IKEA JETSTRÖM lichtpaneel

Nieuwe IKEA JETSTRÖM: lichtpaneel werkt met HomeKit

IKEA heeft een nieuw slim lichtpaneel uitgebracht, genaamd de JETSTRÖM. Dankzij de Dirigera-hub werkt deze ook met HomeKit en is ook te bedienen met een los verkrijgbare afstandsbediening.

Nanoleaf is een bekend merkt als het gaat om lichtpanelen, waarbij je creatief kan zijn met allerlei vormen en patronen die je aan de muur kan bevestigen. Maar als je gewoon een simpeler lichtpaneel zoekt, dan kan je nu ook bij IKEA terecht. De JETSTRÖM is sinds kort verkrijgbaar en is er in twee maten.

IKEA JETSTRÖM lichtpaneel

De JETSTRÖM is een plafondlamp van nog geen 6 cm hoog en is verkrijgbaar in twee maten: 100 x 40 (rechthoekig) en 60 x 60 (vierkant). De prijs van beide uitvoeringen is in Nederland gelijk, namelijk €79,95. De lichtkleur varieert tussen de 2200 Kelvin en 4000 Kelvin. Je kan niet meerdere wittinten tegelijk tonen. De lichtopbrengst is maximaal 4600 lumen. IKEA belooft een levensduur van 25.000 uur. Voor de montage moet je vier gaten in het plafond boren.

IKEA JETSTRÖM lichtpaneel

De JETSTRÖM is in niet-slimme vorm te gebruiken, maar door hem te koppelen aan de DIRIGERA-hub verbind je hem met IKEA’s Home Smart-systeem. Via die weg kan je de lamp ook gebruiken in de Woning-app voor HomeKit en bedienen met Siri, net als alle andere slimme IKEA-lampen. Er wordt geen afstandsbediening bijgeleverd, maar de STYRBAR kun je wel los aanschaffen voor €9,99.

Onlangs bracht IKEA ook al de ORMANÄS-lichtslang uit, die met een prijs van €29,99 relatief goedkoop is voor de lengte van 4 meter. Je kunt deze lichtslang ook op maat knippen en bedienen met HomeKit via de DIRIGERA-hub.

Bekijk ook

Nieuwe IKEA ORMANÄS lightstrip werkt met Dirigera-hub en HomeKit

Op de Nederlandse IKEA-site is een nieuwe lightstrip verschenen. Deze is te gebruiken met de Dirigera-hub en is ook aan te sturen met HomeKit.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 1 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.