 2019-serie. Het gaat dus om deze modellen:

  • LG OLED (2019)
  • LG NanoCell SM9X series (2019)
  • LG NanoCell SM8X series (2019)
  • LG UHD UM7X series (2019)

Gebruikers van oudere modellen met webOS hebben wel een manier gevonden om HomeKit-support toe te voegen via Homebridge. Op Github is een plugin voor Homebridge te vinden die dit mogelijk maakt. Je hebt hiervoor wel iOS 12.2. nodig. Deze update verschijnt waarschijnlijk later deze maand. Meer over de functies van iOS 12.2 lees je in ons artikel.

Bekijk ook

iOS 12.2 functies: deze vernieuwingen vind je in de nieuwste update

iOS 12.2 is hier! Welke nieuwe functies en vernieuwingen zitten erin? In dit artikel praten we je bij over de iOS 12.2 functies die je nu meteen zelf kunt proberen!

Naast LG komt ook Sony nog met updates. De AirPlay 2-update voor Samsung-televisies is sinds mei beschikbaar. Samsung biedt voor AirPlay 2 wel een update aan voor de 2018-modellen. In Amerika komt het merk Vizio ook met updates voor de 2017-modellen. Check ons artikel voor een overzicht van AirPlay 2-televisies.

Bekijk ook

Deze televisies zijn geschikt voor AirPlay 2

In deze gids laten we zien welke televisies op dit moment geschikt zijn voor AirPlay 2. Met deze techniek kun je vanaf je iPhone of iPad direct muziek of video streamen naar je televisie, zonder tussenkomst van een ander apparaat.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 25 juli: Verduidelijking over geschikte modellen toegevoegd.
  • 2019 - 24 juli: Artikel bijgewerkt met officiële aankondiging van LG.
  • 2019 - 23 juli: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Reacties: 30 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.