Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts
iOS 17 specificaties

Wanneer komt iOS 17 uit? Alles over de releasedatum en planning

Nu iOS 17 is aangekondigd, wil je nog maar één ding weten: wanneer kan jij ermee aan de slag? Daar geven we in dit artikel antwoord op. Je leest hier alles over de planning en release date van iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10 en meer.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De grote iOS-update is altijd iets waar mensen reikhalzend naar uitkijken. Gratis talloze nieuwe functies voor je iPhone, wie wil dat nou niet? Dit jaar is het de beurt aan iOS 17. De update is net aangekondigd, maar je vraagt je misschien af: wanneer komt iOS 17 mijn kant op? De exacte release date van iOS 17 is nog niet bekend, maar Apple heeft wel al een richtlijn gegeven. Ook is er genoeg af te leiden uit de planning van de afgelopen jaren.

Naast de datum van iOS 17, blikken we ook vooruit op de data van de andere updates die er dit jaar aan komen, zoals watchOS 10, macOS Sonoma en iPadOS 17.

Wanneer komt iOS 17 uit?

Traditiegetrouw heeft Apple de grote iOS-update tijdens de WWDC aangekondigd. Dit is de jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars, waar appmakers leren over nieuwe mogelijkheden van de besturingssystemen zodat ze daar met hun eigen apps volop gebruik van kunnen maken. Nu de updates zijn aangekondigd, is hij nog niet meteen beschikbaar. Je kunt iOS 17 dus ook nu nog niet downloaden, tenzij je geregistreerde ontwikkelaar bent. In dat geval kun je de beta van iOS 17 installeren.

Komt iOS 17 direct na de WWDC uit?

De aankondiging is slechts het begin. Nu de presentatie met nieuwe functies achter de rug is, gaat Apple de gehele zomer lang de update goed testen met hulp van betatesters en ontwikkelaars. De eerste beta van iOS 17 is kort na de aankondiging uitgebracht. Deze wordt vrijgegeven voor geregistreerde ontwikkelaars. Dit jaar kan niet zomaar iedereen meer het profiel downloaden, omdat het stappenplan voor een iOS-beta installeren veranderd is. Je kan nu alleen nog met een bij Apple geregistreerde Apple ID meedoen aan het betaprogramma. Dat geldt voor zowel de ontwikkelaarsbeta als de beta voor publieke testers. De uiteindelijke release date van iOS 17 is pas in september 2023.

Sinds iOS 16.4 moet je geregistreerd zijn als ontwikkelaar om de Developer Beta te installeren. Alleen bij Apple geregistreerde Apple ID’s komen in aanmerking voor de beta. Het is niet meer mogelijk om een profiel te installeren om zo toch mee te kunnen doen aan de ontwikkelaarsbeta, ook als je geen geregistreerde ontwikkelaar bent. Via Instellingen > Algemeen > Software-update kun je de schakelaar voor het ontvangen van ontwikkelaarsbeta’s inschakelen. De instelling kijkt hiervoor of het Apple ID dat je gebruikt bij Apple is geregistreerd als ontwikkelaarsaccount. Is je eigen account niet geregistreerd als ontwikkelaar? Dan kun je onder de schakelaar met een ander Apple ID inloggen dat wel bij Apple als ontwikkelaar geregistreerd staat.

De planning van de updates ziet er daarom als volgt uit:

iOS 17 releasedatum

  • iOS 17 aankondiging: 5 juni 2023
  • iOS 17 beta voor ontwikkelaars: 5 juni 2023 (verwacht)
  • iOS 17 beta voor publieke testers juli 2023 (verwacht)
  • Officiële iOS 17 release: september 2023 (verwacht)

Bekijk ook

Het is zover: dit is er nieuw in iOS 17

Apple heeft iOS 17 officieel aangekondigd en dat betekent dat het is afgelopen met de geruchten. We weten nu voor het eerst zeker welke nieuwe functies eraan zitten te komen in iOS 17. Op deze pagina praten we je bij!

iPadOS 17 releasedatum

Bekijk ook

Apple presenteert iPadOS 17: de volgende stap voor de iPad-software

iPadOS 17 is aangekondigd. Dit is de grote nieuwe update voor de iPad, die later dit jaar voor iedereen beschikbaar komt. In dit artikel lees je wat er nieuw is, welke verbeteringen de update biedt en al het andere dat je over iPadOS 17 moet weten.

watchOS 10 releasedatum

Bekijk ook

watchOS 10 onthuld: dit is de grote update voor de Apple Watch

Apple heeft watchOS 10 aangekondigd, de nieuwste 2023-update voor de Apple Watch. watchOS 10 is misschien wel de grootste update voor de Apple Watch ooit. Lees hier alles over de functies en verbeteringen en al het andere dat je moet weten over watchOS 10.

tvOS 17 releasedatum

  • tvOS 17 aankondiging: 5 juni 2023
  • tvOS 17 beta voor ontwikkelaars: 5 juni 2023 (verwacht)
  • tvOS 17 beta voor publieke testers juli 2023 (verwacht)
  • Officiële tvOS 17 release: september 2023 (verwacht)

Bekijk ook

tvOS 17 officieel: deze verbeteringen krijgt de Apple TV

In tvOS 17 heeft Apple weer wat verbeteringen voor de Apple TV in petto. In dit artikel lees je meer over de verbeteringen die naar de Apple TV komen.

macOS Sonoma releasedatum

Onthoud dat bij macOS de officiële release altijd wat later is dan bij de andere software-updates. We verwachten daarom dat macOS 14 pas in oktober 2023 uitgebracht wordt, net als voorgaande jaren.

Bekijk ook

macOS 14 Sonoma: dit is de volgende grote update voor je Mac

macOS 14 Sonoma is de grote update voor de Mac in 2023 en tijdens de WWDC-keynote heeft Apple alvast de belangrijkste functies onthuld. Maar zit er genoeg in om enthousiast te worden van deze aanstaande Mac-update? Je lees het hier!
Meer over iOS 17
iOS 17 is de grote update voor de iPhone in 2023. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 17, dan vind je in ons artikel de geschikte modellen. De belangrijkste verbeteringen zijn de interactieve widgets, een vernieuwde Telefoon-app met nieuw belscherm, uitgebreidere AirDrop, een nieuwe Stand-by stand als je telefoon horizontaal aan de oplader zit en meer. Lees ook onze artikelen met de beste iOS 17-functies en interessante iOS 17-details en ontdekkingen. De verwachte releasedatum van iOS 17 is in september 2023. De meest recente stabiele iOS-versie is iOS 16.5.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 17

iOS 17 is de aankomende software-update voor de iPhone, die in juni 2023 aangekondigd is. De update wordt vervolgens naar verwachting in september 2023 voor iedereen uitgebracht. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe interactieve widgets, de vernieuwde Telefoon-app met het nieuwe belscherm, de vernieuwde Stand-by modus in horizontale weergave en meer. Lees hier over de beste iOS 17 ontdekkingen, welke iPhones geschikt zijn voor iOS 17 en meer.

iOS 17
0 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.