Apple Watch Series 6 met watchOS 7 functies

Welke Apple Watch past het beste bij jou?

Keuzes maken, het valt niet mee bij de Apple Watch. Je hebt namelijk keuze uit honderden combinaties van horlogekast en bandje. Wij helpen je bij het kiezen van de Apple Watch die het beste bij jou past.

Apple Watch: welke past bij jou?

Bij een Apple Watch kopen heb je de keuze uit heel wat opties. Er zijn verschillende materialen en kleuren voor de horlogekast, je hebt meerdere formaten en bij de Apple Watch-bandjes heb je nog veel meer keuzes. In dit artikel lopen we de verschillende mogelijkheden met je langs, zodat je weet welke Apple Watch bij jou past.

We hebben een apart Apple Watch-overzichtsartikel waarin we de verschillende functies van de Apple Watch uitleggen.

Welk Apple Watch-formaat past bij jou?

Welk formaat Apple Watch het beste bij jou past, is afhankelijk van je polsomtrek en persoonlijke smaak. Je hebt bij Apple keuze uit twee formaten:

 • 40mm (voorheen 38mm): geschikt voor een pols van 130-200mm
 • 44mm (voorheen 42mm): geschikt voor een pols van 140-210mm

De twee modellen zijn bedoeld voor smallere en bredere polsen, dus kies er eentje die bij je past. Bekijk ons artikel over Apple Watch-formaat kiezen voor meer informatie.

Apple Watch maat 40mm of 44mm

Apple Watch materialen

De Apple Watch is in verschillende materialen verkrijgbaar, elk met een verschillend prijsniveau. In Nederland en België zijn alleen de modellen van aluminium verkrijgbaar. Voor de duurdere materialen zul je in het buitenland moeten kijken.

Je kunt kiezen uit:

 • Aluminium in zilver, goud en spacegrijs. Sinds de Series 6 kun je ook kiezen uit blauw en rood aluminium. Wil je aluminium, kijk dan ook eens naar de Apple Watch Nike+, want die is voor dezelfde prijs verkrijgbaar. Verkrijgbaar vanaf €219
 • Roestvrij staal. Niet verkrijgbaar in Nederland omdat dit model alleen als Apple Watch 4G verkrijgbaar is. Bekijk ons overzicht van Apple Watch in roestvrij staal om te zien wat de mogelijkheden zijn.
 • Titanium. Alleen Series 5 en 6, niet verkrijgbaar in Nederland.
 • Keramiek. Alleen Series 3 en 5, niet verkrijgbaar in Nederland. Bekijk onze gids over Apple Watch Edition.

Apple Watch Studio

De meeste winkels hebben alleen de modellen van aluminium op voorraad. De speciale modellen zoals Hermès en Apple Watch Edition zul je maar op een beperkt aantal verkooplocaties aantreffen. Sinds de Apple Watch Series 3 vind je in Nederland en België alleen de Nike+ versie en de standaard uitvoeringen van aluminium. Alle andere modellen werken met 4G en de benodigde eSIM hiervoor wordt nog niet door Nederlandse en Belgische providers ondersteund.

Kleur Apple Watch kiezen

De kleuren voor aluminium zijn verschillend per generatie:

 • Series 6: spacegrijs, zilver, goud, blauw en rood
 • Series 4 en 5: spacegrijs, zilver, goud
 • Series 3: spacegrijs, zilver
 • Apple Watch SE: spacegrijs, zilver, goud
 • Nike+: spacegrijs, zilver

Bij de uitvoeringen in andere materialen zoals staal en titanium heb je nog meer keuze uit kleuren.

Welke kleur je kiest is natuurlijk een kwestie van smaak. Goud, blauw en rood zijn wat lastiger met de verschillend gekleurde bandjes te combineren. De beste keuze wat ons betreft is spacegrijs, omdat dit model het meest compact oogt en omdat deze kleur het gemakkelijkst weer is door te verkopen. Maar het is tegelijk ook de minst gewaagde kleur. Je zou ook voor zilver kunnen kiezen, als je dit mooier vindt.

