watchOS 9 Update

watchOS 9.0.1 staat klaar: kleine update voor Apple Watch Ultra

Voor de Apple Watch Ultra staat een update klaar in de vorm van watchOS 9.0.1. De update is alleen beschikbaar voor deze gloednieuwe smartwatch.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

watchOS 9.0.1 beschikbaar voor Apple Watch Ultra

watchOS 9.0.1 is een kleine update, die verschijnt vlak voordat de Apple Watch Ultra beschikbaar komt. De trotse bezitters van een Ultra zullen deze update moeten installeren zodra ze de smartwatch uit de verpakking halen. Het gaat om buildnummer 20R8380. Dit is de eerste update nadat watchOS 9 voor iedereen met een geschikte Apple Watch werd uitgebracht.


Apple geeft meestal geen details over welke verbeteringen er doorgevoerd zijn. Dat geldt wel voor eventuele beveiligingsverbeteringen, die op een later moment door Apple nog uitgebracht worden.

watchOS 9.0.1 downloaden

Om de update uit te voeren op je Apple Watch Ultra, doe je het volgende op de gekoppelde iPhone:

  1. Ga naar Mijn Watch > Algemeen.
  2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
  3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, houd je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan lang uur duren, dus wees vooral geduldig. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt. Om de installatie af te ronden is het vereist om de Apple Watch aan de lader te hangen, dus hou daar rekening mee.

Je kan ook direct updaten via de Apple Watch Ultra zelf:

  1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Ga naar Algemeen > Software-update.
  3. Wacht tot de Apple Watch gaat zoeken naar de update.
  4. Tik op Downloaden.
  5. Na het downloaden leg je de Apple Watch aan de oplader. Het installeren begint automatisch.

Lukt het installeren niet? Voor watchOS installatieproblemen, lees je ons bijbehorende artikel.

Bekijk ook

Lukt het installeren van watchOS niet? Deze tips helpen

Heb je last van watchOS installatieproblemen? Lukt het instellen van de nieuwste watchOS-update niet? In dit artikel helpen we je op weg als je problemen hebt met het updaten van je Apple Watch.

Toch op het laatste moment spijt dat je er niet eentje besteld hebt? Je kunt nog steeds een pre-order plaatsen:

Prijzen Apple Watch Ultra

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

watchOS 9

watchOS 9 is de grote update voor je Apple Watch van 2022. Er zitten heel wat nieuwe functies in watchOS 9, vooral op het gebied van sport en gezondheid. Lees hier of jouw Apple Watch voor watchOS 9 geschikt is. De officiële release van watchOS 9 was 12 september 2022, tegelijk met iOS 16 en tvOS 16. Lees ook onze watchOS 9 review en onze watchOS 9 FAQ met vragen en antwoorden. watchOS 9 is in 2023 opgevolgd door watchOS 10.

watchOS 9

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.