Deze iPhones en iPads zijn geschikt voor iOS 14 en iPadOS 14

iOS 14 zal op alle iPhones draaien die ook iOS 13 ondersteunen, maar het aantal ondersteunde iPads neemt af. In dit artikel lees je of jouw iPhone of iPad geschikt is voor iOS 14 of iPadOS 14.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Eerder dit jaar waren er al geruchten over, maar het is nu officieel. iOS 14 zal beschikbaar komen voor dezelfde iPhones als iOS 13. Draai je op dit moment iOS 13, dan ben je zeker van een update in het najaar van 2020. Hetzelfde voor de iPads en iPadOS, maar helaas niet voor de Apple Watch. Check hier een overzicht van de iOS 14 geschikte toestellen, evenals voor iPadOS 14 en watchOS 7.

iOS 14 geschikte toestellen

In de praktijk betekent het dat de volgende toestellen een update naar iOS 14 krijgen:

Uiteraard zullen de iPhone 12-modellen van dit najaar standaard op iOS 14 draaien.

Bekijk ook

iOS 14: dé update voor de iPhone in 2020

iOS 14 is dé grote update voor de iPhone in najaar 2020. De update is voor iedereen met een geschikte iPhone beschikbaar. Hieronder lees je alles over iOS 14, de vele verbeteringen en meer.

iPadOS 14 geschikte toestellen

Bij de iPad krijgen de volgende modellen een update:

Zoals je ziet vallen bij iPadOS 14 ook geen toestellen af. Goed nieuws als jouw iPad nog draait op iPadOS 13, want dat betekent dat je in het najaar nog gewoon kan overstappen.

Bekijk ook

iPadOS 14: alles over de grote iPad-update van 2020

iPadOS 14 brengt nieuwe functies naar je iPad. De update bevat diverse verbeteringen, waaronder nieuwe functies voor Safari, multitasking en heel veel andere nieuwe dingen. Dit moet je weten over iPadOS 14.

watchOS 7 geschikte toestellen

Draag je een van de onderstaande Apple Watch-modellen? Dan krijgt jouw horloge dit najaar ook de update naar watchOS 7.

  • Apple Watch Series 3
  • Apple Watch Series 4
  • Apple Watch Series 5

Voor de Apple Watch geldt bovendien dat je een gekoppelde iPhone met iOS 14 nodig hebt. Dat betekent dat je Apple Watch gekoppeld moet zijn aan minimaal de iPhone 6s en iPhone 6s Plus.

Bekijk ook

watchOS 7: alles over de Apple Watch-update van 2020

watchOS 7 voor de Apple Watch is de grote update van 2020 en is voor alle recente modellen te downloaden. Deze update brengt nieuwe gezondheidsfuncties, wijzerplaten en andere verbeteringen naar de Apple Watch. Lees hier wat er nieuw is!

macOS Big Sur geschikte apparaten

Bij de Mac kun je volgende systemen komend najaar updaten:

Bij de Mac vallen flink wat oudere machines af, waaronder alle modellen uit 2012.

Bekijk ook

macOS Big Sur: alles over de grote Mac-update van 2020

macOS Big Sur is de grote update voor je Mac van 2020. Er zitten heel wat nieuwe functies in, die we hier met je langslopen. Alles over de verbeteringen, opvallende functies en nog veel meer lees je hier!

Voor Apple zelf is het gunstig om toestellen zoveel mogelijk nog een update te geven, zodat je gebruik kunt maken van allerlei betaaldiensten zoals Apple Arcade en Apple TV+. Meer over iOS 14 lees je in onze round-up.

Bekijk ook

Round-up: samenvatting van alle WWDC 2020-aankondigingen!

Lees hier alle WWDC 2020 aankondigingen! Bekijk de keynote opnieuw, lees de complete WWDC 2020 samenvatting en stem op onze poll. Wat was jouw favoriete aankondiging?

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 22 juni: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na de aankondigingen.

iOS 14

iOS 14 is de grote software-update voor de iPhone, die in het najaar van 2020 verscheen. De belangrijkste iOS 14-functies zijn een nieuw beginscherm, interactieve widgets, verbeteringen voor HomeKit en de nieuwe Appfragmenten (ook wel App Clips genoemd).

iOS 14

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.