HTC Vive Wrist Tracker

Round-up: De beste CES 2022 aankondigingen voor Apple-gebruikers tot nu toe

De CES 2022 is in volle gang en in deze round-up zetten we de beste en meest originele aankondigingen voor Apple-gebruikers voor je bij elkaar.

Ieder jaar in januari is het weer vaste prik: de techbeurs CES in Las Vegas. Hoewel het coronavirus ook dit jaar wat roet in het eten gooit en er daardoor minder bedrijven fysiek aanwezig zijn én de beurds een dag korter is, worden er weer genoeg aankondigingen gedaan. De beurs zelf duurt van 5 tot en met 7 januari, maar bedrijven hebben al allerlei aankondigingen gedaan. Van nruwe tv’s en displays tot weegschalen, houders, routers en HomeKit-accessoires. Dit zijn de meest interessante CES 2022-aankondigingen voor Apple-gebruikers.

Apple-aankondigingen tijdens CES 2022

De komende dagen zullen we op iCulture de nieuwe aankondigingen van grote merken apart uitlichten. Denk aan Philips Hue, Belkin, Netatmo, Eve en andere populaire merken. Dit hebben we tot nu toe al geschreven:

HTC polstracker voor VR-bril

Zolang Apple geen VR-bril uitbrengt zijn we aangewezen op andere merken, waaronder de HTC Vive Focus 3. Daarvoor is nu een polstracker aangekondigd, die ervoor zorgt dat ook je armbewegingen goed worden geregistreerd. De draadloze Vive Wrist Tracker draag je als een horloge en meet zowel de richting als de positie van je hand in relatie tot je elleboog. Het is niet zozeer bedoeld voor gaming, maar meer voor simulaties en training in zakelijke toepassingen.

HTC Vive Wrist Tracker

In 2017 kondigde HTC al een Vive Tracker aan, maar dit nieuwe accessoire is een stuk kleiner en is zowel links als rechts te dragen. De camera in de headset hoeft daarna niet meer de handbewegingen te volgen, maar de headset krijgt rechtstreeks data uit de polsband. Zo kan het trainingsbedrijf Flaim bepalen of iemand een brandblusser in de juiste positie houdt. De Wrist Tracker kost $129 en komt in het vierde kwartaal van 2022 beschikbaar. De bijbehorende Vive Focus 3 VR-bril kost $1300, dus het is niet echt voor consumenten bedoeld.

Nanoleaf gaat alle producten voorzien van Thread

Nanoleaf heeft tijdens CES 2022 aangekondigd dat het alle producten gaat voorzien vaan Thread over HomeKit-ondersteuning. Een update die in het eerste kwartaal van 2022 uitkomt zal zorgen dat alle Thread Border Routers van Nanoleaf de producten ondersteunen. Thread over HomeKit-devices zijn bijvoorbeeld de Apple TV 4K en diverse producten van Eve.

Nanoleaf Lines

Volgens Nanoleaf zijn ze het eerste bedrijf na Apple dat Thread Border Routing voor alle Thread over ‌HomeKit‌-devices open zet. Hoe meer apparaten in je netwerk zijn opgenomen, hoe sterker de onderlinge verbindingen worden. De update die in het voorjaar verschijnt bereidt de Nanoleaf-producten ook voor op de ondersteuning van Matter over Thread-devices. Deze komen later dit jaar beschikbaar en worden gesteund door Apple, Amazon, Google, Samsung en anderen. Daarmee wordt Nanoleaf een van de meest ‘connected’ merken. Onlangs reviewden we nog de Nanoleaf Elements houten panelen met verlichting.

VESA-mount met MagSafe

LINE is een accessoiremaker voor Apple-producten en brengt nu een VESA-houder uit met MagSafe-ondersteuning. Er zijn al heel wat MagSafe-houders, maar ze nemen bijna allemaal ruimte in op je bureau. De LINESTAND is een hangende houder, die je aan een VESA-arm kunt vastmaken. Je kunt er een iPhone, Apple Watch en AirPods op leggen om te laden. Daarbij kun je kiezen uit zilver en spacegrijs. Het is gemaakt van 70% gerecycled aluminium. Zelf moet je nog wel je MagSafe- en Apple Watch-lader meebrengen, want die zit er standaard niet in. De foto toont de Trio Stand, met ruimte voor drie devices. Ook is er een model voor twee devices. Volgende week start de pre-order en worden de prijzen bekendgemaakt. Meer informatie hier.

LINE LINESTAND Vesa-mount voor MagSafe

11-inch Alpine CarPlay-scherm

Het probleem bij veel inbouwsystemen is dat je beperkt bent tot de standaard DIN-formaten. Met het nieuwe Alpine 11-inch scherm kun je draadloze CarPlay toevoegen aan een bestaande auto. Het bijzondere is dat het scherm boven je dashboard zweeft en dus een veel groter formaat kan hebben. De Halo iLX-F511-receiver zelf heeft een 1-DIN formaat, zodat je het in vrijwel elke auto kunt inbouwen.

Alpine Wireless CarPlay 11-inch

Alpine’s vorige Halo-receiver was beperkt tot bedrade CarPlay en Android Auto. Het nieuwe model ondersteunt draadloos én bedraad. Je hebt een 1280×720 display en kunt naar muziek in hoge resolutie luisteren. Het scherm is in vier standen te kantelen, zodat je het beter kunt aflezen. Ook heb je HDMI input en output, een AUX input, twee USB-A poorten, aansluiting voor de achteruitrijcamera en iDatalink Maestro tot je beschikking. Hij komt in de VS beschikbaar voor $1200,- en er komt ook een kleinere 9-inch versie van $1000,-. Informeer bij je autodealer wanneer ‘ie naar Europa komt.

Swissdigital-rugtas met Zoek mijn

Swissdigital Design komt met een serie rugtassen die werken met de Zoek mijn-app. Je kan daardoor altijd de rugzak terugvinden, zonder dat je er een AirTag of andere Bluetooth-tracker in hoeft te doen. De tassen hebben een inhoud van zo’n 40 liter en de prijs ligt tussen de €150,- en €210,-. Er zit ook een ingebouwde usb-poort in, waar je je eigen powerbank aan kan hangen. Je hoeft dan alleen maar een kabel aan de buitenkant van de tas te hangen om je iPhone op te laden. De tas is vanaf begin dit jaar beschikbaar in Europa via onder andere de eigen website. Eerder schreven we al over een Targus-rugzak met Zoek mijn.

Schlage-slot met Wallet-support

Voor de Amerikaanse markt komt Schlage met een slim deurslot genaamd Encode Plus met ondersteuning voor de Wallet-app. Sinds iOS 15 werkt de Wallet-app niet alleen met pinpassen, creditcards en autosleutels, maar ook met sleutels voor hotels en slimme deursloten. Het deurslot werkt met HomeKit, maar heeft ook een eigen cijfertoetsenbord voor het invoeren van een codeslot. Om de Wallet-ondersteuning te gebruiken hoef je alleen maar je iPhone of Apple Watch tegen het slot te houden, net als bij een Apple Pay betaling. Het slot kost in de VS $299,99 en komt dit voorjaar beschikbaar.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Garmin Venu 2 Plus met Siri-ondersteuning

Garmin heeft de nieuwe Venu 2 Plus aangekondigd, een smartwatch met diverse gezondheidsfuncties zoals een hartslagmeter, slaapanalyse, saturatiemeter en gezondheidsfuncties voor vrouwen. In de Venu 2 Plus zitten nieuwe functies voor telefoongesprekken aannemen en het gebruik van stemassistenten. Je kan daardoor nu bellen en telefoongesprekken voeren vanaf de Garmin-smartwatch en hij werkt ook met Siri, Google Assistent en Bixby. Je kan daarmee berichten versturen en andere opdrachten geven, waaronder je smart home bedienen. De Venu 2 Plus kost €449,99 en is binnenkort verkrijgbaar.

Garmin Venu 2 Plus.

Anker opladers en meer

Anker, bekend van de powerbanks en opladers, komt met nog meer verschillende opladers. De Anker 736 Charger heeft een vermogen van 100W. Het is een zogenaamde GaN-oplader. Dit is een techniek waardoor een oplader met een hoog vermogen in een kleine behuizing past. Er zit ook PowerIQ 3.0 in voor geoptimaliseerd opladen. Deze oplader krijgt een adviesprijs van $79 en is vanaf maart beschikbaar. Daarnaast komt het bedrijf nog met de grote Anker 535 Portable Power Station, een soort draagbare aggregaat. Er zitten vier stekkers in en heeft een vermogen van 500W, vooral bedoeld voor het buitenleven.

Anker 736 GaN oplader.

