Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
AirTags review: hanger en drie losse AirTags

Apple probeert het opnieuw met AirTag firmware-update

Verbeterde anti-stalking
Apple heeft de eerste firmware-update voor de AirTag opnieuw uitgebracht. Daarnaast heeft Apple de beveiliging van de AirTag verbeterd, waardoor stalking minder makkelijk is geworden. Zo word je nu met kortere intervallen gewaarschuwd en is er een Android-app uitgekomen.

Update 23 juni 2021: zit je op een firmware-update van de AirTag te wachten? Dan ben je niet de enige, want Apple bracht op 3 juni juni al update 1.0.276 uit. Die werd echter nooit volledig uitgerold en de meeste gebruikers hebben de update tot nu toe niet ontvangen. Nu probeert Apple het opnieuw met een nieuwe versie van update 1.0.276. Deze heeft buildnummer 1A287b, terwijl de vorige 1A276d was. Omdat het versienummer van de firmware niet is gewijzigd weet je niet zeker of je de allernieuwste build hebt. Hopelijk verloopt de uitrol nu een stuk vlotter.

Met dank aan alle tipgevers!

Hieronder volgt ons eerdere artikel van 3 juni 2021.

AirTag software-update

Net als bij de AirPods is het niet mogelijk om je AirTag handmatig te updaten. In plaats daarvan wordt de AirTag automatisch bijgewerkt als deze zich in de buurt van de iPhone bevindt. De firmware-update brengt enkele verbeteringen in de privacy. De nieuwe versie is firmware 1.0.276 met buildnummer 1A276d. Bij introductie stond er firmware-versie 1.0.225 op.

Om te kijken welke firmware er op jouw AirTag(s) staat ga je als volgt te werk:

  1. Open de Find My-app.
  2. Ga naar het tabblad Objecten.
  3. Tik op je AirTag.
  4. Tik vervolgens op de naam van de AirTag (waar het batterijsymbool wordt getoond).
  5. Je ziet nu het serienummer en de firmware-versie van jouw AirTag.

Heb je niet de nieuwste versie? Dan zul je moeten wachten tot de update vanzelf plaatsvindt. Zorg dat de AirTag steeds in de buurt van de iPhone is en je zult het vanzelf zien verschijnen.

AirTags review: hanger en drie losse AirTags

Verbeterde anti-stalking voor AirTag

Deze firmware-update verbetert vooral de tijd die verstrijkt voordat er een geluidje wordt afgespeeld, als deze niet in de buurt is van de eigenaar. Dit gebeurt nu in een willekeurige tijdsperiode tussen 8 en 24 uur. Voorheen was dit 3 dagen.

Al vrij snel nadat de AirTag was uitgebracht bleek dat de anti-stalking maatregelen toch niet voldoende waren. Woon je samen met de stalker dan krijg je helemaal geen melding en het geluid is zo zacht dat je het gemakkelijk over het hoofd kunt zien.

Bekijk ook

Onderzoek: 'AirTag anti-stalking krijgt een dikke onvoldoende'

Apple heeft bij het ontwikkelen van de AirTag extra aandacht gestoken in het voorkomen van ongewenst volgen. Maar volgens een test van The Washington Post is het toch niet voldoende.

Android-app voor AirTag

Apple heeft ook bevestigd dat er een Android-app voor AirTag aankomt. Daarmee kun je AirTags en andere accessoires detecteren die met het Zoek mijn-netwerk werken. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de VanMoof-fiets en de Chipolo-tracker die we onlangs hebben gereviewd. Die laatste draait overigens op firmware 1.0.0. De Android-app komt later dit jaar en zal waarschijnlijk niet geschikt zijn om AirTags in gebruik te nemen. In plaats daarvan kun je het alleen gebruiken om gewaarschuwd te worden als een AirTag ongewenst met je meereist. Android-gebruikers kunnen wel de NFC-chip scannen om te kijken wie de eigenaar van een AirTag is.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 23 juni: Nieuwe build uitgebracht, we hebben het artikel daarom bijgewerkt.

AirTag

De AirTag is de Bluetooth-tracker voor het terugvinden van zoekgeraakte voorwerpen. De AirTag werkt samen met het Zoek mijn-netwerk van Apple om je voorwerpen terug te vinden, ook als je zelf buiten bereik bent. Je kunt tot op de centimeter de locatie bepalen, dankzij Ultra-Wideband. Lees alles over AirTag kopen en accessoires voor de AirTag. Ook zijn er diverse AirTag-alternatieven voor het Zoek mijn-netwerk.

AirTag

Reacties: 43 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.