iOS 14.7 Final.

Nu beschikbaar: iOS 14.7 is uit en dit zijn de 6 nieuwe functies en verbeteringen

Apple heeft iOS 14.7 uitgebracht. De update een aantal verbeteringen naar de iPhone en iPad. In dit artikel nemen we de nieuwe functies van iOS 14.7 met je door.

iOS 14.7 beschikbaar: dit zijn de nieuwe functies

Je zou het door al het iOS 15-nieuws bijna vergeten, maar Apple had ook nog een nieuwe update van iOS 14 in ontwikkeling. iOS 14.7 is alweer de zevende grote update voor de iPhone. Beide updates zijn nu beschikbaar voor zowel de iPhone als iPad en bevatten een aantal fijne verbeteringen, waaronder eentje voor de Weer-app op de iPhone.

Update 19:50: Momenteel is iPadOS 14.7 nog niet beschikbaar. Apple brengt normaal gesproken de update voor de iPad tegelijkertijd uit met de iOS-versie voor de iPhone, maar dat is nu niet het geval. Zodra we meer weten, werken we dit artikel bij.

#1 Luchtkwaliteit meten in de Weer-app
iOS 14.7 bevat een nieuwe functie voor Nederland. In de Weer-app in iOS 14.7 kun je namelijk de luchtkwaliteit bekijken. Met een gekleurde balk zie je hoe schoon de lucht ongeveer is. Behalve in de Weer-app zie je dit ook in de Kaarten-app en op de Apple Watch in watchOS 7.6.

Luchtkwaliteit in iOS 14.7 in Nederland in Weer en Kaarten.

Je leest er meer over in ons artikel over de luchtkwaliteit in de Weer-app in iOS 14.7. In iOS 15 voegt Apple nog veel meer functies aan de Weer-app toe.

Bekijk ook

Nieuw in iOS 14.7: luchtkwaliteit in de Weer-app in Nederland

Apple breidt het tonen van de luchtkwaliteit uit naar Nederland. Vanaf iOS 14.7 zie je in onder andere de Weer-app de luchtkwaliteit in Nederlandse steden.

#2 Timer op de HomePod via Woning
Het is al veel langer mogelijk om een timer op de HomePod in te stellen, maar dat moest dan altijd via Siri. Er was geen handmatige manier om via een app een timer voor de HomePod te activeren. In iOS 14.7 kan dat wel, namelijk via de Woning-app. Zodra je de HomePod daar lang ingedrukt houdt, verschijnt de optie voor de timer vanzelf in beeld.

Bekijk ook

iOS 14.7 laat je HomePod-timers instellen via de Woning-app

Apple heeft de eerste iOS 14.7 beta uitgebracht en daarin vinden we iets nieuws. Het is nu mogelijk timers voor de HomePod in te stellen.

#3 Ondersteuning MagSafe Battery Pack
Onlangs kondigde Apple de MagSafe Battery Pack aan, een nieuw accessoire die werkt met MagSafe op de iPhone 12. Het is een powerbank die je magnetisch achterop de iPhone plakt, zodat de iPhone veel langer mee gaat. Om de powerbank volledig te benutten, heb je iOS 14.7 of nieuwer nodig. Zo kun je de accustatus bekijken via de Batterij-widget, met bijpassend icoontje.

Bekijk ook

Review: MagSafe Battery Pack, strak design met een stevig prijskaartje

De MagSafe Battery Pack is een powerbank voor je iPhone. Je plakt deze achterop de iPhone 12-serie om op te laden. Wat zijn de voor- en nadelen van deze powerbank, wat zijn de specs en is het een slimme aanschaf? In deze review lees je alle details!

#4 Verbetering voor Podcasts-app
De Podcasts-app krijgt sinds de vernieuwing van iOS 14.5 veel kritiek en stap voor stap past Apple een aantal opties aan en voegt nieuwe mogelijkheden toe. Vanaf iOS 14.7 kun je in je bibliotheek ervoor kiezen om alle shows te bekijken of alleen de shows die je zelf volgt. Je vindt deze optie bij Bibliotheek > Programma’s en vervolgens kun je daar kiezen voor Gevolgd of Alle. De optie Alle geeft naast de programma’s die je volgt ook de shows die je eerder beluisterd hebt.

#5 Apple Card Family verbetering
In de VS kunnen iPhone-gebruikers de Apple Card aanvragen. Sinds enige tijd is er ook Apple Card Family, waarmee je een betaalkaart kan delen met leden van het gezin. Vanaf iOS 14.7 is er een optie om kredietlimieten te combineren en kun je een gezamenlijk account delen met een bestaande Apple Card-gebruiker. Deze functie is dus helaas niet beschikbaar in Nederland of België, maar mocht het ooit onze kant op komen weet je in ieder geval wat er mogelijk is.

#6 Bugfixes en verbeteringen
Apple heeft in iOS 14.7 ook wat andere bugfixes en verbeteringen achter de schermen doorgevoerd. Zo is er een probleem opgelost waardoor het delen van een afspeellijst niet mogelijk was in Apple Music en is ook het probleem met Dolby Atmos en lossless audio in Apple Music opgelost. Bovendien was er een probleem waarbij de waarschuwing voor batterijservice op de iPhone 11 na een herstart verdween en konden braille displays verkeerde informatie tonen bij het opstellen van een e-mail. Deze problemen zijn nu allebei opgelost. Ook de eerdere wifi-bug is in iOS 14.7 opgelost.

Bekijk ook

Vervelende WiFi-bug is opgelost in iOS 14.7

Een nieuw ontdekte bug in iOS kan ervoor zorgen dat de iPhone geen verbinding meer kan maken met WiFi. Het werd ontdekt door een Deense beveiligingsonderzoeker en is in iOS 14.7 opgelost.

De afgelopen maand is er bij sommige gebruikers met iOS 14.6 een probleem met de batterijduur, waardoor de iPhone erg snel leeg is. Hoewel we het nog niet zeker weten, hopen we dat Apple dat in deze update verholpen heeft. Mochten we meer weten over exacte bugfixes met betrekking tot dit probleem, dan lees je hier meer.

Bekijk ook

Sinds iOS 17 is je iPhone-batterij sneller leeg? Dit kun je eraan doen!

Sinds iOS 17 kan de batterij van je iPhone of iPad sneller leeglopen. In dit artikel lees je tips om te achterhalen waarom de update je batterij leegtrekt en hoe je het oplost. Vooral bij grote updates zoals iOS 17 klagen veel mensen over een batterij die sneller leeg gaat. Dit kan er aan de hand zijn.

Releasenotes iOS 14.7

Hieronder vind je de complete releasenotes van iOS 14.7.

iOS 14.7 bevat de volgende verbeteringen en probleemoplossingen voor je iPhone:

 • Ondersteuning voor MagSafe-batterijpakket voor de iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max
 • Aan de Woning-app is de mogelijkheid toegevoegd om timers op de HomePod te beheren
 • Informatie over de luchtkwaliteit is nu beschikbaar in Weer en Kaarten voor Canada, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje en Zuid-Korea
 • In de Podcasts-bibliotheek kun je nu kiezen of je alle programma’s wilt zien of alleen gevolgde programma’s
 • Menuoptie ‘Deel afspeellijst’ ontbrak in Apple Music
 • Het afspelen van Dolby Atmos- en Lossless-audio in Apple Music werd mogelijk onverwacht gestopt
 • De melding over batterservice die verdwenen kon zijn na opnieuw opstarten van sommige iPhone 11-modellen is hersteld
 • Op brailleleesregels kon ongeldige informatie worden weergegeven bij het schrijven van e-mailberichten

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website:
https://support.apple.com/kb/HT201222

iOS 14.7 downloaden
Om iOS 14.7 te downloaden, doe je het volgende:

 1. Ga op je iPhone naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
 2. Tik op Download en installeer.
 3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes of de Finder. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes of de Finder in macOS Catalina en nieuwer. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Bekijk ook

iPhone updaten: zo kun je de nieuwste iOS-versie installeren

Hoe kun je de software op je iPhone bijwerken naar de nieuwste versie van iOS? In deze tip leggen we uit hoe de iPhone updaten werkt, met of zonder computer.

Wil je geen beta’s meer ontvangen? Vergeet je niet af te melden voor het betaprogramma mocht je geen beta meer willen draaien.

Bekijk ook

Zo kun je je afmelden voor de beta's van iOS, watchOS, macOS en tvOS

Als je geen publieke betaversies van iOS, iPadOS, watchOS, macOS en tvOS meer wilt installeren, kun je je hiervoor eenvoudig afmelden. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Revisiegeschiedenis:

 • 2021 - 19 juli: iPadOS 14.7 is momenteel nog niet beschikbaar. Het artikel is bijgewerkt.

iOS 14

iOS 14 is de grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.