AirTags review: hanger en drie losse AirTags

Eerste AirTag firmware-update verbetert anti-stalking

Zo check je de update

Apple heeft een software-update voor de AirTag uitgebracht. Daarnaast heeft Apple de beveiliging van de AirTag verbeterd, waardoor stalking minder makkelijk is geworden. Zo wordt je nu met kortere intervallen gewaarschuwd en is er een Android-app uitgekomen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

AirTag software-update

Net als bij de AirPods is het niet mogelijk om je AirTag handmatig te updaten. In plaats daarvan wordt de AirTag automatisch bijgewerkt als deze zich in de buurt van de iPhone bevindt. De firmware-update brengt enkele verbeteringen in de privacy. De nieuwe versie is firmware 1.0.276 met buildnummer 1A276d. Bij introductie stond er firmware-versie 1.0.225 op.


Om te kijken welke firmware er op jouw AirTag(s) staat ga je als volgt te werk:

  1. Open de Find My-app.
  2. Ga naar het tabblad Objecten.
  3. Tik op je AirTag.
  4. Tik vervolgens op de naam van de AirTag (waar het batterijsymbool wordt getoond).
  5. Je ziet nu het serienummer en de firmware-versie van jouw AirTag.

Heb je niet de nieuwste versie? Dan zul je moeten wachten tot de update vanzelf plaatsvindt. Zorg dat de AirTag steeds in de buurt van de iPhone is en je zult het vanzelf zien verschijnen.

AirTags review: hanger en drie losse AirTags

Verbeterde anti-stalking voor AirTag

Deze firmware-update verbetert vooral de tijd die verstrijkt voordat er een geluidje wordt afgespeeld, als deze niet in de buurt is van de eigenaar. Dit gebeurt nu in een willekeurige tijdsperiode tussen 8 en 24 uur. Voorheen was dit 3 dagen.

Al vrij snel nadat de AirTag was uitgebracht bleek dat de anti-stalking maatregelen toch niet voldoende waren. Woon je samen met de stalker dan krijg je helemaal geen melding en het geluid is zo zacht dat je het gemakkelijk over het hoofd kunt zien.

Android-app voor AirTag

Apple heeft ook bevestigd dat er een Android-app voor AirTag aankomt. Daarmee kun je AirTags en andere accessoires detecteren die met het Zoek mijn-netwerk werken. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de VanMoof-fiets en de Chipolo-tracker die we onlangs hebben gereviewd. Die laatste draait overigens op firmware 1.0.0. De Android-app komt later dit jaar en zal waarschijnlijk niet geschikt zijn om AirTags in gebruik te nemen. In plaats daarvan kun je het alleen gebruiken om gewaarschuwd te worden als een AirTag ongewenst met je meereist. Android-gebruikers kunnen wel de NFC-chip scannen om te kijken wie de eigenaar van een AirTag is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2021, 11:44
Categorie Accessoires
Onderwerpen airtag, firmware, privacy
Device AirTag

AirTag

De AirTag is de Bluetooth- en Ultra-Wideband tracker voor het terugvinden van zoekgeraakte voorwerpen. De AirTag is in april 2021 aangekondigd. Het is een klein rond accessoire dat je bijvoorbeeld aan je sleutelbos hangt. De AirTag werkt samen met de Zoek mijn-app en werkt met het grote netwerk van iPhones en iPads om je voorwerpen terug te vinden, zelfs als je zelf buiten bereik bent. Dankzij Ultra-Wideband kun je tot op de centimeter nauwkeurig voorwerpen terugvinden, maar je kunt ook een geluidje afspelen. Er zijn ook diverse accessoires voor de AirTag beschikbaar.

AirTag
26 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.