AirPods Pro naast gewone AirPods

Apple brengt nieuwe firmware-update uit voor AirPods (Pro) met Spatial Audio

3A283 nu beschikbaar
Apple heeft een nieuwe firmware-update voor de AirPods uitgebracht. Zowel de tweede generatie AirPods als de AirPods Pro worden bijgewerkt naar versie 3A283. Is dit een voorbereiding op de nieuwe functies van dit najaar?

Update 21:25: Uit de eerste berichten van AirPods Pro-gebruikers met iOS 14 blijkt dat de Ruimtelijke audio (Spatial Audio) nu beschikbaar is. Je hebt er dus ook nog de beta van iOS 14 voor nodig.

Ook het automatisch wisselen tussen apparaten is volgens de eerste testers nu beschikbaar als je apparaten draaien op de huidige beta’s van onder andere iOS 14. Zodra de iOS-updates later deze maand publiekelijk beschikbaar zijn, kan iedereen gebruikmaken van de verbeteringen bij de AirPods met iOS 14.

Bekijk ook

Deze nieuwe functies vind je op de AirPods met iOS 14

Er zijn nieuwe functies voor de AirPods in iOS 14, waarbij de grootste vernieuwing is dat je ruimtelijk geluid kunt horen op je AirPods Pro. Het lijkt dan alsof geluiden van alle kanten op je af komen - ideaal tijdens het kijken van een spannende film! Maar er is meer...

Oorspronkelijk artikel 20:50
Eens in de zoveel tijd brengt Apple firmware-updates uit voor de AirPods en de AirPods Pro. Meestal brengen dergelijke updates enkele bugfixes, al was er ook veel te doen om een update die zorgde voor klachten over de ruisonderdrukking bij de AirPods Pro. MacRumors heeft ontdekt dat de huidige tweede generatie AirPods en de AirPods Pro nu weer een update gekregen hebben, namelijk versie 3A283.

AirPods firmware-update 3A283 beschikbaar

De update wordt automatisch geïnstalleerd zodra je AirPods verbonden zijn met je iPhone of iPad en van voldoende stroom voorzien zijn. Meestal gebeurt dit op de achtergrond, zonder dat je er iets van merkt. Je kan via de instellingen controleren of je de nieuwste versie hebt. Dat doe je door je AirPods te verbinden met je iPhone en te gaan naar Instellingen > Algemeen > Info. Scroll dan naar onderen en tik op de naam van je AirPods. Alles over het handmatig installeren van een AirPods-update lees je in onze tip.

Bekijk ook

Zo kun je je AirPods updaten (en handmatig firmware bijwerken)

Een paar keer per jaar verschijnt er nieuwe AirPods-firmware. In deze tip leggen we uit waarom er updates voor de AirPods verschijnen en hoe je weet of de nieuwste update op jouw AirPods zijn geïnstalleerd.

Het is nog niet duidelijk welke verbeteringen versie 3A283 voor de AirPods brengen. Het versienummer is hetzelfde voor zowel de tweede generatie AirPods uit 2019 als de AirPods Pro. De timing van de update is niet geheel onverwacht, want in iOS 14 krijgen de AirPods een aantal nieuwe functies. Daar is mogelijk ook een update voor de AirPods zelf voor nodig. Het is nog niet helemaal duidelijk of deze update voor die beloofde verbeteringen zorgt.

Heb je nog geen AirPods? Je kan regelmatig met korting AirPods kopen. Zowel de tweede generatie als de AirPods Pro zijn regelmatig in de aanbieding. Check ook ons artikel met AirPods aanbiedingen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 14 september: Update lijkt ondersteuning toegevoegd te hebben voor ruimtelijke audio bij iOS 14.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken.

AirPods Pro
28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.