Andere aankondigingen zijn van Ankers eufy merk. Zo komt eufy met een deurbel met twee camera’s. De bovenste camera is bedoeld voor het bekijken van het gezicht van degene die voor je deur staat, terwijl de onderste camera naar beneden gericht is om pakketjes voor je deur te zien. Ook komt eufy met een Security Garage-Control Cam, waarmee je garages op afstand kan openen maar ook in je garage kan kijken met de camera. Deze producten werken helaas niet met HomeKit.

Kensington screenprotectors voor MacBook Pro

Heb je recent een MacBook Pro 2021 gekocht en wil je het scherm goed beschermen? Dan kun je binnenkort terecht bij Kensington. Deze fabrikant van screenprotectors en andere accessoires komt met geschikte modellen voor de 14- en 16-inch MacBook Pro. De screenprotector loopt tot aan de rand, maar houdt rekening met de notch. De camera wordt dus niet bedekt door de screenprotector. Bovendien gaat het hier om een privacy screenprotector, waardoor je alleen op het scherm kan kijken als je er recht voor zit. Pottenkijkers zien dus alleen maar een zwart scherm. Prijs en release zijn helaas nog niet bekend.

Kensington Privacy Screenprotector voor MacBook Pro.

Scosche MagSafe-accessoires

Het merk Scosche maakt allerlei houders voor onder andere in de auto. Tijdens de CES 2022 heeft het bedrijf een reeks van accessoires onthuld die werken met MagSafe. De MagicMount Pro Charge5 is een houder voor op je autodashboard waar je je iPhone via MagSafe aan kan bevestigen. Tegelijkertijd wordt deze draadloos opgeladen. Omdat het geen officiële MagSafe-certificering heeft, gaat opladen op een maximale snelheid van 7,5W. Naast de dashboard-versie komt er ook een variant voor in je ventilatierooster en bekerhouder. Bovendien verschijnt er ook een versie zonder oplaadmogelijkheden. Heb je geen iPhone met MagSafe, dan is er ook speciale magnetische plaat zodat je ook een oudere iPhone kan gebruiken. Ook komt het bedrijf nog met een ouder waar je zelf je eigen MagSafe-oplader in kan hangen.

Scosche MagicMount Pro Charge5 met MagSafe.

Voor onderweg komt Scosche ook nog met een reeks speakers die met MagSafe werken. De kleine BoomCanMS Portable is een kleine Bluetooth-speaker die je via MagSafe achterop je iPhone kan plakken. Dat zal vooral handig zijn op vakantie. De grotere BoomBottle Magnetic Portable Speaker is een stuk forser voor beter geluid. Je plaatst je iPhone magnetisch bovenop de cilindervormige speaker.

Scosche BoomCanMS speaker met MagSafe.

Oral-B iO10

Sinds 2020 heeft Oral-B naast de bekende Bluetooth-tandenborstels ook de iO-tandenborstel. Dit is een meer geavanceerde tandenborstel met kunstmatige intelligentie en speciale opzetborsteltjes. De nieuwe Oral-B iO10 is voorzien van iOSense. De oplader is voorzien van indicatoren waarmee je kan zien hoe goed je poetst en welke delen je nog moet poetsen. Er zit ook een aftelklokje op, zodat je weet hoe lang je nog moet poetsen. Oral-B heeft in het verleden wel soortgelijke dingen geprobeerd met een extern display, maar nu zit het in de oplader verwerkt. Je hebt hierdoor ook niet meer per se je iPhone met app nodig om deze gegevens te bekijken, al kan dat nog wel. Je poetssessies worden gesynchroniseerd met de app.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Sengled slimme verlichting

Sengled maakt diverse slimme verlichting met onder andere Zigbee, Bluetooth en wifi. De Zigbee versies werken ook met HomeKit. Eén van de nieuwe modellen is de Smart Health Monitoring-lamp. Deze slimme lamp met wifi en Bluetooth gebruikt radartechnologie om bepaalde gezondheidsmetingen te kunnen doen. Zo kan deze je slaap bijhouden en je lichaamstemperatuur meten. Door het ontbreken van Zigbee werkt deze helaas niet met HomeKit.

Sengled Health Monitoring lamp.

Daarnaast komt het merk nog met de Wi-Fi Video-Sync TV Light Strips. Dit is een lichtslang die je achter je televisie plakt, zodat de kleuren op de muur het beeld van je tv versterken. Een soort Ambilight dus, bekend van de Philips-tv’s. De lichtslang maakt gebruik van een cameraatje om te zien wat er op je tv afgespeeld wordt en past daar dan de kleuren op aan. Andere nieuwe accessoires zijn de Wi-Fi Portable Lamp en de Wi-Fi Outdoor String, bedoeld voor in de tuin. Een aantal van de accessoires komt in het tweede kwartaal beschikbaar in de VS.

