Apple Music Voice Plan

Apple Music Voice na twee jaar alweer gestopt

Apple kondigde in 2021 een nieuw abonnement voor Apple Music aan, namelijk Voice Plan. Voor 5 euro per maand kon je luisteren zonder reclame. Maar na twee jaar trekt Apple de stekker er alweer uit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 1 november 2023: In oktober 2021 kondigde Apple een compleet nieuw abonnement aan: Apple Music Voice. Het was beschikbaar in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk, Ierland, India, Hongkong, Taiwan, Japan, Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw Zeeland. Maar vanaf vandaag is Apple er plotsklaps mee gestopt. Alle informatie op Apple’s website is weggehaald in alle landen waar het beschikbaar was. Onduidelijk is waarom Apple ermee is gestopt. Mogelijk maakten te weinig mensen er gebruik van. Ook heeft Apple nog niet bekendgemaakt wat er met bestaande abonnees gaat gebeuren.


Apple Music Voice gaf je toegang tot 100 miljoen nummers. Je betaalde €5 per maand voor onbeperkt gebruik en zonder reclame. Wel golden er enkele beperkingen: je kon het alleen via Siri aansturen, inclusief pauzeren van de muziek en het starten van een nieuwe afspeellijst. Het was dus niet via de Muziek-app te bedienen. Ook waren downloaden, ruimtelijke audio en delen binnen het gezin niet mogelijk.

Hieronder lees je ons oorspronkelijke artikel van 18 oktober 2021, toen het werd aangekondigd.

Apple heeft een compleet nieuw abonnement voor Apple Music aangekondigd. Het heet Apple Music Voice Plan en kost €4,99 per maand. Dit abonnement werkt alleen met Siri, op al je Apple-apparaten. Het komt dit najaar in 17 landen en regio’s, waaronder Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje en de Verenigde Staten, maar nog niet in Nederland en België. Het is bedoeld voor één persoon en bedienen doe je met je stem, waarbij je afspeellijsten te horen krijgt op basis van natuurlijke taal. Siri krijgt bovendien een update met nieuwe Apple Music playlists voor stemmingen en activiteiten, zoals een etentje met vrienden en relaxen voordat je naar bed gaat.

Voice Plan kan bijvoorbeeld worden gebruikt op de HomePod mini en de AirPods. Je krijgt toegang tot de complete catalogus van 90 miljoen liedjes, tienduizenden afspeellijsten, genre-stations en meer. Je kunt bijvoorbeeld op basis van stemming of activiteit een afspeellijst opvragen. Apple had al een goedkopere Apple Music-bundel voor studenten van €4,99 per maand, maar wie daar niet voor in aanmerking komt kan ook deze Voice Plan-bundel afsluiten. Tenminste, als je in een van de gekozen landen en regio’s woont – waarbij Nederland en België weer schitteren door afwezigheid.

Apple Music Voice Plan

Je kunt je abonneren op Apple Music Voice Plan via Siri, door te zeggen: “Hey Siri, start my Apple Music Voice trial”. Aanmelden via de Apple Music-app kan ook. Je kunt onbeperkt skippen als een nummer niet bevalt en zowel luisteren als bedienen kun je op (bijna) al je Apple-producten doen, zoals de HomePod mini, AirPods, CarPlay, iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac. Wil je ook de premium-functies zoals Spatial Audio, Lossless Audio, songteksten, muziekvideo’s en meer, dan moet je upgraden naar de normale bundel van €9,99 per maand. Er is een eenmalige 7-dagen proefperiode voor mensen die nog twijfelen, zonder dat dit automatisch verlengd wordt.

Apple Music Voice Plan

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 01 november: Apple is gestopt met Apple Music Voice, we hebben het artikel daarom bijgewerkt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 november 2023 om 8:21
Onderwerp
Categorie
Diensten

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek.

Apple Music

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.