TV-app op LG-televisie.

Apple’s TV-app vanaf nu beschikbaar op LG tv’s uit 2018

Eerder al voor LG 2019-televisies
Apple heeft de TV-app ook uitgebracht op smart tv's van LG. Aanvankelijk was de app alleen beschikbaar op modellen uit 2019. Inmiddels zijn ook de modellen uit 2018 aan de beurt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 21 augustus 2020: De Apple TV-app is nu ook beschikbaar op bepaalde LG-televisies uit 2018. LG heeft hiervoor een update uitgebracht. Op Twitter en via andere kanalen melden gebruikers dat de update er is. Eigenaren van een LG-televisie kunnen de Apple TV-app vinden via de LG Home app launcher. Je kunt vervolgens toegang krijgen tot Apple TV+ en je abonneren op kanalen. Verder kun je je iTunes-bibliotheek met gehuurde en gekochte films zien.

LG heeft geen details gegeven welke tv’s ondersteuning krijgen. Bij de 2019-modellen waren het alle OLED-tv’s, de NanoCell-modellen (SM9X en SM8X) en de UHD-modellen (UM7X en UM6X).


LG heeft verder nog beloofd dat AirPlay 2 en HomeKit op de 2018-televisies beschikbaar komt voor oktober 2020. Dit geldt bijvoorbeeld voor de LED-televisies uit de SK- en UK-serie en de OLED-televisies uit de B8- en Z8-serie. In de nu verschenen update zit nog geen AirPlay 2 en HomeKit.

Update 3 februari 2020: LG heeft aangekondigd dat de TV-app vanaf vandaag beschikbaar is op LG tv’s uit 2019. Je vindt de app nu in de LG Home Launcher op de OLED tv’s en NanoCell tv’s uit 2019 en komt later deze maand naar de UHD-serie uit hetzelfde jaar. Later dit jaar komt de app nog naar modellen uit 2018, zoals eerder al bekendgemaakt werd.

TV-app op LG-televisie.

Met de TV-app kun je je abonneren op Apple TV+ en kijken naar series als The Morning Show, See en de aankomende serie Mythic Quest: Raven’s Banquet. In de TV-app kijk je ook naar huur- en koopfilms uit de iTunes Store en kun je je abonneren op Apple TV Channels. In Nederland zijn dat Starzplay en Smithsonian Channel Plus.

Oorspronkelijk artikel 6 januari 2020:

TV-app komt naar LG-tv’s

De TV-app van Apple is de thuisbasis van Apple TV+, maar ook van films uit de iTunes Store. De app is standaard beschikbaar op iPhone, iPad, Mac en Apple TV. Sinds vorig jaar vind je de app ook op enkele modellen Samsung-tv’s, de Amazon Fire TV en Roku-mediaspelers. Apple liet eerder al weten dat de app zijn opwachting maakt op op televisies van LG, maar nu heeft de televisiefabrikant zelf meer bekendgemaakt.

De app wordt voor het eerst toegevoegd op de 2020-modellen, die later dit jaar beschikbaar komen. Pas daarna wordt de app via een update vrijgegeven voor modellen uit 2018 en 2019. Het is goed nieuws dat de app niet exclusief is voor de nieuwste modellen. Bij de ondersteuning voor HomeKit en AirPlay 2 is dat bij LG wel het geval, want die functies vind je alleen op modellen uit 2019 en nieuwer. Alle televisies draaien op het besturingssysteem webOS. De modellen die de TV-app krijgen zijn de LG OLED en LG NanoCell-modellen.

LG OLED 8K televisie.

In de TV-app kijk je naar content van Apple TV+ en speel je je gehuurde en gekochte iTunes-films. Je kan de TV-app ook gebruiken om te zoeken naar content van andere diensten, waaronder Disney+, hayu, Amazon Prime en Netflix. Het is daarmee een soort universele app waarmee je kan zien op welke diensten een film of serie beschikbaar is. Om een film of serie van andere diensten daadwerkelijk te bekijken, wissel je automatisch naar de app van de desbetreffende dienst.

Bekijk ook

Apple TV-app: dit moet je weten over Apple's TV-app

De TV-app is een app waarmee je naar films en series kunt kijken. Je vindt er de Originals van Apple TV+ de eigen streaming videodienst van Apple. Daarnaast vind je er iTunes-films en content van andere diensten. Welke opties heeft de TV-app en wat kun je ermee?

Tot slot vind je in de TV-app nog de Apple TV Channels. In Nederland is, naast Apple TV+, Starzplay de enige beschikbare dienst. Je abonneert je op deze dienst binnen de TV-app en kijkt dan ook via deze app naar alle content. Al deze functies vind je later dit jaar dus ook standaard op de nieuwere tv’s van LG. Heb je een televisie van Samsung, dan heb je misschien mazzel. Sinds mei vorig jaar vind je op Samsung-tv’s de TV-app en AirPlay 2.

Bekijk ook

Update voor Samsung tv's voegt AirPlay 2 en TV-app toe

Samsung heeft een update uitgebracht voor haar nieuwste televisies. Vanaf nu vind je standaard op deze tv's ondersteuning voor AirPlay 2 en de nieuwe TV-app.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 04 februari: Artikel bijgewerkt na komst van TV-app op modellen uit 2019.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 augustus 2020 om 13:27
Onderwerp
Categorie
Accessoires
19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.