Apple Watch SE

Apple Watch functies

Alle modellen van de Apple Watch Series 6 zijn gelijk, ongeacht welke kleur of materiaal je kiest. Ook het formaat maakt niet zoveel uit: uiteraard is de batterijduur van de 44mm versie iets langer, maar er zitten precies dezelfde functies in en ook de hoeveelheid opslag is hetzelfde. Voorheen bood Apple bij de duurdere modellen een scherm met saffierglas, maar bij de Series 6 wordt daar geen melding meer van gemaakt.

Er zijn wel functieverschillen tussen de generaties. Zo heeft de Series 4 een nieuw design gekregen, valdetectie en een EGC-functie voor het maken van hartfilmpjes. Bij de Series 5 voegde Apple een kompas en always-on scherm toe en bij de Series 6 heb je een snellere processor en de mogelijkheid om bloedzuurstof te meten. Hoe nieuwer de Apple Watch, hoe meer erin zit. Voordat je je keuze maakt is het goed om na te denken of je deze functies echt vaak zult gebruiken. Heb je geen always-on display, ECG en zuurstofsensor nodig, dan zou je ook voor de ‘uitgeklede’ Apple Watch SE kunnen kiezen, waarmee je flink wat geld kunt besparen.

Bekijk ook

Apple Watch SE: Apple's betaalbare smartwatch voor instappers

De Apple Watch SE is de goedkoopste Apple Watch in het assortiment van Apple. Er zijn inmiddels meerdere varianten verschenen. Op deze pagina lees je alles over de Apple Watch SE sinds 2020 tot heden. Het is een goede keuze voor mensen die de geavanceerde functies zoals uitgebreide gezondheidsmetingen niet nodig hebben.

Welk Apple Watch-bandje past bij jou?

Dankzij Apple Watch Studio kun je elke Apple Watch combineren met je favoriete bandje. Alle bandjes van hetzelfde formaat zijn ook uitwisselbaar, dus je kunt alle bandjes van 42/44mm onderling uitwisselen op Apple Watch-modellen van 42/44mm. Heb je een Apple Watch-bandje gekocht waar je later toch niet zo tevreden over bent, dan koop je gewoon een nieuwe. Dat kan bij Apple, of bij third party-fabrikanten.

Bekijk ook

Apple Watch horlogebandjes: prijzen, modellen en kleuren

Welke Apple Watch-horlogebandjes zijn er zoal? Welke materialen en modellen zijn er? Lees alles over de Apple Watch horlogebandjes: prijzen, modellen en kleuren. Een handig overzicht als je niet weet welke je moet kiezen!

Kortom, welke Apple Watch moet ik kiezen?

Weet je nog steeds niet welke Apple Watch je moet kiezen? Met onderstaande tips helpen we je op weg.

Kies de Apple Watch SE als…

 • Je beginnende Apple Watch-gebruiker bent, maar wel up-to date wilt zijn
 • Je functies zoals always-on display, ECG en zuurstofsensor niet nodig hebt
 • Niet wilt betalen voor functies die je toch niet gebruikt

Prijs vanaf €299 bij Apple


Kies de Apple Watch Series 6 als je…

 • Altijd het nieuwste wilt en over alle functies wilt beschikken
 • Een blauwe of rode Apple Watch wilt hebben
 • Geld geen rol speelt

Prijs vanaf €429 bij Apple


Kies de Apple Watch Series 5 als je…

 • Geen bloedzuurstofmeting nodig hebt
 • Geen snellere processor nodig hebt


Kies de Apple Watch Series 3 als je…

 • Zo betaalbaar mogelijke Apple Watch zoekt
 • Alleen basisfuncties gaat gebruiken, zoals notificaties en sporten
 • Het niet erg vindt dat het scherm niet tot de hoeken doorloopt

Wil je nog meer hulp bij je keuze, bekijk dan eens ons artikel Apple Watch vergelijken.

Bekijk ook

Apple Watch vergelijken: welke Apple Watch past het beste bij jou?

In deze keuzehulp Apple Watch vergelijken zetten we de modellen voor je op een rij. Moet je nou de Apple Watch Series 9 of Apple Watch SE 2022 hebben? Of toch de Apple Watch Ultra 2? In deze Apple Watch keuzehulp helpen we je op weg.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch