Overzicht M1 Apple Silicon familie

Gerucht: ‘Elke 18 maanden een nieuwe versie van Apple Silicon-chips’

Apple zou een updatecyclus van 18 maanden voor ogen hebben voor de Apple Silicon-chips. Dat zou betekenen dat er dus elke anderhalf jaar een nieuwe versie van een Mac beschikbaar komt.

Bij de iPhone, iPad en Apple Watch zijn we gewend dat Apple elk jaar een nieuwe versie van de chip in het nieuwste model stopt. Nu Apple ook de eigen chips voor de Mac maakt, zou je denken dat dat ook bij die producten het geval zal zijn. Maar uit een nieuw rapport van Chinese Commercial Times blijkt dat Apple een updatecyclus van 18 maanden voor Apple Silicon voor ogen zou hebben.

‘Apple Silicon updatecyclus van 18 maanden’

Apple was voor de Macs altijd afhankelijk van Intel en de ontwikkelingen van de chips bij dat bedrijf. Daardoor verschenen de hardware-updates voor de Mac veel minder vaak en zelden in een vast ritme. Dankzij de Apple Silicon-chips zou dat anders zijn, zo was de voorspelling al eerder. Maar nu wordt er ook een tijdlijn aan gehangen.

Volgens de Chinese publicatie wil Apple in de toekomst dus een updatecyclus van 18 maanden, oftewel anderhalf jaar. In de tweede helft van 2022 verschijnt volgens hen de M2-chip met codenaam Staten. Gek genoeg spreekt de bron ook over een M2X-chip in de eerste helft van 2023. Apple heeft nog geen X-versie van een M-chip uitgebracht. Tot slot verwacht de bron ook in die periode een M2 Pro- en M2 Max-chip.

De tijdlijn zou volgens de bron als volgt zijn:

  • M1: november 2020
  • M1 Pro/Max: oktober 2021
  • M2: tweede helft 2022 (verwacht)
  • M2X, M2 Pro/Max: eerste helft 2023 (verwacht)

Het uiteindelijke doel is dus dat er elke anderhalf jaar een nieuwe versie van de M-chip komt. In hoeverre de berichtgeving klopt, is lastig te achterhalen. De bron baseert zich op informatie uit de productieketen, maar dergelijke bronnen zitten er qua planning wat vaker naast.

Bekijk ook

Apple Silicon: alles over de ARM-gebaseerde chips voor Mac

Apple Silicon is een reeks processoren die Apple in eigen huis heeft ontwikkeld voor de Mac en iPad. Op deze pagina lees je alles over de generaties Apple Silicon, zoals de M1-, M2- en M3-chip en hun varianten.

Apple Silicon

Apple Silicon is Apple's eigen lijn chips voor de Mac. De M1-chip was de eerste Apple Silicon-chip, gebaseerd op de structuur van ARM. Daarna volgden de M2-chip, M3-chip en diverse varianten en opvolgers. Apple Silicon chips zijn door Apple zelf ontworpen en zorgen voor betere prestaties, batterijduur en meer. Macs met Apple Silicon hebben een aantal voordelen, maar er zijn ook wat nadelen die je ontdekt door onze artikelen te lezen.

Apple Silicon

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.