WeatherPro

Opnieuw problemen bij WeatherPro-app

Compleet vernieuwde versie 5.0 was al bijna klaar
De ooit zo populaire weerapp WeatherPro houdt ermee op. Na een overname zijn de makers gestopt met de verdere ontwikkeling van de app, terwijl ze al een complete update hadden klaarliggen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 5 januari 2024: Hoera, de app werkt weer!

Update 2 januari 2024: De makers van de weerapp Weather Pro waren al in 2020 gestopt met de verdere ontwikkeling van de app, maar deze kon nog wel gebruikt worden. Vanaf 13 januari 2024 wordt de app nog minder bruikbaar en krijg je geen data meer. Premium-gebruikers die de 14-daagse verwachting willen bekijken krijgen geen data meer te zien. De standaardversie van de app bevat een 7-daagse weersverwachting, die nu nog wel te bekijken is, maar ook daarna mogelijk geen data meer toont. Het zou gaan om problemen met de database en het is de vraag of de huidige eigenaar van de app (DTN) nog zin heeft om het uit te zoeken.

Hieronder lees je ons oorspronkelijke bericht van 1 september 2020.

WeatherPro-app stopt

Je kunt de huidige versie van de WeatherPro-app blijven gebruiken, maar er komen geen nieuwe functies meer. WeatherPro wordt gemaakt door de Duitse tak van MeteoGroup en is een tijdje geleden overgenomen door het Amerikaanse concern DTN. Dit bedrijf werkt aan een nieuwe weerapp, die wereldwijd beschikbaar moet komen en WeatherPro moet vervangen. Het is daarom niet verstandig om nog geld uit te geven aan betaalde functies van WeatherPro.


WeatherPro staat in onze lijst met de beste weerapps voor iPhone en iPad en is ook in Nederland erg populair. De app kreeg al sinds mei 2018 geen updates meer, maar gebruikers hadden goede hoop dat er iets nieuws aan zat te komen. In februari 2020 werd de beta vrijgegeven van een compleet vernieuwde versie WeatherPro 5.0. Door de overname door DTN zijn deze plannen echter gesneuveld, al wil MeteoGroup er zelf weinig over loslaten. Ook DTN laat weinig los over de toekomstplannen. Het is daardoor ook onduidelijk of de huidige betalende gebruikers van WeatherPro goedkoop kunnen upgraden.

WeatherPro widget

WeatherPro terug op de Apple Watch

Tot besluit is er ook nog goed nieuws voor de gebruikers van de WeatherPro-app: deze is weer op de Apple Watch te gebruiken. Sinds watchOS 6 was dat niet mogelijk. Voor liefhebbers van weerapps is er nog iets anders om naar uit te kijken. In maart 2020 heeft Apple de weerapp Dark Sky overgenomen en dat zou tot verbeteringen in de standaard Weer-app kunnen leiden. De app werd hoog gewaardeerd, maar is niet in de Europese App Stores te downloaden.

Alternatieven voor WeatherPro

Zoek je een alternatief? Dat kan nog een lastige klus worden, omdat maar weinig weerapps zo uitgebreid zijn als WeatherPro. Eén optie is om de huidige WeatherPro-app te blijven gebruiken, zolang dat lukt. Tegen de tijd dat de app uit de lucht wordt gehaald is hopelijk de opvolger van DTN klaar. Een andere optie is om naar Carrot Weather over te stappen, mits je kunt wennen aan de eigenzinnige insteek van deze app. Je kunt in Carrot Weather de data van MeteoGroup instellen als bron, meldt een iCulture-lezer in de reacties hieronder. De kwaliteit van de data zou dan hetzelfde moeten zijn, alleen de manier waarop het gepresenteerd wordt is anders. WeerPlaza en Weather Underground zouden ook alternatieven kunnen zijn. Bekijk onze lijst met de beste weerapps voor iPhone voor meer inspiratie.

Bekijk ook

Dit zijn de beste weerapps voor iPhone en iPad

Dit zijn de beste weerapps voor de iPhone en iPad. Wat is de beste gratis weerapp en welke is het mooist? Welke andere weerapps zijn nog meer de moeite waard? In deze gids zetten we de leukste en meest betrouwbare weerapps voor je op een rij.

Revisiegeschiedenis:

  • 2024 - 05 januari: Na een korte periode waarop de app geen data meer toonde, lijkt alles nu weer te werken.
  • 2020 - 02 september: We hebben het artikel uitgebreid met mogelijke alternatieven. MeteoGroup is een Nederlands bedrijf, maar de app WeatherPro werd gemaakt door de Duitse tak van het bedrijf. Dit hebben we ook verduidelijkt in de tekst.

Reacties: 26 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.