iPhone 14 Pro voorkant kleuren

Reacties voor: Verschillen iPhone 11 Pro vs iPhone 14 Pro: is nu het moment om te upgraden?

Heb je een iPhone 11 Pro en denk je eraan om over te stappen naar een nieuw model? Dan is de iPhone 14 Pro misschien wel je volgende toestel. In dit artikel check je de verschillen tussen de iPhone 11 Pro vs iPhone 14 Pro.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Ik ben erg blij met dit soort artikelen, makkelijk om zo alle verschillen op een rijtje te hebben. Het had alleen voor mij iets eerder moeten komen, twee weken geleden zelf zitten zoeken en besloten mijn 11 Pro door een 14 Pro te vervangen. Maar nu lees ik toch nog een paar puntjes die ik niet had gezien 🙂

  2. @Leon: Zoals welke punten dan?

  3. En wat is het verschil tussen de 3G en 14 Pro? Natuurlijk is de 14 beter dan 11 🤦🏻‍♂️

  4. Wel veemd om te lezen dat de behuizing van al bovenstaande iPhones uit een niet bestaand materiaal genaamd “roestvrij staal” bestaat.
    Alle metalen, van ijjzer tot en met goud oxideren namelijk.
    Roestvast staal lijkt me dan ook een stuk waarschijnlijker.

    • @Jurgen: Roestvrij staal is gewoon een veelgebruikte benaming die ook door Apple zelf gebruikt wordt. Misschien technisch niet helemaal correct, maar deze benaming is ingeburgerd en wordt over het algemeen geaccepteerd en vaker gebruikt dan roestvast staal.

  5. Origineel geplaatst door Eh
    @Leon: Zoals welke punten dan?

    Ik had er bijvoorbeeld niet bij stilgestaan dat ik nu geen autofocus en nachtmodus op de frontcamera heb en met de 14pro straks wel

  6. Ik houd voorlopig mijn 11 pro. Zeker met de huidige prijzen. Misschien dat ik er wel een nieuwe accu in laat zetten.

    Ik denk dat je in de praktijk vooral de 120hz en het fellere scherm gaat merken zeker buiten.

  7. Origineel geplaatst door Maarten
    Ik houd voorlopig mijn 11 pro. Zeker met de huidige prijzen. Misschien dat ik er wel een nieuwe accu in laat zetten.

    Ik precies hetzelfde, ga ook een nieuwe accu erin laten zetten en stap wel weer in bij de 16 of zo. Te weinig nieuws..

  8. Ik heb gisteren even een snelle berekening gedaan hoe “rendabel” het is om over te stappen. Ik ben gemakshalve even uitgegaan van de upgrade van een Pro/256GB versie en heb zitten vergelijken met verschillende iPhone versies. Daaruit komt dat als je nu zit met een 11 Pro, 256GB en twijfelt om over te gaan naar een 14 Pro, 256GB, dat het niet echt heel veel meer uitmaakt om nog een jaar te wachten. Het omslagpunt ligt dus op pakweg 3 jaar tot 4 jaar wachten. Het toestel is nog in gave conditie, geen overdreven krassen et cetera.

    Even de cijfers. Ik ben overal uitgegaan van de Pro versie (behalve de Xs, toen bestond die nog niet). Overal ga ik uit van de 256GB versie. Je geeft 1459 euro uit voor de 14 Pro, 256GB en je krijgt een bedrag ‘x’ terug voor inruil bij Apple.

    13 Pro -> 14 Pro: terug 615 euro, bijbetalen 844 euro. Dit jaar moest je 844 euro sparen,
    12 Pro -> 14 Pro: terug 450 euro, bijbetalen: 1009 euro. Per jaar moest je 504 euro sparen,
    11 Pro -> 14 Pro: terug 315 euro, bijbetalen: 1144 euro. Per jaar moest je 381 euro sparen,
    Xs -> 14 Pro: terug 165 euro, bijbetalen: 1294 euro. Per jaar moest je 323 euro sparen,
    X -> 14 Pro: terug 145 euro, bijbetalen: 1314 euro. Per jaar moest je 262,50 euro sparen.

    Het meest onvoordelige is de jaarlijkse update. Dit was voorheen anders maar met de gestegen prijzen en gedaalde inruilwaarde is het flink oninteressant geworden om jaarlijks te updaten. De echte gadget liefhebber kan zich voorstellen om om het jaar te updaten. Is nog steeds kostbaar maar vanuit de liefhebberij is het te rechtvaardigen.

    Langer wachten is economisch gezien altijd beter. Je ziet dat de meerkosten, verdeeld per jaar, blijven zakken. Dit ga je ook zien wanneer je de iPhone8, 256GB toevoegt in het lijstje. Het wordt echter wel lastiger om het toestel in gave conditie te houden. Hoe ouder het toestel is, hoe meer beschadingkjes het zal oplopen. Dit heeft invloed op de inruilwaarde. Desondanks zul je zien dat zelfs een iPhone 8, 256GB met allerlei beschadigingen, je jaarlijks minder kost dan de iPhone X, 256GB. Apple geeft namelijk niks terug voor het toestel maar je hebt zes jaar lang niks uitgegeven. De 1459 euro uitgave betekent dat je in die zes jaar elk jaar 243 euro hebt moeten sparen om nu 1459 uit te kunnen geven.

    Het “omslagpunt” moet je dus meer zien als een manier van “goedpraten”. Wat vind ik acceptabel om te hebben moeten sparen. Die vraag is voor ieder anders te beantwoorden maar als je 300 tot 400 euro (per jaar) spaargeld een acceptabel bedrag vindt dan lijkt drie of vier jaar het magische nummer.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.