iOS 17 Update

iOS 17.1 en iPadOS 17.1 nu beschikbaar: dit moet je weten

Apple heeft iOS 17.1 en iPadOS 17.1 uitgebracht. Het is de eerste grote aanvullende update van de nieuwste softwareversies, waarin weer nieuwe functies zitten.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Traditiegetrouw brengt Apple eind oktober de eerste middelgrote update van de nieuwe versies van de besturingssystemen uit. Daarin zitten vaak nieuwe functies. En deze keer is dat dus niet anders, want iOS 17.1 met nieuwe functies is nu beschikbaar, evenals iPadOS 17.1.

De nieuwste iOS-update wordt momenteel uitgerold. Het kan daardoor even duren voordat de update voor jou zichtbaar is. Meestal rolt Apple de updates uit vanaf 19:00 Nederlandse tijd. Het heeft geen zin om in de reacties te melden dat je de update nog niet ziet. Zie ook ons artikel over iOS-installatieproblemen.

iOS 17.1 beschikbaar: dit zit erin

In iOS 17.1 voegt Apple een aantal uitgestelde iOS 17-functies toe, waaronder AirDroppen als je bij elkaar vandaan bent en de favorieten die de hartjes vervangen in Apple Music. Het was al mogelijk om artiesten als favoriet te markeren, maar dat kan nu dus ook voor albums en nummers. Ook kun je in Apple Music bij je eigen afspeellijsten verschillende artwork kiezen, zonder zelf iets te hoeven uploaden.

Daarnaast zorgt iOS 17.1 voor nieuwe functies in combinatie met watchOS 10.1. Zo kun je de Tik dubbel-functie instellen voor de nieuwe Apple Watches en kun je ook NameDrop gebruiken met de Apple Watch. Voor alle nieuwe functies van iOS 17.1 lees je ons aparte overzicht.

Bekijk ook

Dit zijn de 16 nieuwe functies van iOS 17.1

Met iOS 17.1 komen er weer nieuwe functies naar de iPhone en iPad, bijvoorbeeld in Apple Music. In dit artikel zetten we alle nieuwe functies van iOS 17.1 en de andere nieuwe updates voor je op een rij.

Releasenotes iOS 17.1

Dit zijn de officiële releasenotes van iOS 17.1:

Deze update maakt het mogelijk dat overdrachten via AirDrop verder gaan via het internet wanneer je je buiten AirDrop-bereik begeeft. De versie bevat ook verbeteringen voor de functie ‘Stand-by’ en Apple Music, en biedt ook andere functies, probleemoplossingen en beveiligingsupdates voor je iPhone.

AirDrop
• De overdracht van materiaal gaat verder via het internet wanneer je je buiten AirDrop-bereik begeeft

StandBy
• Nieuwe opties om te bepalen wanneer het scherm wordt uitgeschakeld (iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max)

Music
• De favorietenfunctie is uitgebreid en omvat nu ook nummers, albums en afspeellijsten, en je kunt een filter toepassen om je favorieten in de bibliotheek weer te geven
• Nieuwe verzameling omslagillustraties biedt ontwerpen waarin de kleur zich aanpast aan de muziek in je afspeellijst
• Onder aan elke afspeellijst worden suggesties voor nummers weergegeven, wat het gemakkelijk maakt om muziek toe te voegen die goed bij je afspeellijst past

This update also includes the following improvements and bug fixes:
• Optie om een specifiek album te kiezen voor gebruik met ‘Foto’s shuffelen’ op het toegangsscherm
• Woning-sleutelondersteuning voor Matter-sloten
• Verbeterde betrouwbaarheid van de synchronisatie van schermtijdinstellingen op apparaten
• Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat de privacyinstelling ‘Belangrijke locatie’ opnieuw kon worden ingesteld bij het overzetten of het voor de eerste keer koppelen van een Apple Watch
• Er is een probleem verholpen waarbij de namen van inkomende bellers niet verschenen wanneer je je al in een ander gesprek bevond
• Er is een probleem verholpen waarbij aangepaste en aangeschafte beltonen niet verschenen als opties voor je sms-toon
• Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat het toetsenbord minder goed reageerde
• Optimalisatie van ongelukdetectie (alle iPhone 14- en iPhone 15-modellen)
• Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat beelden op het scherm konden blijven staan


Sommige functies zijn mogelijk niet in alle regio’s of op alle Apple apparaten beschikbaar. Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina:
https://support.apple.com/kb/HT201222

iOS 17.1 downloaden

Om iOS 17.1 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via je computer. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac en open de Finder (of iTunes in macOS Mojave of ouder). Windows-gebruikers openen iTunes. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Bekijk ook

iPhone updaten: zo kun je de nieuwste iOS-versie installeren

Hoe kun je de software op je iPhone bijwerken naar de nieuwste versie van iOS? In deze tip leggen we uit hoe de iPhone updaten werkt, met of zonder computer.

Gebruikte je een testversie en wil je geen beta’s meer ontvangen? Vergeet je niet af te melden voor het betaprogramma mocht je geen beta meer willen draaien.

Bekijk ook

Zo kun je je afmelden voor de beta's van iOS, watchOS, macOS en tvOS

Als je geen publieke betaversies van iOS, iPadOS, watchOS, macOS en tvOS meer wilt installeren, kun je je hiervoor eenvoudig afmelden. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet.

Waarom zie ik de update (nog) niet?

Het kan soms even duren voordat jij de update op jouw toestel te zien krijgt. Dat heeft ermee te maken dat Apple deze updates gefaseerd uitrolt. Hoe dit zit lees je in dit artikel: Dit is waarom het langer duurt voordat iOS-updates automatisch geïnstalleerd worden. Als het na een tijdje nog niet lukt om iOS te updaten, lees dan ons artikel over iOS-installatieproblemen.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.