Aqara voegt HomeKit Adaptive Lighting toe aan slimme lampen

Het van oorsprong Chinese Aqara werkt nu ook met Adaptive Lighting in HomeKit. Hierdoor past de kleur van de lamp zich automatisch aan aan het moment van de dag.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Aqara nu met HomeKit Adaptive Lighting

Aqara is een merk voor smart home producten. Je vindt de apparaten meestal niet bij de doorsnee winkels, maar vooral bij AliExpress. Mocht je een verzameling accessoires zoals lampen in huis hebben, dan is het goed om te weten dat de Aqara MS1-hub vanaf nu Adaptive Lighting ondersteunt.


Het gaat om versie 3.2.4 van de M1S-hub. Na het installeren van de update, is Adaptive Lighting beschikbaar voor alle slimme lampen van het merk, zoals de LED Light Bulb. Binnenkort komt de update ook naar de M2-hub van Aqara. Om gebruik te kunnen maken van Adaptive Lighting, heb je wel een HomeKit-hub nodig.

Adaptive Lighting is een functie van HomeKit waardoor de kleur van de lampen automatisch verandert gedurende de dag. Je begint de dag bijvoorbeeld met warm licht, terwijl het licht overdag een stuk witter is om je te helpen concentreren. Naarmate de avond in zicht komt, kleurt de lamp weer een stuk warmer om je te helpen te ontspannen. Andere merken die Adaptive Lighting ondersteunen, zijn Philips Hue, Nanoleaf Essential en de Eve Light Strip.

Je vindt de producten van Aqara onder andere bij AliExpress en Amazon.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2021, 8:56
Categorie Accessoires
Onderwerpen domotica, homekit
0 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.