Tim Cook tijdens Peek Performance event

Terugkijken: dit waren Apple’s events van 2022 [poll]

Wat is jouw favoriet?
Apple-events zijn ieder jaar weer de hoogtepunten van mening Apple-liefhebber en ook in 2022 hebben we weer een aantal events gehad. In dit artikel bekijk je ze allemaal opnieuw en kun je stemmen op jouw favoriet.

Apple-events in 2022

Een Apple-event staat garant voor nieuwe producten en software-functies. In 2022 organiseerde Apple in totaal drie events en er was nog een vierde reeks aankondigingen in oktober als een soort van semi-event. Inmiddels is duidelijk dat we voor 2022 geen nieuwe Apple-events meer hoeven te verwachten, dus is het tijd om terug te kijken. Wat werd er ook alweer aangekondigd en wat was jouw favoriete Apple-event van het afgelopen jaar?

Poll: wat was jouw favoriete Apple-event van 2022?

Apple heeft dit jaar dus drie officiële events gehouden: in maart, in juni en in september. In oktober was er formeel gezien geen Apple-event, maar deed Apple toch op één dag ineens een reeks aankondigingen van drie nieuwe producten. We beschouwen deze reeks aankondigingen voor het gemak daarom als en semi-event, want Apple had er ook een heuse video bij.

In dit artikel vind je niet alleen alle video’s van het afgelopen jaar en een lijst met producten dat aangekondigd is, want je kunt ook stemmen op onze poll. Welke presentatie staat jou het meest bij? Waar je je keuze op baseert is geheel aan jou: kies je de leukste video of kies je het event met jouw favoriete nieuwe product?

Apple-event in voorjaar 2022: De drukte begon al vroeg!

Apple houdt niet ieder jaar een voorjaarsevent, maar in 2022 was Apple er relatief vroeg bij op 8 maart. Een jaar eerder introduceerde Apple nog de AirTag, iPad Pro 2021, iMac 2021 en meer. In 2022 was de line-up weer totaal anders. Apple had meerdere producten in de pijplijn en trapte dan ook zelfbewust af met een mooie reeks producten:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Er waren ook aankondigingen die niemand zag aankomen:

 • Mac Studio: Een nieuwe high-end Mac voor de professionele gebruiker. Voorzien van M1 Max- of M1 Ultra-chip, verpakt in een nieuw design dat op een stapel Mac mini’s lijkt. Meerdere aansluitingen en verkrijgbaar vanaf €2.329,-.
 • Apple Studio Display: Extern scherm van 27-inch met 5K resolutie, een 12-megapixel camera met ondersteuning voor Center Stage en veel poorten. Verkrijgbaar vanaf €1.779,-.
 • M1 Ultra-chip voor de Mac: Een nieuwe generatie M1-chip, die twee keer zo groot is als de M1 Max. Met 20-core CPU en 64-core GPU.

Voor een uitgebreide round-up lees je ons artikel met samenvatting maart 2022-event.

Bekijk ook

Round-up: samenvatting van Apple's maart 2022-event met alle aankondigingen op een rij

Apple's maart event zit erop! Heb je het event gemist of wil je alle hoogtepunten lezen? Check dan hier onze samenvatting van Apple's maart 2022-event met de belangrijkste aankondigingen op een rij.

Juni 2022: WWDC biedt meer dan software

Als we één zekerheid hebben, dan is het wel dat er ook dit jaar een event voor ontwikkelaars werd georganiseerd. Tijdens de keynote van WWDC 2022 op maandag 6 juni 2022 deed Apple de volgende onthullingen:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

We kregen geen eerste blik op de Mac Pro 2022 of Apple’s headset. Ook was er geen nieuws over meer externe displays voor Mac. Naast het Apple Studio Display zou Apple ook nog werken aan een vernieuwde versie van het Display XDR.

Lees onze WWDC 2022 samenvatting om in één oogopslag te zien wat de belangrijkste vernieuwingen waren.

Bekijk ook

Round-up: samenvatting van alle WWDC 2022-aankondigingen!

De WWDC-keynote zit erop! De WWDC 2022 staat in het teken van iOS 16 en de andere updates en er is zelfs nieuwe hardware. In deze round-up lees je de WWDC 2022 samenvatting met alle aankondigingen.

September: iPhone 14 en meer

Zoals gebruikelijk stond september weer in het teken van de iPhone en Apple Watch. Het werd een druk event op 7 september 2022, met voornamelijk opvolgers van reeds bestaande producten:

 • iPhone 14-serie: Vier nieuwe modellen, namelijk de iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. De Pro-modellen hebben een nieuw display met Dynamic Island en een always on-scherm, terwijl de camera ook sterk is verbeterd. Bij de standaardmodellen waren de vernieuwingen minder groot en ging alle aandacht vooral naar het grotere scherm van de 14 Plus.
 • Apple Watch Series 8: Hetzelfde design en vrijwel dezelfde specs, maar met een temperatuursensor en Crashdetectie.
 • Apple Watch SE 2022: Nieuwe betaalbare Apple Watch die 20% sneller is en Crashdetectie heeft, maar verder niet zoveel afwijkt van zijn voorganger.
 • Apple Watch Ultra: Een extra stevige sportversie voor buitensporters en mensen die van extreme sporten houden.
 • AirPods Pro 2: Vernieuwde in-ear oordopjes met verbeterde ruisonderdrukking en transparantiemodus. Dankzij de ingebouwde U1-chip kun je ze nauwkeurig zoeken.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Lees ook ons artikel met de samenvatting van het iPhone-event 2022, waarin we dieper in de nieuwe producten duiken.

