Apple Pencil punt vervangen

Zo kun je de Apple Pencil-punt vervangen bij slijtage

De punt van de Apple Pencil vertoont na verloop van tijd slijtage. Je kunt de Apple Pencil punt vervangen door een nieuwe, zodat je weer met een schone schrijfpunt kunt kunt tekenen en schrijven. Deze tip legt uit hoe je een oude punt vervangt door een nieuwe.

Wanneer Apple Pencil-punt vervangen?

De tekenpunt van de Apple Pencil is gemaakt van stevig en toch flexibel plastic. Als je de tekenpen vaak gebruikt wordt het topje steeds ruwer en raakt versleten. Daardoor kan het tekenen en schrijven wat lastiger gaan, omdat het scherm niet meer je bewegingen goed herkent. Ook kan het puntje verkleuren of beschadigd raken. Ben je toe aan een nieuwe Apple Pencil-punt? Dan lees je hieronder hoe je de schrijftip kunt vervangen en nieuwe kunt kopen. Bang voor krassen hoef je overigens niet te zijn, want het materiaal is zo zacht dat je onmogelijk je iPad-scherm kunt beschadigen, ook als de schrijfpunt erg veel slijtage vertoont.


Hoe vaak je de Apple Pencil-punt moet vervangen hangt ervan af hoe intensief je je tekenstift gebruikt en hoe hard je op het scherm drukt. Voor mensen die dagelijks hun iPad Pro gebruiken voor illustraties en teken- en schilderwerk is elk halfjaar vervangen misschien nodig. Voor anderen is eenmaal per twee jaar vaak genoeg.

Apple Pencil schrijfpunten kopen

In de Apple Store vind je vervangende schrijfpunten voor de Apple Pencil. Je koopt 4 stuks voor €25 en je kunt dit dan ook het beste samen met vrienden aanschaffen. Zo heel vaak heb je namelijk geen Apple Pencil-punten nodig, tenzij je je iPad heel intensief gebruikt voor tekenen en schetsen. Door de aankoop te delen met vrienden ben je goedkoper uit. Grote kans namelijk dat je de overige penpunten niet gaat gebruiken of gaandeweg kwijtraakt.

De penpunten zijn geschikt voor de eerste en tweede generatie Apple Pencil. Zoek je leukere kleurtjes? Er zijn ook Apple Pencil-accessoires van derden.

Bekijk ook

Haal alles uit je Apple Pencil met deze accessoires

Gebruik je al een tijdje de Apple Pencil? Lees dan dit artikel even door! In dit overzicht vind je namelijk handige accessoires voor je Apple Pencil, zodat het nog leuker wordt om je schrijf- en tekenpen te gebruiken.

Apple Pencil punten

Bij de eerste generatie Apple Pencil krijg je er een gratis vervangende penpunt bij. Bij de Apple Pencil 2 zul je zelf nieuwe punten moeten aanschaffen. De punt is universeel en geschikt voor zowel de eerste als tweede generatie Apple Pencil.

Apple Pencil punt vervangen: zo werkt het

Het vervangen van de Apple Pencil schrijfpunt doe je als volgt:

  1. Zorg dat je beschikt over een nieuwe schrijfpunt (zie hierboven).
  2. Pak je Apple Pencil en schroef het huidige puntje eraf.
  3. Schroef de nieuwe punt erop. Draai niet te ver door.
  4. Test of de schrijfpunt goed werkt.

Is de punt van je Apple Pencil ruw geworden, dan raden we aan om deze niet te slijpen. Wel zou je heel fijnkorrelig schuurpapier of een nagelvijl kunnen gebruiken om de punt weer iets gladder te maken. Je zou ook van de Apple Pencil een gewoon potlood kunnen maken, maar dat is een knutselproject voor mensen die iets aparts willen.

Meer over de Apple Pencil kopen en de verschillende modellen lees je hieronder.

Bekijk ook

Apple Pencil: wat is het en hoe werkt het?

Met de Apple Pencil kun je nauwkeurig tekeningen en schetsen maken op recente iPads. Wat kun je verder allemaal met de Apple Pencil en hoe werkt hij precies?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!