apple-watch-3-stuks

Welke Apple Watch past het beste bij jou?

Keuzes maken, het valt niet mee. Zeker niet als het om een product van honderden (en misschien wel duizenden) euro's gaat. Wij helpen je een handje met dit artikel, waarin we op een rijtje zetten welke Apple Watch het beste bij bepaalde typen mensen past.

apple-watch-3-stuks
Bij het aanschaffen van de meeste Apple-producten hoef je je alleen maar druk te maken om de kleur en de opslagcapaciteit, terwijl er bij de Apple Watch wel wat meer bij komt kijken. Drie verschillende modellen en dan ook nog eens al die bandjes waar je uit kunt kiezen. Geen paniek en haal even diep adem: in deze gids bepalen we aan de hand van wat kenmerken welke Apple Watch het beste bij jou past.

Niet vergeten: Belangrijk om te onthouden is dat het qua functies niet uitmaakt of je de duurste of goedkoopste Watch in huis haalt. Het gaat puur om het materiaal, het bandje en het imago dat je daar mee uitstraalt natuurlijk.

Kies de Apple Watch Sport als…

apple-watch-sport
Je nog niet overtuigd bent, maar er toch een wilt
De grootste trekpleister van het Sport-model is natuurlijk dat dit het goedkoopste model is. Het instapmodel heeft een ander display dan de Apple Watch en Watch Edition, namelijk van Ion-X glas in plaats van saffier. Verder is er eigenlijk weinig verschil met de duurdere versies. De Apple Watch Sport is dus de slimste keus als je niet zeker weet of zo’n smartwatch wel iets voor je is. Of je op dat moment überhaupt een Apple Watch aan moet schaffen is natuurlijk de vraag, maar als je toch wilt ervaren hoe het is om met een dergelijke gadget rond te lopen, dan loop je met de Sport de minste financiële schade op.

Lees ook: Saffierglas of Ion-X glas: wat zijn de verschillen?

Het je fitness-maatje wordt
Het woordje Sport is niet voor niets achter dit model gezet. Dit model is op de eerste plaats bedoeld voor mensen die van plan zijn om de Apple Watch mee te nemen naar de sportschool. Het polsbandje past waarschijnlijk goed bij je felgekleurde sportkleding, en omdat het het lichtste model is, heb je er ook het minst last van terwijl je je in het zweet werkt. Het sportbandje van fluorelastomeer zal het ook het langst volhouden als je besluit om je Apple Watch mee het water in te nemen. Tip: het is natuurlijk ook de ultieme manier om je heel sportief voor te doen, terwijl dit in werkelijkheid misschien wel meevalt.

De Apple Watch Sport is verkrijgbaar vanaf €419

Kies de Apple Watch als…

apple watch stijl 2
Je altijd alles van Apple koopt
Als je altijd alles van Apple aanschaft en je nu al overtuigd bent van het succes van de Apple Watch, dan is de Apple Watch met een roestvrijstalen behuizing de beste keuze. Deze behuizing is sterk, duurzaam en kan tegen een stootje, al vallen krasjes wel wat meer op omdat de horlogekast hoogglans is.

Je hem omdoet naar je werk
Als je iedere dag in een strak maatpak op je werk komt, ziet zo’n aluminium behuizing en sportbandje er niet zo chique uit. Dan kun je beter voor de Apple Watch kiezen, bijvoorbeeld met spacezwart roestvrij staal en een bijbehorende schakelarmband. Hierdoor lijkt de Apple Watch ineens een stuk meer op een standaard horloge, in plaats van een gadget waar techfans mee rondlopen.

Je een modestatement wilt maken (zonder in het rood te staan)
Als je de Apple Watch puur als modestatement draagt (en je geen duizenden euro’s over hebt voor de Edition), dan past het fijne Milanese bandje het mooist bij de standaard Apple Watch. Je kunt dit bandje ook bevestigen aan een Apple Watch Sport, maar zeker als je het uiterlijk nogal hoog hebt zitten, dan zul je je al snel storen aan het roestvrijstalen bandje dat vloekt met de aluminium behuizing.

De Apple Watch is verkrijgbaar vanaf €669

Kies de Apple Watch Edition als…

apple watch edition goud
Je teveel geld hebt en niet weet wat je er anders mee moet
Lang hebben we zitten denken voor wie de Apple Watch Edition de beste keuze is, maar veel verder dan de elite van de elite kwamen we niet. Rondlopen met een gouden smartwatch is de ultieme manier om te laten zien dat je bulkt van het geld, zeker omdat je investeert in een product dat lang niet zo’n lange levensduur heeft als een standaard peperduur horloge. Tenzij je er zeker van bent dat je over een paar jaar opnieuw duizenden euro’s wilt investeren in de Apple Watch 2 Edition, is het misschien slimmer om toch een andere te kiezen.

Je een Beyonce- of Karl Lagerfeld-superfan bent
Draag je dezelfde kleren als Queen B of is Karl Lagerfeld je grote voorbeeld? Dan is het hoog tijd om te sparen. Zowel Beyonce als Karl Lagerfeld werden vlak na de onthulling van de Apple gespot met een wel erg opvallende gouden Apple Watch. Wat de Watch zelf betreft, lijkt het om de peperdure Edition te gaan, maar als je naar het bandje kijkt kom je er al snel achter dat deze niet op de website van Apple te bestellen is. Daar zul je dus zelf achteraan moeten, en aan het blinkende gouden kleurtje te zien, zal dat nog een flinke duit kosten ook (of je verft je Apple Watch Sport gewoon goud natuurlijk).
apple-watch-edition-beyonce

De Apple Watch Edition is verkrijgbaar vanaf €11.200

Lees ook: Toch nog wat meer advies nodig? Kijk dan welke Apple Watches Jean-Paul, Bas en Gonnny gekozen hebben. Voor de geïnteresseerden, ik (Lars) ga net als Bas voor de zwarte 42mm Sport.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2016
Categorie Devices
Onderwerp apple watch