Targus Ecosmart Cypress

Deze rugzak heeft een Zoek mijn-functie, maar is dat wel nodig?

Targus kondigt de Cypress Hero Backpack aan, een rugzak met ingebouwde Zoek mijn-tracker. Op die manier kun je je tas gemakkelijk terugvinden via de Zoek mijn-app op je iPhone of iPad.

Targus rugzak met Zoek mijn-support

De rugtas van accessoiremaker Targus werd eigenlijk in november 2021 al aangekondigd en werd toen meteen bekroond met de CES 2022 Innovation Award. Hij heette destijds nog Cypress Hero EcoSmart Backpack en zou in het voorjaar van 2022 op de markt komen. Het is iets later geworden, waarbij Targus ondertussen de term ‘Ecosmart’ heeft laten vallen. Toch is hij nog steeds ecovriendelijk, zo blijkt uit de omschrijving op de website: de rugzak is deels gemaakt van gerecycled waterflessen. Ten opzichte van de standaarduitvoering van de Cypress-rugzak heeft deze nieuwkomer één belangrijk verschil: hij is met hulp van miljoenen Apple-gebruikers terug te vinden.


Na fietsen en sleutelhangers is dit weer een geheel nieuw accessoire dat met Apple’s Zoek mijn-netwerk werkt. Toch is deze rugzak van Targus niet de eerste die met Zoek mijn-werkt. Die eer gaat namelijk naar de Hyper, een dochterbedrijf van Targus. De nieuwe rugzak kost €160 op de website van Targus en heeft een ingebouwde tracker die terug te vinden is in het tabblad Objecten, samen met je AirTags, Chipolo’s en andere trackers. Het laptopvak is extra beschermend en is groot genoeg voor laptops tot 15,6-inch. Daarnaast is er een hoofdvak voor grote spullen en een smaller vak voor accessoires. Aan de buitenkant zit een vak voor spullen die je snel wilt kunnen pakken, zoals papieren zakdoekjes. De inhoud is 22 liter en de achterkant is gemaakt van zacht materiaal, zodat het niet gaat schuren op je rug.

Targus Find My Backpack

Rugzak met ingebouwde tracker, heeft dat zin?

Binnenin zit een Find My-tracker die voorzien is van een CR2032-batterij, net als de AirTag. Deze gaat 300 dagen mee, afhankelijk van gebruik. Je kunt je echter afvragen of het zin heeft om een speciale rugzak met Find My-support te kopen. Deze tas van 160 euro kost het dubbele vergeleken met de standaardversie die voor rond de 80 euro in de winkel ligt (en vaak nog iets minder). Voor dat geld kun je zelf ook wel een paar trackers kopen.

Onlangs hebben we op iCulture.nl de Native Union WFA besproken, een rugzak die een speciaal vak voor Chipolo (en andere trackers) heeft. Hierbij moet je zelf zorgen voor de tracker en dat is wel zo logisch. Je kunt dan zelf kiezen of je er een AirTag, een Chipolo of een iets goedkopere Eufy-tracker in stopt.

Het idee doet dan ook wel wat denken aan rugtassen waarbij je een ‘ingebouwde powerbank’ krijgt meegeleverd. Vaak is het een losse batterij die je net zo goed zelf erin had kunnen stoppen, maar waar je relatief veel extra voor betaalt.

Apple stelde het Zoek mijn-netwerk sinds de zomer van 2021 open voor andere accessoires. Van Moof was een van de eerste die erop insprong, maar er komen mondjesmaat steeds meer bij.

Targus rugzak Zoek mijn

Wat ons betreft kun je dan ook net zo goed zelf een De mooie rugzak uitzoeken die is afgestemd op jouw formaat MacBook. De meeste hebben zakken en vakken voor allerlei items en er is vast wel een plekje waar je een tracker kunt verstoppen.

Bekijk ook

Dit zijn de beste MacBook rugzakken voor school of werk

Ben je op zoek naar een MacBook rugzak voor je studie of werk? Wij hebben de beste tassen voor voor je MacBook op een rijtje gezet. Van ruime rugzakken tot sjieke tassen: deze raden we aan.

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.