Bekijk ook

Samenvatting: dit heeft Apple aangekondigd tijdens het iPhone 14-event

Apple's iPhone 14-event zit erop beginnen en met dit artikel ben je in één klap van alles op de hoogte: kijk de presentatie terug, lees de hoogtepunten van de belangrijkste aankondigingen en de uitgebreide samenvatting. Alles wat je moet weten over het iPhone-event van 2022 vind je hier!

Oktoberevent: iPads en Apple TV

Lang dachten we dat Apple ook in oktober een traditioneel event zou organiseren voor de iPads, Macs en een vernieuwde Apple TV. Uiteindelijk heeft Apple de nieuwe iPads en Apple TV met meerdere persberichten wereldkundig gemaakt, zonder dat er een event voor georganiseerd werd. Die keuze is ook wel te begrijpen: de vernieuwde iPad Pro 2022’s verschillen zó weinig van hun voorgangers, dat je probleemloos het model van vorig jaar kunt bestellen en niets noemenswaardigs zult missen. De iPad 2022 is wél een opvallende verschijning, om twee redenen: hij is heel erg kleurrijk én hij is fors duurder. Apple verhoogde de adviesprijs maar liefst met 200 euro ten opzichte van vorig jaar! De vernieuwde Apple TV met nieuwere processor en ondersteuning voor HDR10+ werd daarentegen goedkoper en kreeg een Siri Remote met usb-c.

Dit heeft Apple aangekondigd:

In een soort after-event filmpje vatte Apple de aankondigingen nog eens samen:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Was dit het voor 2022?

Kort na de aankondigingen van oktober, leek het erop dat Apple voor november nog wat aankondigingen achter de hand. Vooral de Mac kwam er wat bekaaid vanaf: in maart was er de Mac Studio en in de zomer de nieuwe MacBook Air en nieuwe 13-inch MacBook Pro. Maar waar bleven de opvolgers van de extra krachtige 2021 MacBook Pro? En hoe zit het nou met die opvolger van de Mac mini uit 2020? Er werd door diverse bronnen gesuggereerd dat deze modellen in november uit zouden komen, maar vlak voordat die maand begon zeiden diezelfde bronnen dat Apple in 2022 toch geen nieuwe producten meer uit zou brengen. Deze nieuwe MacBook Pro en Mac mini zouden nu in het eerste kwartaal van 2023 verschijnen. Datzelfde geldt voor een nieuwe iMac, Mac Pro en bijvoorbeeld een nieuwe iPad mini. Deze hebben geen van alle in 2022 een update gekregen en lijken voor 2023 de beste papieren te hebben. We verwachten daarom dat Apple in december geen nieuw event meer gaat organiseren.

Nog meer weten? In ons artikel met Apple-producten voor 2022 lees je meer over de producten die dit jaar zijn aangekondigd. Daarmee krijg je een compleet overzicht van Apple’s 2022 line-up aan producten.

Bekijk ook

Overzicht: dit zijn de Apple-producten van 2022

Welke producten heeft Apple in 2022 uitgebracht? En komt er nog iets aan? We delen in grote lijnen onze verwachtingen voor de nieuwe Apple-producten voor de rest van 2022!

Revisiegeschiedenis:

 • 2022 - 01 december: Artikel geactualiseerd als overzicht van 2022-events en poll toegevoegd voor je favoriete event.
 • 2022 - 21 oktober: Bijgewerkt met de nieuwste info, nu de iPads zijn aangekondigd.
 • 2022 - 22 augustus: Artikel weer bijgewerkt met de nieuwste info over september en oktober events.
 • 2022 - 25 juli: Artikel bijgewerkt met de nieuwste info.
 • 2022 - 24 februari: Artikel geactualiseerd met de nieuwste geruchten.

Actuele iPhone 14 deals

iPhone 14

De iPhone 14 is de nieuwe 6,1-inch iPhone van 2022. Het is de opvolger van de iPhone 13. De iPhone 14 heeft een verbeterde camera voor foto's bij weinig licht en een nieuwe frontcamera. Hij is beschikbaar in zes kleuren, blauw, paars, middernacht, sterrenlicht, rood en sinds voorjaar 2023 in geel. Je kunt kiezen voor een losse iPhone 14 of alles via je provider laten regelen met een iPhone 14 abonnement. Lees meer over de 2022 iPhone line-up.

iPhone 14

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.