Aqara G2H camera

Aqara G2H: nieuwe camera met HomeKit Secure Video kost 50 euro

Met de (MIJIA) Aqara G2H haal je voor 50 euro een camera met HomeKit Secure Video in huis. Het gaat om een beveiligingscamera die in verschillende speelse kleuren verkrijgbaar is. Hij werd eerder al aangekondigd en ligt nu in de winkel.

(MIJIA) Aqara G2H-camera

Het is bij Xiaomi altijd een beetje puzzelen onder welk submerk het nu weer in de winkel ligt. We konden de Aqara G2H in eerste instantie dan ook niet vinden, totdat bleek dat het Nederlandse Amazon de nieuwe camera verkoopt onder dochtermerk MIJIA en zonder type-aanduiding G2H. Qua design is de G2H echter meteen te herkennen: het ziet eruit als een soort periscoop en in verschillende kekke kleurtjes:

Voor de wat rustiger kleuren ben je dus net een paar dubbeltjes meer kwijt.


Opvallend is dat Xiaomi deze camera niet in het zwart maakt. Misschien heeft dat ermee te maken dat de camera vooral ‘fun’ moet uitstralen. Toch zitten er serieuze functies op. We schreven eerder al over de Aqara G2H, toen bekend werd dat HomeKit Secure Video zou worden toegevoegd. Je kunt dan je beelden bekijken via de Woning-app en opslaan op iCloud. Het mooie daarvan is dat je minder bezorgd hoeft te zijn wat een Chinese partij als Xiaomi met je data doet. Optioneel kun je ook een SD-kaart gebruiken voor het lokaal opslaan van beelden.

Aqara G2H HomeKit Secure Video

Met een prijs van 50 euro is de Aqara G2H een van de goedkoopste HomeKit-camera’s die je kunt kopen. De beelden worden in 1080p Full-HD vastgelegd met een kijkhoek van 140 graden. En dankzij tweeweg-audio kun je in twee richtingen communiceren.

Je kunt de camera gewoon ergens neerzetten of aan de muur monteren. Verder kan de G2H mensen en dieren herkennen. Bij schemering zorgt de infraroodsensor dat je toch nog iets kunt onderscheiden. De Aqara G2H kan bovendien dienst doen als smart hub voor Zigbee 3.0 zodat je andere smart home-producten kunt koppelen.

Aqara G2H HomeKit

Wil je echter gebruik maken van alle HomeKit-functies, dan heb je wel een speciale HomeKit-hub nodig, bijvoorbeeld een Apple TV. Zo kun je ook de beelden bekijken als je in je vakantiehuis of op je werk zit en is het mogelijk om automatiseringen te maken, bijvoorbeeld met Aqara-sensoren.

Voor nog geen 50 euro eigenlijk een prima oplossing als je nog geen HomeKit Secure Video-camera had. In onze round-up van HomeKit-camera’s vind je nog meer opties.

Aqara G2H camera

Bekijk ook

HomeKit Secure Video: veiliger opslaan van je camerabeelden

Met HomeKit Secure Video kun je videobeelden van je camera's beveiligd opslaan via iCloud. Wat moet je weten over HomeKit Secure Video, wat heb je nodig om het te gebruiken en welke camera's ondersteunen het? We zochten het voor je uit!
Bekijk ook

Deze HomeKit-camera's zijn in Nederland verkrijgbaar (met en zonder HomeKit Secure Video)

Zoek je een camera met HomeKit-ondersteuning, dan kun je bij meerdere fabrikanten terecht. Dit zijn de HomeKit-camera's waar je uit kunt kiezen en we geven je de beste keuze voor een beveiligingscamera met HomeKit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.