watchOS 7.6 Final.

watchOS 7.6 met nieuwe functie voor Weer-app nu beschikbaar

watchOS 7.6 is nu beschikbaar. Deze nieuwe update voor de Apple Watch bevat voor Nederlandse gebruikers een nieuwe functie voor de Weer-app.

Apple heeft voor de Apple Watch een nieuwe update uitgebracht. Het gaat om watchOS 7.6, de update die al een tijdje met beta’s getest is. Net als bij de vorige versies is er ook deze keer weer iets nieuws beschikbaar, al gaat het bij watchOS 7.6 maar om een kleine verbetering.

watchOS 7.6 beschikbaar

watchOS 7.6 is vermoedelijk de laatste grotere en noemenswaardige update voordat Apple in september watchOS 8 uit gaat brengen. In watchOS 7.6 heeft Apple voor Nederlandse gebruikers nog een kleine verrassing. In de update is namelijk het tonen van de luchtkwaliteit in de Weer-app beschikbaar gekomen voor heel Nederland. De functie was al aanwezig voor andere landen zoals Duitsland, de VS en het Verenigd Koninkrijk, maar is nu ook in Nederland beschikbaar. Ondersteuning voor België is er helaas niet.

Luchtkwaliteit op Apple Watch in Nederland in watchOS 7.6.

Behalve in de Weer-app, kun je nu ook de complicatie voor de luchtkwaliteitsindex instellen voor je wijzerplaat. De complicatie wordt ook wel afgekort als LKI. Lees ook ons eerdere artikel over de luchtkwaliteit in de Weer-app in Nederland.

Bekijk ook

Nieuw in iOS 14.7: luchtkwaliteit in de Weer-app in Nederland

Apple breidt het tonen van de luchtkwaliteit uit naar Nederland. Vanaf iOS 14.7 zie je in onder andere de Weer-app de luchtkwaliteit in Nederlandse steden.

Daarnaast heeft Apple de ECG-app en de meldingen over een onregelmatig hartritme in 30 extra regio’s uitgebracht. Hierdoor zijn de functies in nagenoeg alle grote landen en regio’s beschikbaar.

Releasenotes watchOS 7.6

Dit zijn de volledige releasenotes van watchOS 7.6:

watchOS 7.6 bevat nieuwe functies, verbeteringen en oplossingen voor problemen, waaronder:

  • Ondersteuning voor de Ecg-app op de Apple Watch Series 4 of later in 30 extra regio’s. Ga voor een overzicht van de beschikbare regio’s naar: https://www.apple.com/nl/watchos/feature-availability/
  • Ondersteuning voor meldingen over een onregelmatig hartritme in 30 extra regio’s. Ga voor een overzicht van de beschikbare regio’s naar: https://www.apple.com/nl/watchos/feature-availability/

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website: https://support.apple.com/HT201222

watchOS 7.6 downloaden
Om de update uit te voeren, doe je het volgende op de gekoppelde iPhone:

  1. Ga naar Mijn Watch > Algemeen.
  2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
  3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, hou je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan langer dan een uur duren, dus wees vooral geduldig. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt. Om de installatie af te ronden is het verplicht om de Apple Watch aan de lader te hangen, dus hou daar rekening mee.

Je kan ook direct updaten via de Apple Watch zelf:

  1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Ga naar Algemeen > Software-update.
  3. Wacht tot de Apple Watch gaat zoeken naar de update.
  4. Tik op Downloaden.
  5. Na het downloaden leg je de Apple Watch aan de oplader. Het installeren begint automatisch.

Lukt het installeren niet? Voor watchOS installatieproblemen, lees je ons bijbehorende artikel.

Bekijk ook

Lukt het installeren van watchOS niet? Deze tips helpen

Heb je last van watchOS installatieproblemen? Lukt het instellen van de nieuwste watchOS-update niet? In dit artikel helpen we je op weg als je problemen hebt met het updaten van je Apple Watch.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

watchOS 7

watchOS 7 is de grote software-update voor de Apple Watch, die in het najaar van 2020 verscheen. De update bevat de langverwachte slaapfuncties, nieuwe en verbeterde wijzerplaten, een handenwasfunctie en nog veel meer. Lees hier meer over de update en een overzicht van alle watchOS 7-functies. Deze update is in 2021 opgevolgd door watchOS 8.

watchOS 7

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.