Sengled Wi-Fi TV Light Strip.

Sengled zegt zich ook in te zetten voor het ondersteunen van Matter en Thread. Matter is de smart home-samenwerking tussen Apple, Google, Amazon, Zigbee en andere bedrijven, terwijl Thread een smart home-protocol is voor een stabielere en betere verbinding tussen accessoires. Meer over de aankondigingen van Sengled vind je hier.

HyperDrive Turntable Dock voor iMac

Voor de nieuwste 24-inch iMac komt Hyper, bekend van de vele docks en hubs voor onder andere de Mac, met de Turntable Dock. Dit is een soort plateau met extra poorten waar je je iMac op kan zetten. Er zit een mechanisme in waarmee je de iMac eenvoudig 360 graden kan draaien. Qua poorten zit er een HDMI-poort, SD- en microSD-kaartslot, een usb-c-poort, vier usb-a-poorten en stroomingang in. Er is zelfs ruimte voor externe SSD-opslag tot 2TB. Deze houder komt ergens in 2022 uit voor een prijs van $199,99.

HyperDrive Turntable Dock voor iMac.

Daarnaast komt Hyper ook nog met de HyperDrive Thunderbolt 4 Power Hub. Dit is een Thunderbolt 4-dock met meerdere poorten voor onder andere twee 60Hz 4K-displays of een enkel 8K-display met 30Hz. Er zit een 100W GaN-voeding in. Dit betekent dat de voeding ondanks het hoge vermogen in een compacte behuizing kan zitten. Het is nog niet bekend wanneer deze uitkomt en wat de prijs is.

Netgear Nighthawk Wifi 6E-router

Hoewel er nog geen iPhone is die Wifi 6E ondersteunt, komen er wel steeds meer routers beschikbaar. De nieuwe Netgear Nighthawk RAXE300 Tri-Band Wifi 6E router is zo’n geschikt model. Dit nieuwe model ondersteunt Gigabit+ snelheden tot 7,8Gb/s. Er zitten zes antennes in en achterop vind je nog vijf Gigabit Ethernet-poorten voor een bekabelde verbinding. Het is de verwachting dat de iPhone 14 Wifi 6E ondersteunt.

Netgear Nighthawk RAZE300 Wi-Fi 6E Router.

Samsung Smart Monitor M8 met AirPlay

Als je een extern scherm voor je Mac zoekt, kun je bij diverse merken terecht. Apple heeft zelf alleen nog het behoorlijk prijzige Pro Display XDR, maar een interessante optie is het aankomende Smart Monitor M8-display van Samsung. Eind 2020 kwam het bedrijf al met de Smart Monitors met AirPlay, maar de nieuwe versie heeft een design dat veel weg heeft van Apple’s nieuwste iMac. Met 11,4mm is hij dan ook 0,1mm dunner dan de 24-inch iMac en de voet heeft veel weg van Apple’s meest recente desktop. De M8 is een 32-inch display met usb-c en een maximale helderheid van 400 nits. Het gaat om een UHD-model en wordt geleverd met een magnetische camera. Dankzij ingebouwde AirPlay 2 kun je rechtstreeks vanaf je iPhone naar het scherm streamen. Het scherm ondersteunt opladen tot 65W. Prijs en release zijn nog niet bekend. Je leest hier meer over de andere display-aankondigingen van Samsung.

Samsung Smart Monitor M8 met AirPlay.

Invoxia slimme halsband voor honden

Honden kunnen verwend worden met deze slimme halsband van Invoxia. Deze halsband heeft ingebouwde GPS, maar kan ook allerlei statistieken van je hond bijhouden. Denk aan ademfrequentie en de hartslag. De makers zeggen dat het niet uitmaakt of je hond lang- of kortharig is, omdat de halsband gebruikmaakt van geavanceerde sensoren. De halsband hoeft niet heel strak om de nek te zitten om goed te kunnen werken. De halsband werkt met Bluetooth, wifi, GPS en zelfs met mobiele data. Release in Europa is nog niet bekend, maar in de VS komt de halsband in de zomer uit voor $99,-.

Invoxia slimme halsband voor honden.

Blijf iCulture de rest van de week volgen voor nog veel meer CES 2022-aankondigingen die speciaal voor Apple-gebruikers zijn uitgekozen. We werken dit overzicht regelmatig bij met de nieuwste onthullingen.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.