LG 2019 smart-tv.

AirPlay 2-update voor LG-tv’s verschijnt halverwege 2019

LG heeft laten weten dat de aankomende HomeKit-update voor de haar televisies halverwege 2019 beschikbaar is. Er is helaas minder goed nieuws voor mensen met een ouder model.

Afgelopen januari was LG één van de eerste televisiemakers die aankondigde haar toestellen te voorzien van HomeKit en AirPlay 2. Bij deze aankondiging van LG-televisies met AirPlay 2 liet het bedrijf nog weten dat de update voor 2019 gepland stond. Nu heeft LG bekendgemaakt dat we niet al te lang op de update hoeven te wachten.

AirPlay 2-update voor LG-tv’s halverwege 2019

In een persbericht laat LG weten dat de leveringen van haar nieuwste televisies wereldwijd gestart wordt. Daarin vermeldt het bedrijf ook dat de eerder aangekondigde AirPlay 2-update halverwege het jaar verschijnt. Als alles zonder vertraging loopt, kunnen we de update dus waarschijnlijk ergens tussen juni en september verwachten. Dankzij de update verschijnt de televisie in de Woning-app, kun je hem automatiseren met andere HomeKit-accessoires, kun je streamen met AirPlay 2 en Siri gebruiken. Google Assistent is standaard al inbegrepen en er wordt ook nog gewerkt aan een update voor Amazon Alexa.

LG 2019 smart-tv.

Bij de aankondiging van de HomeKit-update was er veel teleurstelling onder bezitters van huidige modellen. De update werd namelijk alleen aangekondigd voor de nieuwste 2019-serie en verschijnt dus niet voor tv’s uit 2018 en 2019. Nederlander Doney den Ouden was het er niet mee eens en startte een petitie, waar inmiddels bijna 8000 handtekeningen voor gezet zijn. Het lijkt er nu op dat LG niet van plan is om hier naar te luisteren, want de update staat vooralsnog alleen gepland voor de 2019-serie. Het gaat dus om deze modellen:

  • LG OLED (2019)
  • LG NanoCell SM9X series (2019)
  • LG NanoCell SM8X series (2019)
  • LG UHD UM7X series (2019)

Gebruikers van oudere modellen met webOS hebben wel een manier gevonden om HomeKit-support toe te voegen via Homebridge. Op Github is een plugin voor Homebridge te vinden die dit mogelijk maakt. Je hebt hiervoor wel iOS 12.2. nodig. Deze update verschijnt waarschijnlijk later deze maand. Meer over de functies van iOS 12.2 lees je in ons artikel.

Naast LG komen ook Samsung en Sony met updates. Samsung biedt voor AirPlay 2 wel een update aan voor de 2018-modellen. In Amerika komt het merk Vizio ook met updates voor de 2017-modellen. Check ons artikel voor een overzicht van AirPlay 2-televisies.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2019, 9:03
Bron Bron LG
Categorie Accessoires
Onderwerpen airplay, homekit, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.