AirPods Pro oortjes en case

Nieuwe test: AirPods Pro hebben verminderde ruisonderdrukking na updates

Het zit niet tussen je oren
De afgelopen weken klagen sommige AirPods Pro-gebruikers dat de ruisonderdrukking minder goed werkt dan voorheen. Een nieuwe test wijst uit dat dit inderdaad het geval is. Er zijn ook klachten over het gebruik van de tweede generatie. Apple lijkt inmiddels de update te hebben teruggetrokken.

Update 14 januari 2020: Techreviewsite RTINGS heeft de AirPods Pro opnieuw aan een test onderworpen en de vermoedens blijken juist: ook zij concluderen dat de ruisonderdrukking een stuk minder is. Dit merk je vooral bij lage tonen, zoals geluid van vliegtuigen en bussen. Door de verandering worden dergelijke geluiden minder goed geblokkeerd, waardoor je dus meer omgevingsgeluid hoort.

Maar er is ook goed nieuws: de nauwkeurigheid van het basgeluid van de muziek is volgens hun test met de update flink verbeterd. Ook de zogenaamde frequency response consistency is volgens de test verbeterd. Dit meet de variatie in het geluid dat je hoort bij het dragen van koptelefoons. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de vorm van je hoofd en je oren. Nu dit verbeterd is, klinken de AirPods Pro vaker hetzelfde van persoon tot persoon.

In onze poll verderop in dit artikel is ook wel gebleken dat veel gebruikers van de AirPods Pro klagen over verminderde ruisonderdrukking. Uit de test van RTINGS is dit dus helemaal niet onterecht.

Lees ons oorspronkelijke artikel van 6 januari:

Afgelopen december bracht Apple de AirPods-update 2C54 uit, zowel voor de AirPods Pro als de tweede generatie AirPods. Over zowel deze als de vorige update klagen gebruikers over verminderde prestaties. Op het supportforum van Apple is inmiddels een langlopende discussie gaande over de kwaliteit van de ruisonderdrukking.

‘AirPods Pro verminderde ruisonderdrukking na updates’

Het probleem speelt volgens de eerste berichten al sinds eind november, toen Apple de 2B588-update uitbracht. De update van december heeft volgens gebruikers niet voor de nodige verbetering gezorgd. Ook in de reacties op iCulture en in onze inbox meldden meerdere lezers dat je meer achtergrondgeluid hoort bij het gebruik van de ruisonderdrukking. De kwaliteit van de noise-cancelling zou daardoor een stuk minder zijn dan bij de oorspronkelijke firmware.

Op Apple’s forum is de discussie over de verminderde ruisonderdrukking op moment van schrijven meer dan vijftien pagina’s lang. Het probleem speelt zowel bij de 2B588- als 2C54-updates. Je kan zelf checken welke versie je hebt door je AirPods te verbinden en via de Instellingen-app te kiezen voor Algemeen > Info > AirPods Pro > Firmwareversie. Het is helaas niet mogelijk om de versie te downgraden.

Poll niet zichtbaar? Invullen kan ook hier!

Ook problemen met AirPods 2
De laatste 2C54-update is niet alleen verschenen voor de AirPods Pro, maar ook voor de tweede generatie AirPods. Ook daarover hebben sommige gebruikers klachten, al lijkt dit veel minder te spelen. Het zijn vooral problemen met het maken van een verbinding waar mensen tegenaan lopen. Dergelijke verbindingsproblemen kunnen meestal opgelost worden door de AirPods te resetten en opnieuw te koppelen met je iPhone.

Bekijk ook

AirPods resetten: zo zet je de AirPods (Pro/Max) terug naar fabrieksinstellingen

Wil je de AirPods resetten? Het terugzetten naar fabrieksinstellingen kan hardnekkige problemen met de AirPods oplossen, zoals een sneller leeglopend oplaaddoosje, verbindingsproblemen of een krakend geluid uit de oortjes. In deze tip lees je hoe je dat precies doet.

Volgens berichten vanuit Apple Support is de laatste update van december al teruggetrokken. De supportafdeling meldt dat 2A364 voor de AirPods 2 en 2B588 voor de AirPods Pro de meest recente versie is. Dit doet vermoeden dat Apple in ieder geval bezig is met het onderzoeken van de problemen. Mogelijk verschijnt er binnenkort dan ook een nieuwe versie die hopelijk alle klachten van gebruikers wegneemt.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 14 januari: Artikel bijgewerkt na nieuwe test over ruisonderdrukking.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro
32 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.